Химн 2.0: Вътрешни хора казват, че понастоящем BioWare изцяло препроектира стрелеца

Химнът далеч не е мъртъв. Твърди се, че BioWare работи по "Химн напред " - основна преработка и основен ремонт на играта.

Химнът е всичко друго, но не и история за успех. След уж труден процес на разработка в BioWare, играта беше пусната доста недовършена и не можа да отговори на високите очаквания. Много проблеми при стартирането и продължителна суша на съдържанието гарантираха, че играчите изскачат на редици.

Междувременно Химнът се счита за „мъртва игра“ за мнозина. Едва ли някой вярва в възвръщаемост - но разработчиците го виждат по различен начин. Очевидно те работят по основна преработка вътрешно, която ще промени коренно Химн.

Откъде идва информацията? Информацията идва от Джейсън Шрайер, който пише за сайта Kotaku. В миналото той отново и отново е доказал, че е в контакт с много разработчици от различни производители на игри и често е блестял с вътрешна информация. Отново той казва, че е говорил с някои служители на BioWare и EA.

Химн 2.0 или Химн Напред

Казаното? Според източниците на Шрайер ревизията се нарича вътрешно "Химн 2.0 " или "Химн Напред " и това е мащабен план за цялостен ремонт на Химн. Много подробности обаче все още са несигурни. Следното съдържание определено трябва да бъде ревизирано "драстично ":

  • Структура на мисията
  • Плячка
  • Светът на играта

Все още няма конкретна информация, но един от източниците казва:

Отне ни няколко месеца, за да съборим всичко и да разберем какво трябва да бъде коренно променено. И вече прекарахме няколко месеца, за да го възстановим. (

...

)

Също така искаме да премахнем необходимостта от връщане [във Форт Тарсис] след всяка мисия и да разберем каква е мисията технически.

Възможно е например да разделим света на играта на по-малки области, така че да не се налага да зареждате цялата карта всеки път. Това също би позволило на разработчиците да направят големи промени в отделни части на картата, ако е необходимо, без да рискуват да счупят нещо в другия край на картата.

Друг човек обаче каза, че досега са тествали само много и все още не са се ангажирали с нищо. Все още не са решени конкретни промени.

Все още не е ясно как ще дойде новото съдържание:

  • Една от възможностите би била да пускате актуализациите малко по малко - както при No Man's Sky
  • или може да има „голямо“ разширение, което променя всичко, като Destiny с The Taken King

Официално Химн не говори за бъдещите си планове.

Разширяване или дори нова игра?

Дали това ще е нова игра? Твърди се, че дори се мисли за изграждането на Anthem Next като нова игра и след това да се продаде като такава - въпреки че изглежда малко вероятно собствениците на Anthem да бъдат таксувани отново с пълната цена.

Засега много подробности са все още несигурни и колко време ще отнеме тази ревизия също е все още напълно неизвестно. Но изглежда ясно: разработчиците не са се отказали от Anthem и планират големи промени.

Твърди се, че десетки, ако не и стотици, разработчици на BioWare в Остин, Тексас и Едмънтън, Канада, тихо работят по Anthem, за да подмладят играта.

Изглежда, че BioWare все още няма график за това кога трябва да дойде Anthem Next.

Какво мислиш? Смятате ли, че е добре, когато Химнът е преработен и значително променен? Или би трябвало да е по-добре да преминете към нов проект?