Химн: Това, което не те убие, те прави по-силен!

Разбрах за Химн чрез множество публикации и няколко видеоклипа. SciFi сценарии от този вид ме интересуват като цяло и след отворената демонстрация бях много впечатлен от играта. С изданието "Легионът на зората " се впуснах в това много противоречиво приключение, дори преди излизането.

графичен

Първото нещо, което забелязвате, е графиката и настройката. Намирам и двете много последователни, хубави и пълни с любовни детайли. Ефектите (мълния, пожар, експлозии и т.н.) изглеждат бомбастични, но в пещерите те могат бързо да доведат до свръхстимулация.

Особено в безплатната игра можете да видите разнообразния свят на игрите, който ще се промени с бъдещи събития. Това, което ви липсва, са класическите биоми, защото основно намирате около крепостта на здрача със заострени скали и зелена вода:

  • Разрушени структури
  • пещери
  • Подводни проходи
  • джунгла
  • и малък участък от голи вулканични терени.

Привлекателността на мистичното обаче винаги насърчава изследването, тъй като останките на древна цивилизация все още могат да се видят извън крепостта.

Звук

Запалването на дюзите, стрелба с автомата, но също така и гръмотевичната буря в небето и музиката след експедиция създават страхотна атмосфера.

Колкото много оръжия играят еднакво, толкова по-добре звучат.

история

Да, дълбочината на историята не е в мисиите. В действителност научавате много - важни неща - чрез колекционерски предмети и документи, които можете да използвате, за да получите интелигентност в кората. Кой или какво са криптерите и за какво се използват? Какъв свят е това изобщо??

Друг източник са многото интересни герои от Форт Тарсис, чрез които не само научавате луди или забавни истории, но и информация за праисторията.

Така че Химнът предлага много интересна история, но не се фокусира върху грандиозен разказващ стил чрез множество катсцени и мисии, а оставя това на играча с помощта на записи в кората и многобройните диалози.

За да бъда честен, не очаквах нищо друго от MMO. С RPG за един играч би било критично.

Дизайн на мисията

До мен стига авариен сигнал от бегач и аз се втурвам да помогна. Веднъж там откривам мъртва уиверна (малък птерозавър). Убивам останалите уивърни около повредения бегач и по този начин първо обезопасявам района.

В бегача ме молят за помощ при търсенето на резервни части и защитата на бегача. Търся резервните части малко далеч от бегача и пробивам пътя си през противниците и бързо бързам отново. По време на ремонта вълци атакуват и накрая гигантска горила. Четиримата ги оставихме и бегачът може да продължи напред.

В други мисии се намира търсенето на части с помощта на радара (резервни части, ехото и т.н.), както и почистването на райони и оцелелите вражески вълни отново и отново. И все пак не ми се струва скучно!

Причините за това, което правя, са решаващи и това се създава атмосферно от моите мисионери и радиосъобщения. Типовете врагове варират, както и местоположението, а на "Heavy " дори войниците на Dominion стават предизвикателство, когато масово се втурват.

Мисиите обаче стават еднообразни, когато дори един от екипа не се чувства като историята на мисията и бурите напред, защото той принуждава останалите от екипа да дойдат при него. Не получавате забавните думи на екрана за зареждане и районът може да бъде изследван само под натиск на времето.

Разбира се, не можете да се насладите на мисията така и просто да бързате от битка на битка.

Плячка

Изключително мотивиращо е да получавате все по-добро оборудване! Но нивата на рядкост при тях са свързани с вашето ниво. Например от ниво 10 можете да се надявате само на синя екипировка. Ако нямате бонус за предварителна поръчка, трябва да чакате дълго време за легендарно оборудване, защото първо трябва да се достигне нивото.

Дори ако след това можете да наречете синята си щурмова пушка своя, външно тя не се различава от бяла (нормална). Стойностите са по-добри, а ефектите по-многобройни. Напразно се очакват специални имена, цветове или дори необичаен дизайн.

С Легендарното и Майсторско оръжие поне фолирането е различно. Това намалява очакването на оръжията. Фокусът е върху уменията, но честно казано, често си играя с оръжията, тъй като релсовото оръдие на Colossus например изстрелва и след това изчезва за кратко.

Автоматичната пушка обаче може да отнеме най-малко 100 патрона и да помете нормални противници от краката си подред, и то за секунди. За съжаление дори различните видове оръжия изглеждат и играят твърде сходно. С прецизни пушки, щурмови пушки и пушки трябва да гледате внимателно. Просто погледнете стойностите и изберете по-високата.

Заключение

Много се забавлявам с Химн и до голяма степен бях пощаден от технически проблеми. Намирам историята за интересна и забавна. Но също така обичам да чета кората и да слушам внимателно диалозите с героите.

Cutscenes трябва да се появяват по-често, защото те добавят много към атмосферата. В SWTOR поисках и пълнометражен игрален филм за него.

Геймплеят е забавен, а битките са абсолютната сила на Химн. Освен това сватовството работи безотказно и бързо. Заслужава да се спомене и комуникацията на Bioware с общността. Въпреки това, плячкосаната система все още е критична, тъй като дългосрочната мотивация ще пострада.

Подобрението обаче вече е обявено и предстои да видим как ще се развива Химн в продължение на седмици и месеци. Не мога да разбера обаче много отрицателните тестове, поради което дадох на Anthem солидни 8,5.

Колос отвътре и отвън!