5 причини да се върнете към Fallout 76 сега, ако сте били разочаровани в началото

След известни затруднения в началото на Fallout 76, много играчи решиха първо да изчакат основен ремонт на играта. Това се случи с пустошниците, понякога дори по-рано. Тук ще намерите 5 причини да погледнете отново MMO за оцеляване, ако не може да ви убеди да пуснете.

След пускането на Fallout 76 на 14 ноември 2018 г., играчите многократно съобщават, че искат да излязат от играта - било то защото са имали технически проблеми или им липсва съдържание.

Въпреки това мнозина обещаха да се върнат по-късно, когато обстоятелствата се подобрят. Някои разчитаха на актуализацията на Wastelanders, която се появи на 14 април 2020 г..

Сега играта изглежда съвсем различно. Много се е променило и подобрило, както можете да видите в списъка с нещата, които са се променили след пускането на Fallout 76.

Авторът на MeinMMO и експертът по оцеляването Саша Асендорф тества сам какво е да играеш Fallout 76 отново след една година почивка. Заключението му: Fallout 76 отново е жив!

Вие ли сте от онези играчи, които напуснаха Fallout 76 разочаровани? Тогава ето 5 причини, поради които сега си струва да играете отново.

1. Fallout 76 вече е по-стабилен и по-добър

Какъв беше проблема? По време на пускането на Fallout 76, техническите проблеми, по-специално, тревожеха играта и играчите. Дори бета версията не работеше гладко и след пускането имаше съобщения за сривове или дефектни куестове.

Освен това имаше трудности с нечестни играчи, които се възползваха от грешките, за да изневерят. През първите няколко месеца Fallout 76 имаше голям проблем с "Dupern ", който умножи особено мощно оборудване чрез експлойти.

Дори това да не се отрази на всички играчи и непрекъснато се подаваха подобрения, немалка част засега оставиха Fallout 76 настрана. Искаха да изчакат ситуацията да се подобри.

Това е по-добре сега: MMO за оцеляване сега е в много по-стабилно състояние, отколкото преди година и половина. Все по-малко са оплакванията относно представянето, особено след пустошлите.

През това време Bethesda е работил и е отстранил много проблеми, които са причинили сривове и експлойти. Разработчиците вече са особено назад в разпознаването на подобно нещо рано. Когато наскоро се появи нов експлойт за дублиране, съответните функции бяха деактивирани директно.

Магазините за играчи доведоха до експлойт и поради това бяха бързо деактивирани за кратко.

Освен това подобни проблеми трябва да се появяват много по-рядко в бъдеще и ще продължат да се изкореняват. Новият тестов сървър помага на играчите да тестват нови кръпки, преди да бъдат пуснати. Вероятно винаги ще има някои проблеми с производителността и нито една MMO не е в безопасност от тях. Но Fallout 76 се приближава все по-близо до идеалното състояние.

2. Повече съдържание, повече за вършене

Какъв беше проблема? Още по време на пускането феновете на Fallout имаха опасения дали съдържанието в Fallout MMO може дори да продължи в дългосрочен план. Те мислеха за съдържанието и крайната игра, преди дори да са стигнали до края.

Историята на Fallout 76 отне няколко десетки часа, но в един момент приключи. Когато играчите прегледаха историята и всички допълнения, в един момент не им оставаше много да направят.

Дейности като взривяване на запалителни зверове с атомни бомби или публични събития също се повтарят в даден момент. Дори някои играчи, които все още се наслаждаваха на играта, искаха да си вземат почивка, докато нямаше какво още да се направи.

Това е по-добре сега: С Wastelanders дойде най-големият прилив на ново съдържание до момента. Нововъведените NPC осигуряват продължение на основната история, както и нови начини да останете заети.

Двете фракции на Raider и Settlers предлагат система за репутация за специални награди. NPC-тата в други области ви предлагат куестове, които понякога продължават няколко часа и предоставят напълно разработена история.

Една от наградите за репутация са чертежите за нови оръжия: лъкове.

