6 съвета за това как защитата работи по-добре във FIFA 21

За да допуснете възможно най-малко голове във FIFA 21, трябва да защитавате силно. Ето няколко съвета как да направите защитата по-ефективна във FIFA 21.

Колко важна е защитата? Разбира се, можете да опитате да вкарате толкова много голове във FIFA 21, че противникът ви няма достатъчно шансове да ви победи. Няма значение дали противникът вкара 20 гола, стига да имате още един. Но разбира се реалността е различна.

По правило мачовете се оспорват отблизо и всеки един гол може да реши дали да спечели или загуби. Ето защо е важно да имате добра защита и да предотвратявате голове срещу. И само няколко прости съвета могат да ви помогнат да издигнете защитната си игра на ново ниво.

Във FIFA 21, както във FIFA 20, трябва много да направите сами за защитата и не можете да разчитате на AI защита. Въпреки това, всяко ваше действие трябва да бъде внимателно обмислено, защото ако сгрешите, опонентът ви лесно може да спечели място и в най-лошия случай изведнъж да застане свободен пред целта.

Защитавай с халф

За да можете да прихванете противника рано, трябва да започнете в средата, за да спрете офанзивните играчи от другата страна. Ако опонентът ви разполага с топката и е на път към вашата половина, използвайте халфа си, за да подадете пътеки за подаване и евентуално да получите ранна победа с топка чрез такта.

Играчи като Goretzka са полезни обидно, но също така държат магазина заедно отзад

Кои ценности са важни? Трябва да имате поне един централен полузащитник, който има необходимите физически и защитни стойности, за да бъде пречка за опонента ви. Трябва също така да имате добра скорост и достатъчно издръжливост, за да сте в крак с бързите нападатели възможно най-дълго.

Дръжте IV в линията на отбраната

Този съвет произтича от първия и е от решаващо значение. Защото: Ако оставите централен защитник ръчно да се втурне напред от вашата защитна верига, за да прихване противник, вие рискувате. Ако противникът използва един или два силни хода на умения, вашият IV може внезапно да бъде надигран - и след това да пропуснете гърба. Тогава в най-лошия случай опонентът ви ще застане само пред вратаря и може да действа свободно.

Ето как работи по-добре: По-добре да използвате централните си защитници по начин на изчакване и да атакувате противника с халфовете. IV трябва да се използва само в последния момент, ако няма друг начин.

Тук можете да намерите някои бързи централни защитници, които са подходящи за това.

Пълното наказателно поле е безопасно наказателно поле

Във FIFA 21 има защитна механика, която е по-важна от предишните години: автоматични блокове. Това означава, че вашите играчи, в зависимост от техните стойности, са доста надеждни при автоматично блокиране на удари, ако са в траекторията на топката.

Ако имате много играчи пред целта, опонентът ви първо трябва да намери пролука, през която той може да постигне заключение. Ако вашите IV-та са на път, има голяма вероятност противникът ви да се провали в блоковете на вашата защита, дори при силни стрелци. Позиционната игра е от решаващо значение тук: Може да си струва да поставите IV в потенциалния път на стрелба, вместо да се справите с него.

Тази функция беше нервна с актуализация, но автоматичните блокове все още са доста ефективни.

Защитавай, чакай

Във FIFA 21 времето за справяне е изключително важно. Ако атакувате твърде бързо или твърде късно, вероятно няма да получите топката. По-вероятно е да дадете дузпа, свободен удар или да оставите противника да мине. Необходимо е търпение.

Грешното време може да доведе до фалове

Така че защитавате чакането и чакането: Трябва да обърнете голямо внимание на противника и неговите движения. До точния момент поставяте противника в дуел. Това означава: Вземете защитния си играч и натиснете бутоните L2 / LT и R2 / RT. Сега вашият играч се движи със странични стъпки и затваря прохода и пътеките. Сега единственото, което остава на противника, е да играе около вас с хитър трик - който изобщо не е толкова лесен - или да подаде топката.

Използвайте десния стик

Обикновено сменяте активния плейър с бутона L1 / LB. Можете обаче да използвате и друг вход: а именно десния стик. С това можете, в зависимост от посоката, в която натискате, да изберете активно плейъра, който искате. Това ви дава възможност да получите точно играча, от който се нуждаете, за маневра в защита, вместо да превключвате с L1 / LB през евентуално лошо разположени играчи.

Защитни тактики

Ако обикновено имате проблеми в защитата, трябва да дадете на играчите си някои инструкции за защита.

Тактическите инструкции за вашите играчи определят как ще се държат на терена

Винаги трябва да го адаптирате към вашата собствена игра, но например са се доказали:

  • „Стойте отзад, когато атакувате“ за пълните защитници, които иначе преминават в офанзива.
  • „Останете назад, когато атакувате“ или „потънете в защита“ за един от централните си халфове. След това това подсилва защитата, вместо да се ориентира напред.
  • "Покрийте средата" за ZDM / ZM: Ако използвате тази инструкция, вашите ZM не се концентрират върху печеленето на топката във външната зона, а покриват централната зона точно пред вратата. Особено ако искате да прихванете противници, които могат да стрелят по него рано или да издърпат през средата, тази инструкция си заслужава.

Нямате никакви проблеми със защитата, но целите просто не искат да паднат? Тогава ето няколко трика, с които можете агресивно да създавате повече възможности за отбелязване на точки.