10 съвета, които бих искал да знам предварително за PvP лигата в Pokémon GO

PvP лигата в Pokémon GO започна и за някои играчи PvP е доста нова територия. Ще ви покажем 10 съвета, които могат да ви помогнат в битката.

Ето какво трябва да показват съветите: Всеки, който досега е избягвал режима PvP и е напълно начинаещ, със сигурност е направил няколко грешки. Новата PvP лига може да е дала вкус на някои играчи.

За да можете да изненадате опонента си или да се противопоставите на наистина силни, ние ви показваме 10 съвета, които със сигурност ще ви помогнат в битката.

Заредете PvP лигата два пъти

Преди да започнете да се биете в PvP лигата, трябва да сте изминали 3 километра преди това. Така че само трудолюбивите бегачи имат ежедневен достъп до лигата.

Това, което мнозина не знаят: Вече можете да презаредите километрите си още веднъж. Така че, ако сте преминали 3-те километра и все още не се биете, можете да се кандидатирате за още битки. Например, ако пътувате 6 километра за един ден, тогава можете да се биете два пъти в 5 поредни битки.

Достъпът е достъпен само срещу монети или изминати километри

Покрийте колкото се може повече момчета с вашия екип

В PvP режим ефективността е по-важна, отколкото във всеки друг режим. Така че, ако съберете екип заедно преди битката, уверете се, че можете ефективно да ударите възможно най-много момчета.

Не помага, ако влезете в битка 3 пъти с Panzaeron, дори ако Pokémon е добър в PvP. Ако опонентът ви има ефективна контраатака със себе си, той демонтира всичките 3 без никакви проблеми.

Затова по-скоро съберете екип, където не един тип е ефективен срещу всички, но се опитва да вземе различни типове със себе си.

Познава контраатаката срещу най-добрите отбори

Тук и там в лигата ще срещнете истински пуловери, които ще бъдат в началото с най-добрите покемони за Суперлигата. Така че знаете срещу какво най-често срещаните покемони са слаби.

Altaria, Panzaeron или Sumpex могат да се видят в почти всяка битка. Освен ако опонентът ви не атакува с напълно непопулярни покемони, поне трябва да знаете как да им противодействате.

Altaria е популярна в PvP - така че знае своите слабости

Използвайте атаки за бързо зареждане, за да започнете

Особено в началото е важно да атакувате с атаки с бързо зареждане. Ако човекът срещу вас няма най-добрата идея, тогава той вероятно ще постави щит на първо място. Вече сте примамили щит. Това е особено важно, защото щитовете могат да обърнат отново целия мач, особено в края на битката.

Ако обаче забележите, че покемоните на противника ви почти не са повредени от атаката на зареждане, по-добре го заменете бързо.

Атаките за бързо зареждане обикновено са ключът в PvP. Не помага, ако имате силна атака, но отнема твърде много време за презареждане.

Използвайте щитовете си разумно

Щитът е едно от най-важните неща в PvP. Така че, ако знаете, че не можете да бъдете толкова опасни с атаката му, оставете щита изключен.

Щитовете трябва да се използват срещу ефективни атаки или поне когато човек очаква ефективна атака. Правилното използване на щитове в крайна сметка може да направи разликата между победа и поражение.

Използвайте щита си разумно

Запазете атаката си за зареждане

Това, че сте заредили Charge Attack, не означава, че трябва да го използвате веднага. Когато противниковият покемон е почти победен, може да са достатъчни още няколко моментални атаки.

Можете да натиснете заредената атака директно в следващия си противник. Друго предимство: докато вашата атака за зареждане е завършена, следващата атака за зареждане вече се зарежда. В най-добрия случай можете след това да стартирате две атаки за зареждане подред.

Но имайте предвид, че това винаги е рискована игра. Вашият противник може дори да използва атака с атака в последната секунда, защото сте направили грешка. Така че, когато правите нещо подобно, трябва да сте сигурни, че атаката на заряда не може да дойде веднага от врага.

Можете спокойно да запазите атаката на зареждане

Превключва Pokémon с заредена атака

Когато сте заредили Charge Attack, можете също да превключите вашия Pokémon и той ще продължи да има заредената атака, когато го включите отново.

Струва си, ако например уцелите ефективно с незабавната атака и наистина не се нуждаете от атаката на товара. Можете да запазите атаката и да я използвате само следващия път, когато замените.

Можете да направите това и в началото на битка: знаете, че опонентът ви не ви нанася невероятно много щети, но вие също не сте ефективни. След това презаредете атаката и преминете към по-добър покемон. Тогава атакуваната атака може да стане важна по-късно.

Фалшифицира фалшива атака

Този трик работи само ако сте научили покемон на две атаки с зареждане. След това атакувайте с по-малко ефективна атака първо. В най-добрия случай противникът използва щит за това.

След това оставяте опонента си да повярва, че вашият покемон има "грешна " и неефективна атака. По време на следващата атака противникът вече не използва щит, защото трябва да използвате слаба атака и можете да нокаутирате ефективната си атака.

Експлоатира времето за превключване на противника

Дори ако противникът в момента се променя, пак можете да атакувате неговия покемон. Поне няколко секунди е отворен прозорец, където можете да атакувате и покемоните на противника ви не защото той просто влиза в битката.

Така че в най-добрия случай докосвайте екрана непрекъснато и се опитвайте да нанасяте щети всяка свободна секунда. В някои моменти тези секунди си заслужават теглото в злато.

Не сравнявайте PvP с рейдове

Всеки, който влезе в битка с добри нападатели, ще загуби безмилостно. Много малко покемони, които са полезни при нападения, са полезни и в PvP.

Altaria, Bollterus или Meditalis нямат място в рейдови битки, но са сред най-добрите покемони в PvP.

Същото важи и за атаките. Много атаки, които са наистина добри в рейдовете, нямат полза в PvP. Така че винаги трябва да си изяснявате, че тук е необходим различен подход. Това е единственият начин наистина да успеете.

Все още ли търсите евтин екип за PvP режим? След това погледнете тук: