8 съвета за начинаещи за бягство от Тарков от един от най-добрите играчи

Хардкор стрелецът за оцеляване Escape from Tarkov е грубо място, особено за начинаещи. Sacriel, един от най-добрите играчи, сега разкри няколко съвета, които трябва да улеснят начинаещите за започване на работа.

От кого са съветите?? Това малко ръководство е от Chris "Sacriel " Ball, един от най-добрите играчи и един от най-големите стримери в Escape of Tarkov. Този падна за мултиплейър за оцеляване, преди PUBG дори да стане голям и да спечели своите шпори в ранните дни на DayZ (много преди самостоятелната версия), където той обичаше да преследва къмпингуващи в Chernarus.

Той беше един от първите професионални играчи, които се фокусираха изцяло върху Escape from Tarkov и оттогава предостави на много фенове и играчи подробни съвети и трикове за този хардкор шутър.

8 професионални съвета, за да започнете с Escape from Tarkov

В скорошно интервю за Polygon, Sacriel разкри някои съвети за Escape from Tarkov, на които трябва да се вслушат свежи играчи, за да влязат по-добре и по-бързо в играта. Ние обобщаваме тези за вас по-долу.

Искате ли да научите повече за играта? След това разгледайте тук: Какво е Бягство от Тарков и защо изведнъж всички го харесват?

Какъв е оптималният размер на групата?

Размер на групата в началото: Тъй като Escape from Tarkov е мултиплейър стрелец, възниква въпросът дали трябва да отидете сами или в група. И колко голяма трябва да бъде групата тогава?

Според Sacriel новите играчи трябва да се опитат да действат в екип от двама души - поне докато не познавате добре картите и не успеете ефективно да засадите други играчи.

Размер на групата с повече опит: Веднага след като се установите малко, можете също да тръгнете с екипи от 3 или 4. Но особено в началото имате много общо със себе си, така че оптималният размер на групата е 2 души.

Към кой продавач първоначално трябва да се фокусират начинаещите??

В този ред трябва да преминете през дилърите: За да спечелите добри пари, в началото трябва да се концентрирате върху терапевта и да й продадете. Той предлага най-добрите цени, но купува само артикули, които не са оръжия - като вода, технически части или етикети за кучета.

След това трябва да тичате на ски и да ги продавате там. По принцип той има вторите най-добри цени, но купува само специални части за оръжие, както и броня и каски. Той обаче не купува цели оръжия. Така че можете да извлечете максимума от това, когато разглобите оръжие.

Последното нещо, което правите, е да изтичате до Prapor и да му продадете всичко, от което не можете да се отървете от Skier. Защото трябва да изравните Prapor, за да получите ранни куестове.

Също така си струва да знаете: Всеки търговец може да бъде изравнен, като изпълнява задачи за него, купува от него и изравнява собствения си главен герой.

Между другото, с този артикул сте се погрижили финансово: Бягство от Тарков: Ако намерите този артикул, парите вече не са проблем

Кои оръжия трябва да си вземете в началото??

Няма оръжия: Сакриел казва, че в бягството от Тарков, която се извисява над всички останали, няма магически оръжия, няма прекалено оръжие. Например разликите между това, което изглежда като 500 версии на AK в играта, са доста малки.

Ето как трябва да продължите в началото: Като начало той смята, че е по-добре да играе Scav, ако се появи възможност. След това трябва да се опитате да извлечете безплатното оборудване, което получавате в този контекст. След това това съоръжение трябва да се използва за следващото ви PMC изпълнение. Изпробвайте сами оръжията и вижте кое работи най-добре за вас и вашия стил на игра.

Как да получите правилното оръжие: След това трябва да преминете към намирането на предпочитаните от вас видове оръжия при нападение и след това да ги възстановите във вторичния слот или в джоба си от там.

Ако имате нужда от малко повече помощ за първите си оръжия: Бягство от Тарков: 3 добри и евтини зареждания на оръжия за вашите нападения

Коя е най-важната карта за начинаещи и за какво трябва да внимавате??

Това е най-важната карта: Една от основните задължителни карти е митническата карта. Следователно е много важно за новите играчи да се запознаят бързо с тази карта, но може да бъде и опасно.

Защото там има началник, който хвърля хайвера си на бензиностанцията и спалните (общежитията). И това често се отглежда за пари от екипи на високо ниво.

Ето как трябва да продължите: В първата половина на мача, като нов играч, трябва да избягвате да се разхождате в тези области на картата, ако не искате веднага да хапете в тревата.

Повечето от куестовете се въртят около района на общежитията, така че трябва да правите своите куестове там относително късно в рейда. Освен това по това време отрядите на високо ниво понякога вече са отворили всички врати за вас, така че пътуването е още по-спокойно за вас.

Между другото, можете да намерите по-важни подробности за митническата карта тук: Бягство от Тарков: Всичко за картата на митническата зона - плячка, хайвери, тактики

Кое е най-важното оборудване, без което никога не трябва да оставяте??

