1,8 милиона вижте PS5 събитие на Twitch - Но новото принудително рекламиране е много досадно

Откриването на PS5 беше най-голямото нещо в игрите вчера. Събитието доминираше вечерта на стрийминг платформата Twitch. Общо 1,8 милиона видяха, че основното събитие на Twitch се разпространява по безброй канали. Но Twitch сега се опитва да показва реклами и това убива някои хора.

Събитието е виждано толкова много пъти: Според сайта echarts, видях събитието PS5:

  • 2,8 милиона души в YouTube
  • 1,8 милиона на Twitch
  • 11 661 във Facebook игри

Новият гег е да поставите малките числа във Facebook до числата на 2-те огромни платформи; Преди това винаги сте го правили с миксер, но това вече го няма

Номерата на витрината на PS5 на 16 септември. Източник. Ешарти

Най-гледаните потоци от събития на PS5 на английски език (2,7 милиона). Със 143 459 зрители Германия се приземи на 6-то място.

Действителният поток на живо от PlayStation имаше средно 203 179 зрители и в най-високата точка на интерес 386 631 (чрез sullygnome).

Въпреки това, много зрители на Twitch предпочитат да гледат потока на „любимата ви лента“.

Любимият стример ще предава повторно събитието и след това ще го коментира на живо. Това е просто по-лично за много зрители и е част от добре поддържаната вечер на Twitch. Тогава вие също познавате хората в чата. Тук обаче имаше проблеми, които не са съществували преди.

Като по телевизията: Хари Потър е прекъснат от реклами

Това беше проблемът на Twitch:

Както показва клип от "SmilinDominator ", потокът му е прекъснат в средата от реклама, която сега автоматично се превключва от Twitch.

Това наистина разстрои стримера.

Обикновено наскоро беше така, че действителният поток продължава да се изпълнява в малък прозорец без звук, докато рекламата се появява в големия прозорец. Но тук всичко беше напълно изчезнало и видяхте само рекламата и стримера, които плюеха отрова и жлъчка.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Ами рекламата в Twitch? Това е нов експеримент, който започна наскоро: Twitch вече превключва автоматизираната реклама в средата на потока. Рекламите са предназначени да се виждат от онези хора, които не са гледали реклами в Twitch „твърде дълго“.

В понеделник докладвахме за новата рекламна кампания на Twitch в MeinMMO.

Стриймърите успяха да рекламират през цялото време, но това беше, което те предполагаха, те сами го контролираха. Сега някои зрители виждат отделни рекламни места и по този начин пропускат части от потока.

Понастоящем това е тема на Twitch, която е единодушно отхвърлена от стримери и зрители

Още при съобщението някои големи стриймъри казаха: "Това ще свърши зле " и на практика сега изглежда по същия начин.

"Джеф Безос идва при мен и натиска бутона за реклама "

Това е критиката към новите рекламни спотове:

Стриймърите се дразнят, че нямат контрол върху рекламата. Те смятат, че това е лошо бизнес решение, което ще досажда на зрителите и в крайна сметка ще струва на стриймърите пари, вместо да донесе повече пари.

Бившият професионалист на Чайка Overwatch казва (чрез Twitter):

Ако не рекламирам достатъчно, Джеф Безос идва в моя поток и натиска бутона за реклама - какво мога да направя?

Brabdib "Seagzkk " Karbed

Стриймърите критикуват, че Twitch не е YouTube, където се изпълняват записани видеоклипове, а че става въпрос за съдържание на живо: Онова, което зрителите пропускат чрез рекламата, е изчезнало.

Всеки, който разказва „повествователен поток“, например излъчва ролева игра, в която всяка минута е важна, не може да си позволи някои зрители да пропускат важни части от съдържанието в средата.

И ако играете нормални игри, рекламите могат да развалят настроението и темпото в поток. Както показва този клип в Twitter:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter Ето как изглежда новата функция на практика

Те трябва да ни дадат повече пари, тогава ще се радваме да рекламираме

Също така се критикува, че Twitch не плаща достатъчно пари от приходи от реклама на стримери. Ето защо те са толкова неохотни да сменят рекламните клипове.

Twitch сега иска да принуди повече реклама с действието. Вместо това Twitch трябва просто да увеличи дела на стриймърите в приходите от реклама, тогава човек също би искал да рекламира, както обяснява Twitch стриймърът KurtJMac (чрез twitter).

Във всеки случай рекламата изглежда разстройва някои. Това е особено очевидно при големи събития като PS5 Reveal.

Събитието беше голямо нещо вчера.

Ако сте пропуснали събитието вчера или нямате подробности на екрана си, имаме идеалното решение: Отбелязахме PS5 събитието на живо вчера.

В нашата голяма статия всички важни нови ремаркета са ясно изброени:

Сега започва най-важното събитие за PS5 от последните няколко месеца - ние започваме с него на живо

Източник (и): Kotaku, gamerant