7 неща, които трябва да знаете за LoL Wild Rift, преди да започнете

League of Legends: Wild Rift Open Beta започва на 10 декември. Ние от MeinMMO успяхме да тестваме мобилната игра предварително и да ви кажем 7 неща, които трябва да знаете преди инсталацията и първите ви мачове.

Що за игра е това? Wild Rift ще се превърне в самостоятелна мобилна версия на LoL. Мачовете трябва да са по-кратки, контролите ще бъдат адаптирани към смартфона и ще има по-малък пул от шампиони.

Но има и незначителни корекции и неща, които трябва да знаете в детайлите. И точно това ще ви представим.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Кога Wild Rift се появява точно??

Wild Rift ще пусне своята бета версия в Европа на 10 декември от 11:00 ч. Местно време. След това можете директно да инсталирате играта и да започнете да играете по време на обедната си почивка.

Можете да изтеглите играта от Google Play Store или App Store. Тези, които се регистрират преди началото на бета версията, пак ще получат някои бонуси, включително

  • Скин карти
  • Шампионски карти
  • Бонуси за двойни есенции или XP

Кога Wild Rift ще излезе от бета версията? Wild Rift все още няма официална дата на пускане. Знаем само, че трябва да се появи през 2021 година. Тъй като бета версията в Северна Америка ще започне едва през пролетта на 2021 г., вероятно можете да пуснете пара в бета версията за известно време.

Wild Rift не е директен мобилен порт от LoL

Както разработчиците вече разкриха в ранен видео дневник, те не можеха просто да прехвърлят League of Legends 1 към 1 на смартфона, но трябваше да направят някои корекции:

  • Мачовете трябва да са по-кратки, тъй като играчите рядко искат да играят 30 минути или дори повече на своите смартфони.
  • Контролите трябваше да бъдат коригирани, което също доведе до промени в шампионите и различните механици.
  • Има персонализирани руни, а някои са направени изключително за Wild Rift.
  • Като цяло играта е проектирана да бъде малко по-удобна за начинаещи.
  • Понастоящем има само режим на игра - 5v5 на адаптирана версия на картата на Rift на Summoner. Понастоящем не съществува режим ARAM, където всички играят в една лента

Въпреки някои разлики и двете игри имат много общо. Ние от MeinMMO събрахме всичко за приликите и разликите между двете LoL заглавия в нашия тестов отчет.

Можете да свържете акаунтите си, за да получите бонуси

Когато стартирате играта Wild Rift, първо трябва да се регистрирате. Играта предлага и възможност за свързване на акаунта ви в Play Store или App Store с акаунта на Riot. Повече информация за връзката с акаунта можете да намерите тук.

Определено трябва да направите това, защото получавате бонуси в Wild Rift, в зависимост от времето на игра в самата League of Legends. Разработчиците все още не са разкрили какво точно представляват.

Но дори и без наградите си струва, тъй като споделяте списъка с приятели и така можете да играете с приятелите си или поне да разговаряте с тях.

Ще ви трябва време, за да научите контролите

Wild Rift използва контроли с двойни стикове. Вляво имате контролер, с който контролирате движенията, а вдясно можете да намерите всички умения, заклинания за призоваване и активния предмет. Използвате това, като натиснете съответната икона.

Ако способността е изстрел от умение, трябва внимателно да се прицелите, за да ударите врага си. По-специално в бойни ситуации нещата могат да станат забързани и ще пропуснете няколко умения или няма да бъдете достатъчно бързи при заклинанието Summoner.

Така че това, че сте се справили добре в League of Legends, не означава, че ще бъде и в Wild Rift. Ще ви трябват редица съвпадения, за да свикнете с контролите. Но не позволявайте това да ви разочарова.

Вземете предвид обаче глупавите поговорки и пламъци от други играчи. За съжаление те не пропуснаха да се появят в първите ни мачове по време на бета. Но по някакъв начин това е част от усещането за LoL, което авторът на MeinMMO Филип Хансен също трябваше да изпита: