5 лесни стъпки, за да започнете в Crusader Kings 3 и да доминирате

Влизането в Crusader Kings 3 е трудно за много играчи. Стратегическата игра е сложна. Нашият автор Шуман показва първите часове в играта като агресивен вожд в Ирландия и разкрива съвети относно брака, грабежите, завладяването и как да създаде армията в Crusader Kings 3. В крайна сметка сте като в урока, само по-добре и 200 години по-рано. Идеално начало за господство.

Crusader Kings 3 е хитът в Steam в момента и голямата тема в игрите. Стратегическата игра също има мултиплейър режим, но много играчи вече се отчайват в началото на играта: Тя е твърде сложна и урокът е задължителен, но доста скучен.

Предоставяме ви инструкциите за първите стъпки към световното господство и ви даваме инструкции стъпка по стъпка как да започнете силно в Crusader Kings 3 за около 30 минути.

Стъпка 1: изберете правилния сценарий

Crusader Kings 3 предлага богат избор от готови сценарии. Но препоръчвам различно начало. Започнете в най-ранния момент от времето, през 867 година, с „Изберете друг владетел“ и кликнете върху Ирландия в северозападната част на картата. Там искате да играете графа на Ормонд, симпатичен 24-годишен тип с 2 сестри, по-голям брат и куп безземни, гърбави роднини, които висят в джоба му и само чакат да бъдат изгорени във война.

И ние ще им дадем война!

Мога ли да кажа: шеф Dúnchad mac Dub-dá Baire. Младежът с впечатляваща брада се превръща в наш играч. Всеки път, когато се регенерира, той има 3 произволни свойства и му се възлага работа, в която понякога е невероятно добра, а понякога ужасно лоша. Това може да направи започването понякога по-лесно, а понякога по-трудно. Но това не е толкова важно.

Това е началото в Ирландия. Играем графа на Ормонд през 867 г.: шикозен човек с брада и произволно генерирани свойства.

По принцип този запис е същият сценарий като в урока за Crusader Kings 3, но 200 години по-рано. Тук Ирландия все още беше дива и в капан в племенната епоха.

Хубавото е, че можете да обявите война и да се забърквате с опонентите си, тъй като сте забавни. Не е нужно да се притеснявате за причините за война, претенции и всичко това през първите няколкостотин години в играта, но можете да грабите, завладявате и грабите. Липсва повечето от това, което прави Crusader Kings 3 толкова непрозрачно и сложно.

Но внимавайте за проклетите викинги и шотландци. Те са коварни и злонамерени, както всеки ирландец знае.

Стъпка 2: Оженете се правилно

По-късно ще стигнем до битки, първо ще се оженим. Тъй като играта е за хора и характери: бракът е идеалният начин да получим силни ръководители и да гарантираме, че ще имаме силни ръководители в бъдеще.

Натиснете Space, за да направите пауза на Crusader Kings 3. Първо искате да прекарате време в менютата. Още от самото начало имаме няколко знака, за които можем да се оженим. Играта ни казва и това.

 • Самият наш герой може да има до 4 жени: Тук се нуждаем от умна главна съпруга като важен съветник и 3 жени за прекрасно родословно дърво на наследниците
 • Имаме 2 сестри, които са най-важните ни съветници: една за грубите и една за финансите
 • Ще вземем и брат под капака, той има право да се ожени за шпионин - искаме да знаем какво всъщност се случва в нашия двор
 • Можем също така да се оженим за роднини, които се мотаят около корта и всъщност не са добри за много. Мъжете са изгорени като шампиони, които лесно умират в битка. Жените поне могат да ни вземат по-добри рицари чрез брак. Не трябва да очакваме потомство от тях.

Ако щракнете върху символа с пръстена в горната част, ще стигнете до менюто за брак, тук CK3 първо ни предлага дъщерята на съседа, за да можем да сключим съюз с близкия брой. Няма да правим това. Ако кликнете върху лупата и зададете свойствата на „наследствени“, тогава ще видим най-доброто, което генофондът в AD 867 може да предложи.

