1-ви голям турнир за Valorant, проведен на Twitch - наистина сте пропуснали нещо

В Валорант наскоро имаше първият голям eSports турнир. Многобройни добре познати стримери се състезаваха помежду си в "100 Thieves Invitational ". В крайна сметка отборът около топ играча Shroud спечели. Друг играч от отбора му взе последната победа със зрелищен трик в последната секунда.

Кой беше първият основен турнир? Организацията за eSports 100 Thieves проведе "100 Thieves Invitational ", първия голям eSports турнир за Valorant. Състезаваха се много известни стримери и професионалисти, включително Shroud, TimTheTatman, Summit1g и Ninja и техните екипи. Нямаше парични награди, всичко беше за забавление, слава и чест.

Това беше първият основен турнир за 100 крадци във Valorant

Това беше първият скандал на турнира: Първото голямо нещо в турнира беше, че д-р Disrespect, който беше назначен и като капитан на отбора, отстъпи точно преди началото на турнира, правейки всеки мач Doc да изиграе автоматична победа за противниковия отбор.

//twitter.com/SLAYDOHH/status/1248831180037853184

Забавно: Когато докторът обяви участието си в турнира на 11 април в Twitter и надуто потърси играчи, коментарът беше веднага "Ще бъдат ли възможни Twitch Drops? ", Което е саркастична намека за измамата на Doc Twitch-Drop.

Ето как премина останалата част от турнира: След 6 кръга в групи А и Б, четири отбора се класираха за четвъртфиналите:

  • TimTheTatman срещу Nadeshot
  • Summit1g срещу Плащаница

На финала TimTheTatman и екипът му се срещнаха с екипа на Shroud. Там се стигна до епичен финал.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Тук можете да гледате записа на първия голям турнир Valorant.

Феноменално завръщане на професионалист в Counter-Strike

Това беше връхната точка на финала: Team Shroud започна уверено като защитници и изгради удобна преднина срещу отбора на TimTheTatman. Но когато страните бяха сменени, момчетата от TimTheTatman наваксаха и отборът на Shroud просто не искаше да постигне решителната победа.

Кръг след кръг се даваше на противника. Отборът на Shroud вече имаше 12 точки и щеше да се нуждае само от една победа, за да спечели целия турнир. Но просто не се получи и накрая съперниците на TimTheTatman вече бяха наваксали до 5:12.

И в този кръг също изглеждаше, че отборът на Плащаницата ще загуби. Скоро всички играчи на Shroud с изключение на последния играч AZK бяха мъртви и оставаха само 12 секунди игрово време, в което отборът на Shroud трябваше да спечели. Противният отбор все още имаше останали 4 играчи и следователно победата беше почти в джоба им.

Но AZK запази нервите си и методично прикова един противник след друг. Но времето явно беше срещу него. Защото като нападател трябваше да убие всички противници, преди да изтече времето. В крайна сметка оставаше само една секунда и AZK все още имаше противник пред себе си.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitch, което допълва статията.

Показване на Twitch съдържание Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание на Twitch

Под силните крясъци на двамата модератори AZK успя да изстреля последния противник 6 милисекунди преди края и така все пак да получи изкупващата финална победа за своя отбор. Достоен завършек на един забавен и вълнуващ турнир.

Кой е AZK всъщност? AZK е бивш професионалист от CS: GO. Там той беше доживотно забранен от Valve през 2016 г., защото беше замесен в скандал с измами. Той се завърна в CS: GO в ESL през 2017 г., докато напусна там през 2018 г. и сега е активен във Valorant.

Ето как турнирът беше приет от феновете: Последният кръг, особено с най-грандиозната му победа от AZK, беше добре приет от феновете на reddit:

  • "Приятно е да видя отново старата училищна охрана от CS "
  • "Това беше невероятно, ЛУДОСТТА! "
  • "Толкова хубаво, че можете отново да видите AZK да играе така "
  • „Представете си нещо подобно на голяма арена, пълна с фенове, Valorant ще се люлее толкова силно като eSport!“

Вие също искате да играете с Valorant? След това се нуждаете от бета достъп, който в момента е достъпен само чрез Twitch Drops от стримери Valorant. За щастие правилата за Twitch Drops в Valorant Beta са облекчени. Прочетете тук как можете да получите ключове за затворената бета версия.