4 съвета как да защитите и обезопасите базата си във Валхайм

Много противници ви очакват във вашите приключения във Валхайм. Но не само трябва да внимавате, когато обикаляте света, враговете също могат да бъдат опасни във вашата база. В ръководството MeinMMO можете да разберете как да защитите и обезопасите вашата база.

За да направите собствената си база по-сигурна от Форт Нокс, е необходимо малко креативност, защото във Валхайм има защитни структури, но в много ограничен брой.

Защо отбраната е важна?? Във Валхайм има световни събития и събития, които могат да бъдат задействани произволно от определен напредък в играта. По време на тези събития, различни същества хвърлят хайвера си в непосредствена близост до играча. Така че може да се случи така, че да седите нищо неподозиращи на вашия гарвански трон и да бъдете откъснати от мечтите си със съобщението „Ордата атакува“.

Ако Ордата атакува Валхайм, човек трябва да заеме безопасна позиция.

Наближаващите таласъми, берсерки и шамани не се забавляват и ще разглобят вашите структури на развалини и пепел за много кратко време. Следователно съответните планове за отбранителни системи трябва да бъдат на разположение преди започване на строителството.

Основни защити във Валхайм

В сравнение с други заглавия за оцеляване като Conan Exiles или ARK: Survival Evolved, възможностите за изграждане във Валхайм не са много разнообразни. В момента в играта има само една система за защита, която уврежда противниците: остри залози.

Какво добро са острите залози? Както подсказва името, коловете са насочени в края и причиняват щети при контакт. За да го изградите, ще ви трябва:

  • Работна маса в непосредствена близост
  • 6 х дърво
  • 4 x сърцевина

Заточените стволове излизат от земята под ъгъл от около 40 градуса и по този начин осигуряват известна сигурност. Противниците атакуват конструкцията и се нанасят щети при всяка атака. След това можете да използвате чук, за да поправите повредените стълбове.

Пилоти осигуряват базата във Валхайм.

Остри купчини не могат да се поставят върху основи и други построени предмети. Строителството може да се провали и на хълмове или естествени рампи. Най-лесният начин за изграждане е, когато земята е предварително изравнена.

Как да получа остри залози? Sharp Impaler ще бъде отключен, след като имате сърцевина. В нашето ръководство за сърцевина във Валхайм можете да разберете къде да го намерите и за какво ви е необходимо.

Цикли за стрелци

Не бива да подценявате противниците във Валхайм. Особено не, когато идват в група. Отбранителната кула е идеална за борба с врагове с лък и стрела от повдигнато положение.

Как да изградим отбранителна кула? Най-важното при такава кула е издигнатото положение, покритието и голямото зрително поле. Тъй като противниците атакуват долната част на кулата, тя трябва да бъде изградена от камък.

Вратичките също трябва да са от камъни. За да се изгради това, трябва да се поставят камъни на висок блок. След това 1 × 1 големи каменни блокове се поставят на разстояние от два блока. Това създава вратичките, зад които можете да намерите покритие.

Циклите осигуряват сигурност и улесняват борбата с лък и стрела.

Защо вратичките са важни? По-късно във вашето приключение можете да бъдете атакувани от дракони. Те са обявени със съобщението "Студен вятър духа от планините". Драконите ви обикалят и атакуват от въздуха с леден дъх, което може да причини много щети. Затова се прикрийте зад вратичките и се бийте с тях с лък и стрела.

Ръководства за изграждане във Валхайм на MeinMMO

  • С тези съвети можете да построите големи къщи във Валхайм още от самото начало
  • По този начин изграждате канали във Валхайм и преминавате през картата по-лесно - дори без портали
  • По този начин получавате радиестезичната пръчка и я използвате, за да намерите съкровище
  • 3 страхотни бази във Валхайм, които можете да използвате като вдъхновение за своите

Вълчи пакет за фиксиране на основата

Щом потърсите сребро и други съкровища в планината, ще срещнете и вълци. Агресивните животни могат да бъдат опитомени и след това да бъдат използвани за защита на базата. В ръководството MeinMMO можете да разберете как можете да укротите вълци във Валхайм.

Как вълците защитават основата?? Само един вълк бързо бива свален от враговете. Отглеждайте глутница от поне пет животни. Веднага след като вълците са напълно пораснали, можете да им дадете команди "E", които да ви следват. Внимавайте да не позволявате на вълците да се приближават до остри колове, тъй като вълците често ще се блъснат в коловете и ще умрат в резултат.

Вълците са много ефективни в пакет.

Ако защитавате базата си с колове и вълци, трябва да изградите две защитни линии. Купчините се вкарват във външната зона и допълнително се предпазват от палисади. Вътре вълците патрулират и атакуват врагове, прокарали първия пръстен.

За да накарате вълците да пазят вътрешната зона, погледнете ги и натиснете “E ”. Ако се появи съобщението „Вълкът не те следва“, те тичат свободно. За да не се отдалечат твърде много животните, трябва да държите портите затворени и да имате изградена пълна стена.

Земната стена предизвиква объркване сред противниците

Вероятно най-ефективният начин да защитите собствената си база във Валхайм е да изградите земна стена. Това не е визуален акцент и ви струва много камъни, но противниците няма да го преодолеят.

Как се изгражда земна стена? Земята във Валхайм може да се повдигне с мотика. За да направите това, са ви необходими камъни и много постоянство. Издръжливостта може да се увеличи чрез консумация на медовина. Можете да разберете как варите медовина в нашето ръководство за ферментация във Валхайм.

Тъй като враговете не хвърлят хайвера си близо до лагерни огньове, можете да поставите няколко лагерни огъня във вътрешната зона на земната стена. По време на нашите тестове на защитните сили скелетите се появиха извън земната стена на събитието "Скелетна изненада " и стояха пред стената почти две минути и след това отново изчезнаха.

Скелетите стоят объркани пред земната стена и не могат да атакуват.

Защо противниците не атакуват земната стена?? Ако изградите земна стена, това не се брои за обект, построен от играча във Валхайм, а се счита за част от естествената среда. Ако земната стена е висока няколко метра и е твърде стръмна, не е възможно противниците да проникнат в нея. Само летящи врагове като дракони или комплекти за смърт, от които най-много трябва да се страхувате, могат да преодолеят земната стена.

Представените четири стратегии за защита са подходящи както за самостоятелни играчи, така и за групи. Комбинация от различни опции осигурява основата много добре. Много играчи инвестират много време в разширяване на собствената си база. Соло играч впечатляващо показва как може да изглежда това: той построи 200 часа в базата си във Валхайм и се оказа страхотно.

Как си осигурявате дома във Валхайм? Уведомете ни в коментарите.