Ако подредим булките според "администрацията ", ще видим хубава жена на име "Beorhtflaed ", която може да е нископрофилна, но умна и хубава. Това ще бъде първата ни съпруга.

Жена-мечта през Средновековието: Хубава и тя може да борави с пари!

Съобщението за брак трябва да премине първо. За да сме сигурни, че Beo-Baby става основната ни съпруга, ние все още чакаме с допълнителни предложения за брак

...

Веднага след като Бео се съгласи, ще се оженим за 3 други жени. При вторите съпруги стойностите нямат значение, генетичните свойства са от значение: Например, "Kriemhield " е подходящ, тя не е толкова умна, но има свойства "Плодородна " и "Здрав ".

Останалите дами в идеалния случай трябва да бъдат „интелигентни“ или дори „гениални“. "Красива " или "Amazone " или по-слабите изрази на положителните свойства също са възможни: много здрави, красиви, здрави, каквото можете да получите.

Kriemhield е млад, плодороден и здрав. Точно това, което търсим като наложница.

В случая със сестрите и на двете ще бъде дадена рисунка на "гении ". Важно е да се оженим „матрилинейно“, защото по този начин мъжете идват при нас. Човек се жени за Еккехард, гений с 21 точки в бойни умения. Втората сестра се омъжва за Енгюран, която става наш администратор или дипломат.

Тогава брат ни трябва да ни вземе Hofspitzel, търси жена с високи ценности в "интриги ", можете също да отидете на "преподаване ", тогава това ще бъде съдебният лекар. Уверете се, че той се жени нормално, а не матрилинейно.

„Кергесунд“ всъщност е умение за рицарите. Жените могат да наследят чертата.

Ако сте направили всичко както трябва, вече трябва да получавате новини, че куп гении и булки са на път да ви посрещнат.

Сложете хората на съветници. Вие правите своя придворен с най-добра стойност в "Обучение " съдебен лекар. Тогава вече имате силен старт.

В началото на Crusader Kings 3 жените могат да станат само съдебни шпиони или придворни лекари, останалите работни места са запазени за мъже. Основната жена играе специална роля, тук имате избор дали всичките й способности помагат малко или определено качество помага много.

Придворният лекар е важна работа в CK3: Той или тя поправя нашите рицари.

Имате няколко свързани жени в двора си: това не са толкова добри мачове. Можете да ги използвате, за да ловите допълнителни шампиони от квартала чрез "матрилинеална " сватба, сортирана по "бойно умение ". Може би можете да получите и добър дипломат. Тук "наследствените свойства" не са толкова важни.

За да се избегне пренаселеността, Crusader Kings 3 позволява потомство само за "важни символи ". Когато стане твърде пренаселено, хората изчезват от двора и тръгват да се скитат наоколо.

В съвета е важно да има герои със силни ценности.

Стъпка 3: изберете правилните свойства

В прозореца "Начин на живот " във всяка дисциплина има някои предимства, които можете да отключите в началото на жизнения път и които са от съществено значение.

Първият бонус, който ви е необходим за война, е "Bellum Justum " - това означава, че обявяването на война струва само половината. Трябва да получите "Услуга за короната " и "Строга организация " като следващите предимства: Те ви помагат да успокоите завладената територия.

Предимствата за влизане често са силни: Като Bellum Justum.

Предимствата са важни за по-късния процес:

 • като "Научно" и "Планирано култивиране" в преподаването - те имат някои дългосрочни ползи
 • "Златните мита " и бирниците са важни за администратора - това носи повече злато чрез изнудване и вашите собствени площи
 • Можете да вземете "Приятелство " и "Образовани да управлявате " със себе си в Дипломацията - Приятелството е добре, за да предотвратите развързването на най-важните от вашите васали, а другата бонус дава на вашите много деца няколко бонус точки

Може да е разумно да скочите в зоните на живот през първите 15 години от живота на владетеля, преди да слезете на дърво и да поискате големите бонуси.