Тези 2 елемента са задължителни: Има основно два медицински предмета, а именно CMS (Хирургически комплект) и Комплект за оцеляване, които сега са станали почти незаменими по време на вашите пътувания.

Ето защо те са важни: Ако част от тялото преди е достигнала 0 здраве, тя е била „мъртва“ през останалата част от кръга и е трябвало да подскачате до точката на извличане, ако не искате да отидете напълно мъртви.

Тези нови медицински изделия обаче вече ви позволяват да излекувате „мъртви“ крайници, така че все още имате шанс за пълен кръг дори след такива наранявания.

CMS е по-малък и отнема по-малко време за използване. Тогава обаче излекуваният крайник получава по-малко здраве, отколкото с комплекта за оцеляване, който от своя страна е по-голям и изисква повече пространство и време. Но също така лекува фрактури и оставя излекувания крайник с повече точки на удара.

Къде трябва да са приоритетите в началото, що се отнася до бронята и каските??

Трябва да знаете, че в началото: Бронежилетите са много сложна тема в Бягството от Тарков. Тази система е много обширна, сравнява многобройни аспекти като проникване на снаряди и стойности на бронята и отнема много време, за да премине наистина изцяло през нея.

Работи по следния начин: Има 6 нива на броня. Колкото по-високо е нивото, толкова по-добре предпазва от входящи щети. Но все пак не е толкова просто.

Нивата на броня 1-3 обикновено предлагат малка защита и няма да ви помогнат срещу наистина мощни боеприпаси, които играчите обичат да използват. Те обаче ще могат да ви защитят ефективно срещу повечето AI скави.

Нивата на броня 4-6, от друга страна, ви предпазват по-добре от другите играчи, но те също струват много пари. Ето защо е препоръчително да използвате такава броня само ако имате оръжие, което определено не искате да загубите - например заглушено, снабдено с оптични приставки или подобрено по друг начин.

Също така важно: Състоянието на бронята също е важно. Елек от клас 6 с издръжливост 10/10 (ново състояние 75/75) няма да ви предпази като броня от ниво 6. В това състояние жилетката от ниво 6 се държи по-скоро като такава с ниво 2.

Избягвайте тази грешка: Много пресни играчи правят грешката да си купят жилетка от висок клас, която на пръв поглед изглежда отлично, но пренебрегва ниската издръжливост, което прави бронята почти безполезна.

Защо трябва да обръщате повече внимание на шумовете и звуковия пейзаж?

Ето защо звуците са толкова важни: Разпознаването и разбирането на шумовете, които чувате и правите себе си, често правят разлика между живота и смъртта в Escape from Tarkov.

Има много звуци, за които трябва да внимавате - звуци, които идват от стрелбата с оръжия, които се причиняват, когато въведете оръжие на първо място, или които идват от играча, дори ако те не се движат. Всичко това може да разкрие вашата позиция или местоположението на вашия колега.

Обърнете внимание на тези подробности: Например, важно е бързо да комуникирате шумовете, чути в екипа. Sacriel просто въведе думата „стъпки“ като стандарт. Веднага щом чуете подозрителен шум, казвате Стъпки и целият екип знае, че трябва незабавно да спрете, за да разпознаете потенциалните вражески шумове.

Важно е също така да приведете оръжието си в готовност възможно най-рано, ако искате да засадите други играчи - преди да сте в непосредствена близост до врага.

Различната текстура на подовото покритие също играе основна роля. Различните покрития причиняват различни шумове и съответните звуци се чуват на различни разстояния. Например, бавното ходене по метал е по-силно от бързото ходене през тревата. Наистина трябва да спринтирате ООН само ако това не може да бъде избегнато.

Също много важно: Ако вашият герой носи (игрова) слушалки, това може значително да увеличи способността им да чуват шумове. Някои шлемове като Kiver или Kolpak от своя страна могат да ограничат тази способност. Ето защо някои играчи предпочитат незащитена глава, вместо да игнорират засада.

Мнозина са уловени непосредствено преди изхода. Какво можете да направите по въпроса?

Това е големият проблем: Това е често срещан проблем с бягството от Тарков, особено в началото. Имате наистина добър пробег, но ви хващат къмпингуващи точно преди изхода. През повечето време основните места за извличане се използват за къмпинг.

Ето какво можете да направите за проблема: Играчите с „Factory Exit Key“ обаче разполагат и с множество други точки за извличане, които не рискуват да бъдат атакувани през последните няколко метра.

На картата има и точки за извличане с въпросителни знаци. На митническата карта това е, наред с други неща, RUAF или пункта за контрабандисти. Те също са сравнително рядко обсадени и често имат визуални индикатори дали в момента са налични или не. Например в RUAF има голям прожектор, за лодката на контрабандиста горящ огън.

Проучете възможните точки за извличане на картата и в идеалния случай потърсете алтернативните точки, преди да решите да отидете до основната точка за извличане.

Отдавна ли сте с Escape from Tarkov? Какви важни съвети бихте дали на нови играчи по пътя? Ето още няколко съвета за начинаещи от нас: