5 неща, които Fallout 76 трябва да получи през 2020 г., за да го направи добър

Fallout 76 имаше доста тежка година през 2019 г., след като първоначално изглеждаше добре. Играта има потенциал и още една чудесна възможност през 2020 г. Нашият автор Бенедикт има идеи за съдържание, което според него е необходимо за успех.

Що за неща са това? Идеите, които изброявам тук, са всички функции, за които все още не съществува официална информация. Това са неща, които намирах за изключително полезни по време на игра, но които отсъстваха.

Някои от идеите вече се появиха в общността и бяха поискани от играчи на reddit, често няколко пъти. До момента обаче няма изявление от Bethesda дали ще дойдат.

От пускането на Fallout 76 през ноември 2018 г. в играта са внедрени редица нови функции, като например:

 • Ядрена зима, режим на кралска битка
 • Набезите Vault 94 и Vault 63
 • Подземията пещери под Harpers Ferry и Arktos Pharma: Project Paradise
 • Легендарният дилър
 • Магазини за играчи, нови куестове и много други
Легендарният дилър е една от най-добрите иновации според мен.

Липсва обаче някакво съдържание, което според мен би било важно или за геймплея, или просто за усещането на играта.

1. Чат със скриптове

Ето защо характеристиката е важна: Засега играчите в Fallout 76 могат да комуникират само чрез гласов чат. Гласовите чатове са важни и добро решение, но не всеки иска да ги използва и много хора съзнателно се въздържат да показват гласа си. Жените твърде често се въздържат да говорят.

Но има и хора с увреден слух или просто не могат да говорят. С изключение на емоциите, във Fallout 76 няма начин те да говорят с другите или да привличат вниманието към себе си.

Общността Fallout 76 е известна с това, че е приятелска и се държи заедно. Тогава глобален чат също ще помогне на играчите да се обадят за помощ или да предложат помощ по цялата карта.

Играчите вече се справят с модове, които са разрешени само в ограничена степен. Източник на изображението: Nexusmods.

Това също може лесно да бъде интегрирано в самата игра. Всеки играч така или иначе има Pip-Boy. Глобалните чатове ще минават през това за историята и играчите на роли, в края на краищата той също получава радио. Защо няма текстов чат?

Текстовият чат би помогнал на хората, които не могат или не искат да общуват по друг начин, както и да могат да се координират по-добре като цяло. Не разбирам защо тази функция така или иначе не беше част от играта от самото начало.

2. Специализации и професии

Какво имаш предвид с това? Във Fallout 76 героите се изграждат с помощта на добре познатата система S.P.E.C.I.A.L. и след това се оборудват със специални способности и свойства с помощта на бонуси. Това позволява различни конструкции за оръжия и броня или за събиране и изработка.

Това, което липсва до момента обаче, е възможността наистина да се специализираме в тези неща и да ги използваме. Можете например да играете роля в група, но за самата игра трябва да овладеете горе-долу всичко, за да напреднете в даден момент.

В нишка на reddit потребителят Yzalirk дори е мислил как могат да изглеждат възможните специализации, професии или роли:

 • Караван оператор
 • наемник
 • Търговци на роби
 • Ловец на глави
 • Ловец
 • Изследователи на растенията
 • Доктор - роля, която играчите вече въплъщават

Ето защо характеристиката е важна: С възможността да се специализират в нещо, различните компилации биха получили още по-голяма дълбочина. Това също би допълнило плана за въвеждане на легендарни бонуси, както и вече планираните зареждания.

Особено с оглед на предстоящата актуализация на Wastelanders и NPC, които ще се появят с нея, играчите с тези специализации могат да спечелят репутация или награди. Fallout 76 би била добра стъпка по-близо до RPG.