Повече за Crusador Kings 3 самодоволни? След това разгледайте нашите колеги в GameStar.de! Стратегическите игри са едно от нейните хобита.
На GameStar Plus можете да намерите подробен преглед на Crusador Kings 3. Тук можете да разберете как средновековната глобална стратегическа игра се сравнява с предшественика си и колко е трудна или лесна за начинаещи тук.
Ако вече сте решили да играете Crusador Kings 3 и сега търсите още съвети и ръководства за напреднали играчи, вие също ще намерите това, което търсите с вашите колеги от GameStar.

Стъпка 4: стресирайте се

Във военния прозорец искате да вдигнете 3 полка "Хора на войната ": двойна единица "Лек крак " и един "Бронирана пехота "

С шампионите се уверете, че вашият маршал и вашият стюард не се бият, но им забранете да го правят.

Дума за шампионите: обикновено трябва да ги държите под око. Всеки шампион е машина за ръкопашен бой, която е важна в битката. Но всеки шампион рискува живота си в битка.

Всъщност винаги се нуждаете от толкова много силни професионални бойци, колкото имате отворени позиции. Но това не е така: Така че вашите "не-бойци " се придвижват нагоре, вашите възрастни деца, васали и администратори. Точно от хората, които не искате да умрете през цялото време.

Тогава те имат изключително ниски стойности и обичат да им откъсват главите от берсерк в първата битка. И това не е преувеличение: точно това се случва.

Гледайте от кого правите шампион: Защитете своите наследници и съветници.

Сигурен съм: Paradox скоро ще реши проблема в кръпка, но дотогава: Постоянно забранява "важни " герои да се бият.

Най-добре е да проверите преди всяка война и преди да съберете армии кои са вашите шампиони / рицари и кои не искате да изгорите. Наистина е досадно, когато на вашето административно гениално наследство, което трябваше да е само бутане на книги и цифри, главата му е откъсната от 2,30 метра викинг И това ще стане.

Обратно към тиранизирането на Ирландия: Изчакайте, докато армиите са с пълна сила или докато вражески отряд започне да прави набези и след това кликнете върху „Вдигнете всички като разбойници“.

Тъй като Ирландия все още е организирана в кланове, можете да плячкосвате съседите си по желание. Просто не можете да ви хванат по-силни армии. Можете да ограбите вашите непосредствени съседи: Leinster, Ossory, Thormon и Desmond. Но бъдете внимателни, ако тръгнете на север.

Важно е да изпреварвате съседите си. Защото който първо плячкоса, ще бъде първата ви жертва.

През юли 867 г. се провежда първата акция в Ирландия. Нашите съседи се грабят взаимно и ние удряме.

В хода, който използваме като пример, Тормънд искаше да граби с 350 души, когато току-що имахме 515 войници. Разбира се, това не работи: Така че ние грабим Тормънд, така че AI го вижда като враждебен и те ни атакуват. Сега идва първата битка: имаме повече професионални войници и по-добър маршал. Това трябва да се получи добре.

Ето как трябва да протече битката ви в CK3: Лесна победа с малко загуби.

Ако грабите или се биете, можете в идеалния случай да отвлечете роднини на жертвите си и да ги разпродадете на висока цена: така печелите най-много пари в началото. Докато печелите само малко повече от 1 злато на месец, такава главна жена може да ви донесе 25 златни. Колкото обикновено правите след 2 години. Заслужава си!

Всъщност, като Ирландия, когато имате пълна армия и няма какво да правите, трябва да причинявате някъде стрес: грабеж, отвличане на хора и изнудване на откуп - просто живейте в добрия стар живот.

