Химн: Отново да спасим света? - Потребителски преглед

Потребителски преглед на новия екшън RPG химн от Bioware. Написано е от нашия читател Schmile303.

Какво всъщност е Химнът? От официалното му издаване на най-късно на 22 февруари 2019 г. феновете на игрите, търговската преса и заклетите критици на EA си задават този въпрос. И това е въпрос, на който не ми е толкова лесно да отговоря.

Редуциран до същината си, Anthem е смесица от стрелец и RPG елементи. Изживявате играта от изгледа от 3-то лице.

Светът и историята на Химн

Светът, в който се движим, наречен Bastion, предлага комбинация от митология и научна фантастика, която обслужва различни нужди на геймърите в продължение на много часове:

 • Изследване на странен, враждебен свят
 • Защитете последните оцелели
 • Подобрете собствените си умения
 • Разгледайте химна на творението

Боговете на този свят са изчезнали. Това, което остава, са формиращи реликви, техните инструменти за оформяне на света под влиянието на висша сила. Защо тези божества изчезнаха? Какви знания оставихте след себе си? Бихте ли могли да контролирате тази сила? Не

...

химнът на творението не може да бъде контролиран.

В рамките на първите няколко минути буквално сте катапултирани в действието. Вие сте един от главните герои, които се опитват да осигурят опасна зона: сърцето на гнева! Едно начинание, което в този момент е обречено да се провали.

Този раздел обяснява основните елементи на контрола, докато преживявате как един непреодолим враг доминира в действието и принуждава вас и вашите приятели да отстъпите. Не всички се връщат от това пътуване.

След старта предишният ви отбор ще се разпусне. За да забравите поражението, вие се впускате направо в работата: Вие сте на свободна практика - един вид наемник - в брониран, летящ боен костюм. Пряките асоциации с Железния човек са неизбежни.

Сърцевината на гнева продължава да бъде само една от многото заплахи за хората от Бастион.Враждебната фракция на Доминиона и техният лидер, мистериозният монитор, се опитват да използват химна за свои цели. Целите и мотивацията на монитора не са разпознаваеми. Но едно нещо изглежда сигурно: световният мир не е негов основен приоритет.

Други опасности дебнат и извън стените на Форт Тарсис. Вземете например скара: инсектоидни същества, които просто искат да се докопат до всичко, особено до мощите на мощите. Останалата част от света на играта също е пълна с опасни същества и гигантски титани, засегнати от безкрайната буря в сърцето на Anger.

По време на кампанията играчът научава повече за тайните на реликвите на Shaper и мистериозната сила на химна, за да завладее в крайна сметка монитора и сърцето на гнева.

Звучното име "Сърцето на гнева " в Химн означава безкрайна буря от енергия, която засяга целия свят. Създаден от доктор Харкен, докато се опитва да контролира химна с помощта на древна реликва, кенотаф.

Една от най-големите критики сред феновете на BioWare е начинът, по който историята и тайните на този странен свят се представят в рамките на кампанията. Няма сложни разклонени сюжетни линии. Дълбоки решения в диалозите, които влияят върху развитието на историята? Нищо!

Това е балансиращ акт, който разработчиците се опитват да постигнат с Anthem: Приятелите на еднопосочни игри с дълбока история може да бъдат разочаровани и да деинсталират играта след приключване на кампанията. Играчите, които искат да изпитат постоянни кооперативни действия с приятели или колеги, назначени чрез сватовство, могат да бъдат раздразнени от многобройните диалози между мисиите.

BioWare се фокусира върху промените, които нашият фрийлансър преживява във Форт Тарсис, а не самия играч. Да, спасяваме човечеството. Добра работа! Но вие сте само малка част от този свят, а не центърът на Вселената.

Силни сами, по-силни заедно! С голямо удоволствие бях навсякъде, слушал и чел историите, клюките и малките закуски Lore навсякъде.

