Химнът е мъртъв - краткият живот и дългата смърт на EA "следващото голямо нещо "

EA и BioWare бяха рекламирали онлайн шутъра Химн като „игра от 10 години“. Химнът е издаден през февруари 2019 г. Точно навреме за втория рожден ден, през февруари 2021 г., играта вече е мъртва.Нашият автор Шуман казва: Всъщност тя почина шест месеца след пускането си.

Ето как беше обявен Химн: Във фазата на разработка Anthem имаше кодовото име "Dylan " - подобно на фолк певеца Bob Dylan, Anthem трябва да остане актуален за дълго време, за предпочитане "завинаги ".

През 2017 г. беше казано за Химн: Това е "игра от 10 години." Това не беше казано от никого, а от важен мениджър на EA, Патрик Сьодерлунд. Като изпълнителен вицепрезидент той отговаряше за разработването на игри за всички заглавия на Electronic Arts:

Химнът е социална игра, в която вие и вашите приятели можете да отидете на куестове и приключения. Това е игра, по която работим от почти 4 години, а една ще излезе през следващата година. Мисля, че това ще бъде началото на 10-годишно пътуване за нас.

Патрик Сьодерлунд, тогава вицепрезидент в EA

С изявлението EA очевидно търсеше сравнение с Destiny: голямата серия от стрелби на Bungie също беше обявена за 10 години. А Anthem се разработваше от 2012 г. - така че щеше да бъде наистина голяма игра.

Първите ремаркета изглеждаха здрави.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Трейлърът накара Химн наистина да иска през 2017 г.

Дори ако по-късно Anthem беше отложен от 2018 до 2019: Настроението все още беше щастливо преди старта. В края на краищата, Anthem беше първата голяма SF игра на BioWare от години и те направиха име с Mass Effect.

Химнът показва потенциал за изстрелване, но е критикуван като "недовършен"

Ето как беше при издаването: Когато се появи Anthem, очакването за играта беше огромно. Демонстрация малко преди старта подхрани радостта от Anthem и парализира сървърите на EA.

Играта очевидно беше замислена като "блокбъстър през пролетта на 2019 г. ", но получи само умерени отзиви. Основните сайтове за игри оценяват играта между 60% и 70%. Играта беше критикувана като "недовършена ". Имам добри идеи, но изпълнението липсва. Имаше твърде малко история, твърде мръсна, се казва от търговската преса. Това е най-много половин добра игра.

В Meta-Critic играта получи само 59%.

Но BioWare противодейства на това. Те представиха голяма пътна карта. Само месец след излизането, през март 2019 г., трябва да дойдат важни нови разработки и светът на Химн трябва да се промени. Преди всичко „Катаклизмът“, епично събитие, събуди надеждата на феновете, че Химнът все пак ще бъде наистина добра игра.

Пътната карта на Химн все пак дава надежда през 2019 г..

Meta-Critic дава на химна 59% - читателите на MeinMMO го оценяват със 72%

По-специално MMO играчите, т.е. читателите на нашия сайт, намериха Anthem много по-добър от класическите фенове на единични играчи: Преди всичко беше похвален цикълът на игра, състоящ се от летене, стрелба и грабеж. За много MMO играчи гриндът не е нещо, от което се страхуват, а по-скоро търсене.

По това време 4280 потребители са участвали в проучване на MeinMMO. Те оцениха Химн на 72%.

Това беше голямата пауза: През април 2019 г. първоначалната еуфория в Химн бавно изчезна. Хората чакаха корекции и BioWare да се справи с проблемите на играта: плячката не беше забавна, крайната игра на практика не съществуваше, системите за прогресия не бяха правилни и имаше твърде малко да се направи.

Но вече през април 2019 г., два месеца след издаването, се появи голям вътрешен доклад за развитието на Anthem. Там стана ясно:

  • BioWare се беше загубил напълно от години, защото нямаше ясна визия за Химн и нямаше силно ръководство
  • По време на разработката имаше няколко промени в посоката и много разработчици напуснаха студиото - някои с прегаряне
Това е Кейси Хъдсън. Той ръководи разработването на Химн рано, но след това напусна и очевидно остави огромна празнота.
  • BioWare не може да се справи с поръчката от EA, че всички трябва да използват двигателя Frostbite - не е предназначен за RPG, те се оплакаха.
  • Играта всъщност се появи едва през последните няколко месеца, когато продуцент се присъедини към екипа и изряза всичко на „Ще го завършим“.

Дори след вътрешния доклад вече беше ясно: Химнът беше готов за издаване. Не трябваше да се очаква много повече съдържание.

Надеждите избледняха.

Екипът на Химн се разтваря

Освен Химн имаше и: Малко след доклада за вътрешни лица, през май 2019 г., стана официално ясно:

  • Основният екип, който разработи химна, BioWare Edmonton, вече работи по Dragon Age 4 и само малък екип в Остин, Тексас, трябваше да разработи химна. Преди това те се грижеха за MMORPG "Междузвездни войни ".

Хората от BioWare увериха феновете през май 2019 г.: Това няма да промени нищо. Екипът все още изостава напълно от Химн.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter През май 2019 г. хората от BioWare казаха: Ние заставаме зад химна. Чад Робъртсън го няма шест месеца по-късно.

Трагичното: Хората, които трябваше да ръководят рестартирането, напуснаха BioWare през 2019 г..

  • Продуцентът Бен Ървинг представи играта на E3 2019, но изчезна през август.
  • Лидерът на екипа на живо Чад Роберстън напусна BioWare след 14 години през октомври 2019 г..
Това беше Бен Ървинг, когато се появи на E3. Малко след това го няма.

Химнът изчерпва въздуха шест месеца след издаването си

Ето как протича действително в играта: Катаклизмът, който много геймъри очакваха с нетърпение, просто не дойде. Само месеци след пускането, през август 2019 г., голяма актуализация стартира на живо с 15 GB.

Но това беше много далеч, когато беше пуснато. Като цяло практически нищо не се е случило в ранните етапи на Химн.

Вместо това играчите с разочарование установиха, че в края на химна има много проблеми:

  • В играта нямаше достатъчно подземия
  • системата на артикулите изобщо не работи
  • не беше забавно да развиеш характера и да събираш плячка

Химнът останал без дъх малко след освобождаването.

Краят на активната игра беше достигнат през септември 2019 г., когато BioWare оттегли своята пътна карта и вече не искаше да говори за бъдещето на играта. От този момент нататък, шест месеца след освобождаването, Химн беше толкова мъртъв.