AMD RX 6700 XT: Общността спори за тези 3 неща

Можете да закупите новия RX 6700 XT на AMD от средата на март. Фенове и заинтересовани страни обсъждат новата графична карта във форуми, в YouTube и в reddit.

AMD представи най-новата си видеокарта RX 6700 (XT). Това е графична карта от среден клас, която е насочена предимно към геймърите с WQHD резолюция.

MeinMMO разгледа реакциите на публиката в коментари, на reddit и във форуми и ви показва какво мислят хората за новата графична карта от AMD. Понастоящем три важни теми играят важна роля в общността.

Висока производителност и интересна алтернатива на RTX 3070

Това е, което общността казва за изпълнението: След презентацията публиката е основно впечатлена от представянето на RX 6700 XT. Тъй като предлага висока производителност и според официалните бенчмаркове дори изглежда равна на RTX 3070:

 • Daggy820 на ComputerBase пише: “Много интересна карта на разумна цена, ако можете да я доближите до RRP. Ако производителността бъде потвърдена в тестове, това е истинска платка, браво на AMD. "
 • Drum machine също пише на ComputerBase: “По време на презентацията се надявах на нова информация относно Fidelity FX Super Resolution

  ...

  Много лошо. Но представянето на 6700 XT изглежда обещаващо. "

Ето защо проследяването на лъчите е толкова важно: Що се отнася до проследяването на лъчи, много заинтересовани страни все още виждат въпрос, който играе основна роля при евентуална покупка.

Тъй като досега графичните карти RTX-3000 предлагат значително по-висока производителност при проследяване на лъчи. Много потребители се надяват, че AMD може да предприеме важна стъпка в проследяването на лъчите с "Fidelity FX Super Resolution".

Така пише на kasakka1 на reddit: “Няколко приятели, които играят предимно мултиплейър стрелци, са избрали карти 6800XT поради наличността. За целите им AMD картите са по-добър избор, но за мен DLSS и проследяването на лъчи си струва да остана с Nvidia. "

Какво е FidelityFX Super Resolution? Това е състезанието DLSS от AMD за графични карти Radeon. DLSS се предлага само за графични карти RTX.
FidelityFX Super Resolution е анти-псевдоним, който се поддържа от AI. За това ниските резолюции се надграждат и трябва да изглеждат добре с по-добра производителност. Така все пак получавате висока честота на кадрите при високи резолюции.

Няма графична карта между 250 и 350 евро

Ако прочетете многото коментари, можете да видите, че много потребители са разочаровани от исканата цена.

Защо така? Точно както Nvidia представи своя RTX 3060 като силен ъпгрейд за GTX 1060 или RX 480, мнозина се надяваха, че AMD би искала да добави нещо за този ценови диапазон и че AMD ще представи графична карта в същия ценови диапазон (300 - 350 €).

Но AMD реши срещу него и вместо това представи графична карта, която струва 479 щатски долара и също иска да се конкурира с RTX 3070.

Какво казва общността? Някои критикуват решението на AMD, защото просто очакват различна графична карта.

 • Macieyerk пише на reddit: „Като някой, който търси подходящ ъпгрейд за своята графична карта Polaris [RX 400/500] - няма такова нещо.“
 • Silver4Monsters казва на ComputerBase: “Лично аз бих предпочел карти в диапазона 300-400 €. Е, ако взема 6700XT, ще го взема и аз. "
 • И uTpepe пише в GameStar: “За съжаление това е неинтересна цена за мен. Ако надстроя, ще попадна в ценовия диапазон на Geforce RTX 3060 (RRP). И досега AMD не е добавил нищо ново. "

Това е проблема: Собствениците на сравнително стара графична карта, които се надяваха на нова Full HD карта, първоначално не се предлагат с алтернатива.

RX 6700 XT е твърде скъп за много Full HD геймъри, особено. И те не искат алтернатива "RTX 3070", а по-скоро алтернатива "RTX 3060".

Това е, което общността иска: Сега някои се надяват, че AMD ще представи друга карта в допълнение към RX 6700 XT и че RX 6700 без XT или 6600XT ще бъде в ценовия диапазон на RTX 3060.

Зрителите са загрижени за наличността

Мнозина са впечатлени от идеята и хвалят производителността на графичната карта. Други заинтересовани страни обаче са скептични относно това дали изобщо ще получат графична карта в началото. И това е тема, която в момента засяга всички, които искат да закупят нов хардуер.

Какво казва общността? Още по време на потока можете да прочетете подигравателно „Изчерпано количество“ от някои зрители. Други опасения относно лошата наличност могат да се видят и в общността:

 • Sai Dwarakanath пише под потока на YouTube: “Имаме Anti Lag, Extreme RTX, DLSS и т.н.

  ...

  . И се уверихме с наличността, че няма да получите такава. "

 • И Companion Cube пише в GameStar: “Решаващият фактор не е скоростта на картата, а нейната наличност. Какъв е смисълът да имате най-добрата карта, ако не можете да я купите никъде? "

Защо графичните карти са толкова слабо достъпни? Производството на графични карти е намаляло поради пандемията на короната. В същото време обаче търсенето, също чрез домашния офис, рязко се е повишило.

Освен това в момента в индустрията има недостиг на полупроводници, което означава, че могат да бъдат произведени значително по-малко графични карти и конзоли.