Радио предаванията на Dawnguard, с барманката Амал в една от говорещите роли, са по-лоши от всеки роман. Приключенията на детектив Хопел са просто странни. И все пак винаги трябваше да направя пауза за миг и да се усмихвам веднага щом пусна радиото!

Геймплеят на Химн

Кампанията продължава около 15 до 25 часа. Играчът може да отключва допълнителни бойни костюми, Javelins, на редовни интервали. Има общо четири класа с различни предимства и недостатъци.

След достигане на максималното ниво, нови нива на трудност ще бъдат отключени в Anthem, които са подобни на нивата на агония в Diablo 3. Противниците могат да издържат на много повече, имат значително по-висока производителност на щетите и разбира се шансовете за по-добро плячка се увеличават.

Обикновено за игри с MMO и прогресивни системи, оборудването е разделено на различни нива на качество. Тук се разкрива и един от първите проблеми, които измъчват Химн: За разлика от наличните умения, изборът на оръжия е управляем.

По време на кампанията е напълно достатъчно просто да оборудвате най-добрите предмети, докато не получите нещо по-добро. Става интересно на двете най-високи нива на качество: майсторско и легендарно. Тези предмети се отпускат с уникален бонус, който може да окаже пряко влияние върху стила на игра.

Освен това тези артикули предлагат най-голям брой „надписи“. Четири бонуса, които са или специално проектирани за умение или оръжие, или се отнасят за цялата Javelin, позволяват интересни компилации в крайната игра.

В зависимост от Javelin, уменията и елементарните способности предлагат балансиран набор от възможности за ефективно унищожаване на вражеските маси, самостоятелно или в сътрудничество с други играчи.

Ако присвоите ефект на статуса на противниците, щетите могат да бъдат увеличени чрез подходяща атака с маркировката на детонатора. Тази комбинирана система става все по-важна при по-високите нива на трудност, за да завърши успешно мисиите.

И точно в този момент аз лично опознах съвсем различна страна на Химн: Веднага след като завърших крепостите на ниво на трудност „Грандмайстор 1“ за първи път, Химн вече не беше чист стрелец за мен.

Тук забелязах особено паралелите с други MMORPG и ролеви игри. Използването на специфичните умения на отделните копия и произтичащите от това синергии са ключът към завършване на дейности на най-високите нива на трудност.

Първоначално задействах комбинациите в своята „Буря“, рядко обръщах внимание на колегите си и почти не общувах с тях. Междувременно моята конструкция се състои изключително от оръжия и способности, които са насочени към противници с различни ефекти на статуса, за да подготвят комбинации за останалите копия.

Химнът живее от смилането. Основната ми мотивация е непрекъснато да усъвършенствам оборудването си, за да имам успех дори на най-високите нива на трудност. Понастоящем изборът на дейности и мисии в края на играта все още е управляем. Въпреки това един важен основен елемент е убедителен: директната конфронтация с противника.

Боят просто се чувства добре. И това, въпреки че през първите часове на играта не бях убеден в игра с оръжие. Току-що намерих възможностите на отделните копия по-интересни и по-мощни.

Когато влязох в финала обаче, намерих няколко фаворита, които никога не съм оставял. Различните умения са свързани с истински фойерверк от ефекти. Битките с шефове са ясни, но без никаква задълбочена механика.

В момента играта получава критики за крайната игра. След достигане на максималното ниво получавате различни задачи като "Изпитания за доблест " или "Шампион на Тарсис ".

Това са трудолюбиви задачи, които могат да бъдат изпълнени за по-дълъг период от време в дейностите на крайната игра. 50 000 точки опит за всяка от трите фракции не стърчат от хартия, но са възнаградени с подходящи чертежи за майсторски компоненти.

Съдържанието в крайната игра може да бъде разделено на три категории:

 • Легендарни мисии
 • Крепости
 • Безплатна игра

Всеки ден получавате малко по-взискателна работа от всяка парламентарна група. От нивото на трудност "Grand Master 1 " тези мисии гарантират поне един майсторски предмет.