Също така е възможно да наемете бойци от противника за себе си. В идеалния случай можете да си вземете безплатно такива дебели бойни изкуства над 15 берсерка. В противен случай трябва да търсите "шампиони" на всеки 10 години и да наемате всеки, който може да държи меч.

Искаш ли жена си да се върне? Можете да го получите, но струва!

Когато сте ограбили 2 села, победите противникова армия и спечелите около 30 злато и престиж, първо трябва да донесете парите на сигурно място. За целта е достатъчно да насочите грабителската армия към собствената си територия.

Стъпка 5: разширете

Сега търсим първата жертва: Разглеждаме съседите. В "Тормънд " грабежите им се объркаха и им останаха само 98 войници, но все още гордите 70 златни. Идеална дестинация. Обявяваме им война и ги атакуваме. Причината за война "завладяване на окръга" само струва вяра.

Съперникът трябва да оказва малко съпротива. В зависимост от това дали взимате затворници и колко пари извличате от това, вече трябва да сте в състояние или да се наречете „херцог на Мустър“, или да построите първата сграда в Ормонд: пазарите.

Това са 3-те начални деца. Скоро ще има много повече

...

и те също ще имат по-добри генетични черти.

Така че сте там след 30 минути: Ако всичко върви по план, ще имате около 2 години след началото на играта:

 • Добър съвет от някои топ съветници
 • Мощна армия с прилични шампиони
 • Куп булки на път да имат потомство като луди
 • Херцогство с 2 провинции в южната част на Ирландия и жадно за още.

Така че основно имате ситуацията, че играете в урока на Crusader Kings 3, само 200 години по-рано и вероятно малко по-добре.

Ето как стоите там след 2 години през Средновековието: жената е тежко бременна, бащата все още е на снимката като наследник и вие сте много доволни от себе си.

Така продължава:

Продължавате с тези методи по същия начин. Растете, разширявате се, укрепвате икономиката и генофонда си. През повечето време завладяването на южната част на Ирландия е относително лесно. Става по-трудно, когато става въпрос за север.

Важно е все пак да станете крал на Ирландия от 1-во поколение, ако е възможно. Имате около 40 години за това, докато броят умре. Защото само ако си цар, можеш да поддържаш царството си заедно и да държиш херцозите сред себе си.

Когато вашите синове са на 16, можете да започнете да им давате графства (по един). След това можете да изберете тези 4 жени и да продължите вашата малка развъдна програма. Ако се справите добре, в един момент ще получите „Kwisatz Haderach“, гений, силен като Херкулес и красив като Адонис, който ще ви отведе в златна ера.

Той е резултат от "развъждането ": красив, интелигентен мъж със силата на Херкулес. Той извиква "силна кръвна линия ".

По-късно е важно да не заемате твърде много земя на "кралството", без да сте сигурни, че наследството на играча ви го наследи: ако имате твърде много графства в Уелс, един от вашите наследници просто ще се направи крал, след като умрете от Уелс и се откъснете от първо империя. Толкова са строги правилата за наследяване там - можете да ги промените много по-късно. Затова е важно да бъдете внимателни тук.

Преходът от един владетел към следващия монарх винаги е сложен: оставете пари настрана, за да наемете наемници и след това бързо направете най-важните васали вашите приятели чрез 1-ва дипломация.

През феодалната епоха става важно да създадете своя собствена религия, която има "волята за власт ", за да можете да продължите да завладявате опонентите си без много причини за война, както вече сте направили като племе.

Във всеки случай, след първите 2 години с нашето уводно ръководство, вече сте стигнали до точка, в която знаете „основите“ на Crusader Kings 3 и можете да пишете свои собствени истории.

Crusader Kings 3 има много общо с генетиката.

Всъщност не третираме игри за един играч като Crusader Kings 3 на MeinMMO. Вече направихме изключение за тази игра.

В статия ние показваме какво се случва, когато играете правилно Crusader Kings 3: Изпълнявате развъдна програма:

Ако играете Crusader Kings 3 правилно, вие развъждате "супермен "