Дори съдържанието от основната игра е преработено и предлага дълбочина, която липсваше преди, тъй като е по-тясно свързана с NPC. В оригиналната история или публични събития например сега са представени хора, които играят роля и с които можете да си взаимодействате.

3. По-оживен свят и спътник

Какъв беше проблема? Липсата на хора беше светотатство, особено за упоритите феномени и феновете на един играч. Още в началото имаха опасения дали това все още е "истински " последици.

Дори авторът на MeinMMO Андреас Бертиц беше на мнение, че Fallout 76 не работи за фенове на един играч.

Хората, на които се натъкнаха играчите, вече бяха мъртви и гласовете им се чуваха само на холокасети. В дългосрочен план това създаде свят, който просто се чувстваше празен и мъртъв. Дори в по-старите игри Fallout, феновете можеха поне да се разхождат из пустошта с другар, за да не бъдат толкова самотни.

Историята на Fallout 76 преди се движеше главно върху холосекции.

Човешките NPC са едно от най-големите ви пожелания за Fallout 76 с надеждата, че ще станат наистина добри. Пустошниците трябваше да го направят.

Това е по-добре сега: Откакто хората се завърнаха в Апалачия, пустошът наистина оживя. NPC се суетят навсякъде, създавайки впечатление: нещо се случва тук, нещо се случва тук.

Не става въпрос само за NPC за куестове и в населени места, но и за напълно случайни срещи. В средата на гората можете изведнъж да се натъкнете на група културисти на Mothman, чийто ритуал прекъсвате в момента, а нападателите могат да ви засадят на улицата, които искат да ви откраднат капачките и, с малко лош късмет, дори оръжията ви.

Може би най-важната нова функция за този проблем са различните спътници на Wastelanders, които можете да намерите. Въпреки че те не ви следват във вашите приключения, те понякога ви предоставят дълги редове за търсене, с които можете да изследвате техните личности и дори да се влюбите в тях.

Командирът Дагер е един от възможните спътници, с които можете да започнете романтика.

Освен това вече има възможност да се опитомят животни, които защитават лагера. Според AMA на reddit, тази система вероятно ще бъде разширена в бъдеще, за да може играчите да си върнат най-верния спътник, Dogmeat.

4. По-малко PvP, повече отпадъци

Какъв беше проблема? Fallout 76 започна с идеята, че можете да правите това, което искате, в пост-апокалиптичния свят. Това разбира се включва битката "играч срещу играч", ако не харесвате лицето на друг обитател на Vault.

Тук обаче в началото имаше опасения, че играчите могат да използват това, за да развалят забавлението на другите - така наречените "скръбници". Имаше системи срещу него, като баунти и пацифисткия режим, но това не премахваше дискомфортното усещане.

Всъщност имаше дори групи, които малко прекалиха. Някои играчи искаха да "унищожат всички гейове" - в странен вид "ролева игра", за която малко по-късно бяха допуснати за цял живот.

Така е и сега: Междувременно PvP почти не играе роля във Fallout 76. Вече няма т. Нар. "Slap Damage ", който ви нанася леки щети, ако играч ви атакува против волята ви и вече не случайно влезете в PvP.

Bethesda установи, че играчите не се интересуват толкова от PvP в края на краищата. На E3 2019 дори шефът Тод Хауърд беше изненадан колко добри са всички един към друг:

Ако искате да се биете с други, наистина трябва да го инициирате директно (например като вземете работилница) или да пуснете пара в новата битка Royale "Nuclear Winter ".

Фокусът на Fallout 76 очевидно е върху PvE и откритията. Ръководителят на проекта Джеф Гардинер дори смята, че Fallout 76 може да се превърне в един вид „MMO за един играч“ и по този начин да следва пътя на Fallout 3 и New Vegas.

5. Нови тайни за всички изследователи

Последната причина е повече за влюбените. Fallout 76 има много странни и странни места, от които излезе. Цяла Апалачия е пълна с подробности, великденски яйца и места, които разказват история в себе си.