Крепостите са по-големи подземия с бос враг, пръснат от житейски точки. В безплатна игра до четирима играчи могат да изследват целия свят на Бастион, за да събират материали, да плячкосват сандъци със съкровища и да участват в по-малки събития.

На пръв поглед това звучи малко лошо, но разработчиците вече са публикували обширна пътна карта за следващите няколко месеца. За мен лично крайната игра е добре. Обичам да играя тези дейности, за да оптимизирам оборудването си и да го адаптирам към различни изисквания.

Директното сравнение с други игри показва:

 • Веднага след излизането, The Divison на Том Кланси трябваше само да предлага ежедневно въртящи се мисии с истории и Dark Zone за играчите в крайната игра
 • В Destiny 2, след приключване на кампанията, играчите могат да повторят селекция от сюжетни мисии, които изследват различни планети, фермерски публични събития и завършват изгубени сектори. Плейлистът за стачка включва шест различни удара (един ексклузивен за PS4) и полумрака. И PvP играчите биха могли да направят пота за топене опасен.

И двете студия за разработчици доставиха дългосрочно мотивиращо съдържание само след пускането. Лично аз намирам огромната критика към Anthem, че не предлага достатъчно съдържание в края на играта, твърде груба.

Заключение

Има основателна критика към играта, без съмнение за нея. BioWare е длъжен да доставя през следващите няколко месеца, за да поддържа играчите мотивирани в дългосрочен план.

 • Движението и управлението на полета са много добри
 • Различните копия изискват индивидуален стил на игра и се различават забележимо в манипулацията
 • Разработчиците много добре интегрираха възможностите за вертикалност в дизайна на света на игрите
 • Битките са предизвикателни и се възнаграждават с истински фойерверки с ефекти. Играта в екип е особено забавна в добре репетираната група.
 • Изпитах само няколко грешки за повече от 100 часа, но още по-сериозни. Разработчиците обаче реагират по-бързо, отколкото съм срещал от други представители на жанра.
 • Графиката, базирана на двигателя Frostbite, е много красива и кара света на Bastion да блести дори на системи от среден клас
 • Техническото състояние на играта все още си струва да се обсъди. Преди всичко проблемите със сървъра и сривовете на играта намаляват удоволствието от играта. Това напомня за първите няколко месеца в The Division, когато Bug Codes Delta и Mike станаха добри приятели. Още по-лошо: Една функция е абсолютно невъзможна за игра от моята гледна точка в момента: бързият старт. Форма на сватовство, за да се присъедините към други играчи в сюжетни мисии и крайни игри. В 9 от 10 случая тези случаи са дефектни и мисията не може да бъде изпълнена. Досадното е, че 25 от тези мисии за бърз старт трябва да бъдат изпълнени за „Опитите за доблест“. BioWare има още много работа тук.
 • Дори плячката спирала при най-високите нива на трудност е демотивираща за честите геймъри в момента и се нуждае от фундаментална ревизия. Понастоящем дейностите по Grandmaster 2 или 3 не си струват инвестираното време. Вече се работи по слабостите на плячката и последните корекции вече вървят в правилната посока.

Въпреки тези точки на критика, аз вече се радвам на предизвикателствата през следващите седмици и месеци. Светът на Бастиона ми предлага страхотен стимул: комбинацията от древни реликви от много отдавна, неизвестната сила на химна и високотехнологичните копия ме вълнува силно.

Според мен обаче безплатната игра може да предложи по-голяма плътност на противниците. Играта запълва ниша, която нито Destiny, нито The Division могат да обслужват.

Когато BioWare публикува повече съдържание, старателно елиминира грешките, подобрява стабилността и прилага важни корекции на качеството на живот, като система от точки за безплатна игра, оптимизации на потребителския интерфейс и надграждане на материала за изработка "Amber ", виждам светло бъдеще на играта.