15-годишен напуска училище, превръща се в професионалист във Fortnite - сега казва: "Електронният спорт умира "

Тогавашният 15-годишен британец Бенджамин "Benjyfishy" Fish напусна училище през май 2019 г., за да стане професионален киберспорт във Fortnite. Две години по-късно той почти не вижда бъдеще във Fortnite. Паричната награда пресъхва. Той вярва, че еспортът ще умре, ако това продължи. За неизвестни играчи става все по-трудно да се прехранват от Fortnite.

Ето как Benjyfishy стана известен: През май 2019 г. британските медии съобщиха за 15-годишния Benjy Fish. Той вече е спечелил 25 000 паунда (приблизително 28 000 евро) с Fortnite и се е състезавал в изключително доходоносната световна купа Fortnite. Тогава Fortnite изглеждаше така, сякаш това ще бъде следващият голям спортен паричен спорт.

Случаят предизвика раздвижване по това време, защото майката на момчето предложи да го изведе от училище, за да има повече време да играе Fortnite с приятелите си през нощта в САЩ.

15-годишното дете всъщност е напуснало училище и оттогава е обучавано от частни преподаватели. Майката стана негов мениджър. Заявената цел на момчето беше да купи къща на мама.

Всъщност го направи колегата му Волфиез. 15-годишният младеж завърши втори и милионер на Световната купа. Той купи къщата на майка си. За Benjy Fish тогава нещата не вървяха толкова добре на Мондиала. Той получи "само" два пъти $ 50 000 за 25-то място в соло и 14-то място в дуета.

Но добрите времена отминаха.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter Екипът на Benjyfishy символично съпоставя паричните награди във Fortnite.

"Паричните награди стават все по-малки "

Ето какво казва сега: През 2021 г. ситуацията във Fortnite се обърна. След като Epic изпомпваше пари с високи награди в еспорт през 2019 г., студиото за разработчици изключи парите още през 2020 г. През 2021 г. паричната награда падна още повече.

Benjyfishy сега е на 16 и е критичен към настоящото състояние на Fortnite. Той казва (чрез Twitter):

  • Навремето той можеше да мели играта цял ден. Беше забавно и си заслужаваше
  • Сега паричните награди стават все по-малки и по-трудни за неизвестни играчи да се прехранват от Fortnite и конкурентната сцена ще умре, ако това продължи
  • Все по-малко са турнирите с все по-малко парични награди и Fortnite вече не е забавно

Повече за младите играчи на Fortnite на MeinMMO:

  • Young Fortnite pro реагира неправилно на смъртта на Chadwick Boseman
  • Професионалистът от Fortnite (16) дерайлира на Twitch - кланът го наказва незабавно
  • Tfue е милионер благодарение на Twitch и Fortnite, казва: "Никога не съм ходил на училище"

Той сам ли е според него?? Не, в момента е така, че мнозина, които видяха бъдеще за себе си във Fortnite през 2019 г. и получиха висока награда, се отказват от Fortnite, прекратявайки кариерата си или ставайки стримери. Вторият от псалма на Fortnite World Cup напусна Fortnite през април 2020 г. и премина към Valorant.

Професионалистите, които все още играят Fortnite, се оплакват от намаляващите парични награди:

  • Професионалният Wolfiez, който купи къщата на мама, казва: Имаше 30 милиона долара награда през 2019 г., 3 милиона долара през 2020 г. и само името ще бъде споменато през 2021 г. (чрез Twitter)
  • Противоречивият професионалист Ханада е разстроен, че паричните награди са паднали от 3000 на 600
  • Дори световният шампион Bugha казва, че би било смешно, ако някои от най-добрите играчи на Fortnite изобщо спрат, като Zayt. Ако нищо не се случи, вероятно повече професионалисти ще го последват и също ще спрат с Fortnite.
Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Създателят на съдържание SypherPk също казва: Паричните награди са "изключително ниски" в сравнение с нивото, което беше преди. Fortnite всъщност се нуждае от LAN събития, за да работи. Без тези събития в играта ще липсва нещо.

Въпреки че SypherPK не вярва, че Fortnite esports умира, той е загубил инерцията си (чрез dexerto).

Буга - малко се чува от световния шампион през последните няколко месеца.

Fortnite хип: бързо нагоре, бързо надолу

Това е зад него: Повечето успешни заглавия на esports нарастват с години или десетилетия. Те започнаха скромно преди около 10 години и станаха все по-големи и по-големи. Така че беше CS: GO, League of Legends или Dota 2.

Fortnite esports нарасна от нулата, когато играта беше толкова успешна през 2018 г..

Fortnite никога не е проектиран като заглавие на esports, за разлика от игри като Valorant или Overwatch, които са имали предвид esports от самото начало. Fortnite: Battle Royale е създаден само за два месеца през 2017 г., като реакция на огромния успех на PUBG и защото оригиналният Fortnite: Save the world вече на практика не успя.

През 2018 и 2019 г. Epic изпомпва пари с високи награди в еспорт за кратък период от време, като Световната купа 2019 е най-важният момент. След това интересът към Fortnite и esports бързо намаля.