APB: Нов издател иска да запази играта - феновете скептични, щастливи, развеселени

Разработчикът и издател Little Orbit е купил мултиплейър шутъра All-Points Bulletin: Reloaded (APB) и сега планира да постави на практика краката на мъртвите APB. Някои фенове са щастливи, други са скептични, а трети реагират с бесилка.

След като преди това беше реанимиран от Reloaded Games, изглеждаше, че APB: Reloaded сега преминава през последните си месеци преди окончателното изключване.

Броят на играчите продължи да намалява, последната актуализация беше публикувана според Steam през май 2016 г. и Reloaded Games не отговори на въпроси от общността. Но сега спасението се очертава на хоризонта.

Обречен да умре?

Какво е APB: Презарежда се? Мултиплейър шутърът от Realtime Worlds е разположен в измисления град Сао Паро, в който двете фракции от полицаи и престъпници водят ожесточени битки за контрол над града. Основният принцип на APB: Reloaded се основава на това.

Играчите трябва да изберат страна и им се дават различни задачи, свързани с тяхната фракция, докато играта напредва. Например, група престъпници биха могли да ограбят магазин и групата полицаи, които им се противопоставят, ще трябва да им попречат да го направят.

Играчите разполагат с огромен арсенал от оръжия, превозни средства, дрехи и др., С които могат да персонализират характера си до най-малките детайли.

Въпреки това, с доста ниските оценки от около 6/10 до 7/10 точки, играта се превърна в катастрофа за първоначалния разработчик Realtime Worlds.

Цифрите на продажбите бяха твърде ниски и доведоха до това APB да бъде изкупен от Reloaded Games и направен безплатен.

От Кунг Фу Панда до мултиплейър стрелци

Кои са Little Orbit? Поради факта, че е активен в игралната индустрия повече от 10 години, издателят с името "Little Orbit " не е точно известен.

В миналото компанията се е специализирала изключително в лицензирани игри като Kung Fu Panda или Adventure Time Games, но според изпълнителния директор Матю Скот това вече е край.

Като собственик на IP на APB: Reloaded, Little Orbit вече е собствен капитан и не трябва да спазва спецификациите и сроковете на притежателя на лиценза. Това би отнело голяма част от натоварването на екипа за разработка, каза Скот.

С поглъщането на заглавия като APB: Reloaded, но също така и Kickstarter-Tactic-RPG Unsung Story, Little Orbit сега иска да стане издател, какъвто винаги е искал да бъде.

Голямо начинание за малък издател

Какви са проблемите на APB?

Значителна част от проблемите, причинени от предишния разработчик Reloaded Games веднага след APB, стана безплатна за игра.

Те включват основно:

 • Ужасна поддръжка на клиенти
 • Политика на сенчести забрани, която позволява на играчите да "изкупуват" забранените си акаунти
 • Неефективен софтуер против измама
 • Pay-2-win система за игри

На всичкото отгоре идва лошата оптимизация на играта с изтичане на памет и FPS капки.

Според изявлението на главния изпълнителен директор на Little Orbit, той работи отчасти на два различни двигателя: Unreal Engine 3 и 3.5 Списъкът продължава, но сега трябва да се отчита стъпка по стъпка.

Какви мерки са планирани? Little Orbit има големи планове за APB: Reloaded и платформата GamersFirst.

В отворено писмо до общността на APB на GamersFirst.com, главният изпълнителен директор Матю Скот изброи някои от актуализациите и подобренията, с които екипът планира да започне в близко бъдеще.

На първо място, Little Orbit иска да установи стабилен контакт с игралната общност. Следователно първите стъпки ще бъдат както следва:

 • Почистване и преструктуриране на каналите за социални медии на APB
 • Внедряване на нови официални форуми
 • Актуализация на потребителското споразумение и политиките за поверителност
 • Нови правила за поведение на форумите
 • Актуализация на общите правила за забрана и измама

Скот дори се присъедини към неофициалния сървър на Discord на общността на APB и отговори на някои въпроси от играчи там.

В следващите 30 дни трябва да се изготви груба пътна карта за актуализациите, която ще даде на общността приблизителна представа за това какви промени ще бъдат направени и кога.

Основната цел на това е, че играчите са постоянно снабдени с актуализации на живо. Това включва, наред с други неща:

 • Промени в баланса за Enforcers и Престъпници, двете фракции в играта
 • Стандартизация на версията за компютър на Unreal Engine 3.5 и последваща промяна на Unreal Engine 4
 • Подобряване на системата за сватовство
 • Допълнителни режими на игра
 • Карти
 • Тоалети
 • оръжия
 • И превозни средства

С течение на времето, други игри в допълнение към APB: Reloaded ще бъдат добавени към GamersFirst, но Little Orbit не бърза в това отношение. Платформата за игри трябва да расте бавно и органично.

Смесица от надежда, скептицизъм и цинизъм

Какво казва общността? Въпреки че APB: Reloaded продължава да се свива през злощастните години, все още има лоялна общност, която продължава да стои на страната на играта.

Играчите реагираха смесено на покупката на играта и отвореното писмо от главния изпълнителен директор.

След силните негативни преживявания с предишния разработчик Reloaded Games, който беше превърнал APB: Reloaded в „крава в брой“, мнозина реагираха цинично или поне подозрително.

Така написа потребителят DecadentMadness на Reddit "LOL ЕЙ ХОРА НОВИЯТ ДВИГАТЕЛ ИДВА! ", като удар с вечното обещание на Reloaded Games да превключи играта на Unreal Engine 4.

Няколко шеги бяха направени и за режим Battle Royale като бърза опция за грабване на пари, която ще изчезне от сцената след няколко месеца и ще съсипе APB завинаги.

Друга част от играчите обаче са малко по-обнадеждени.

След публикуването на отвореното писмо на Reddit вече има различни теми с предложения за подобрения и феновете в неофициалния Discord се обърнаха към изпълнителния директор на Little Orbit с въпроси и съвети.

Тази част от общността вярва на Скот на думата, че комуникацията ще се подобри оттук нататък и че техните отзиви ще бъдат чути.

Надеждите са, че новият разработчик всъщност ще успее да спаси APB: Презареден от пълна разруха.

Актуализациите ще бъдат достатъчни? Въпросът за цената, който възниква при толкова голям проект, е дали Little Orbit си е поставила малко твърде много. Толкова много гласове в общността казват, че издателят трябва да е луд, за да купи умираща игра като APB: Reloaded.

По-специално на пазара на стрелци, конкуренцията от утвърдени заглавия като Fortnite, GTA 5 и Overwatch е изключително силна.

Следователно Little Orbit ще трябва да намери нещо, което да накара APB: Reloaded да се откроява от тълпата и да го направи интересно за нови играчи.

APB: Reloaded ще трябва да се придържа към тези най-добри MMO:

Настоящите най-добри MMO през 2018 г. и защо те се разтърсват в своя жанр!

Източник (и): VentureBeat, Reddit, PCGamesInsider, EuroGamer