ArenaNet отново уволнява служители - какво означава това за Guild Wars 2?

ArenaNet, компанията зад Guild Wars 2, уволни някои служители на 9 октомври. Преди всичко изглежда, че е ударило разработчиците на нов, все още неизвестен проект. Вероятно няма последствия за Guild Wars 2, но ArenaNet има големи проблеми с продължение игра.

Какво се случва в ArenaNet в момента? Както геймдизайнерът Дженифър Шъръл съобщи в Twitter, тя беше уволнена от ArenaNet изненадващо и без предизвестие.

Причината, която тя посочи, беше, че при разработчика се извършва реорганизация на проекти. Scheurle беше старши дизайнер за нов, необявен проект. Вероятно екшън играта трябваше да бъде пусната за конзоли.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Колко служители са засегнати? В момента все още не е ясно колко служители ще бъдат засегнати от тази реорганизация и възможни съкращения.

Няколко други разработчици обаче се изказаха в Twitter, като Мич Дайър, писател на Star Wars: Squadrons. Той сподели в Twitter своето съчувствие към съкращенията и връзки към компании, търсещи нови разработчици.

Понастоящем броят на 10 служители е широко разпространен в Reddit, но няма потвърждение за това. Това означава, че съкращенията ще бъдат значително по-ниски, отколкото в началото на 2019 г. По това време ArenaNet изхвърля над 100 служители - почти 1/4 от цялото студио.

Въпреки че Guild Wars 2 не е засегнат от новите съкращения на пръв поглед, те отново дават лоша картина на ситуацията на разработчика. ArenaNet просто не може да извади нова игра.

ArenaNet продължава да наема нови проекти - Живее само на GW2

Какво се случи през 2019г? Както бившата служителка Джесика Прайс обяви след съкращенията в началото на 2019 г., Guild Wars 2 трябваше да работи само на заден план. Твърди се, че съкращенията са засегнали предимно служители на два нови, необявени проекта.

По това време мнозина предположиха, че ArenaNet е трябвало да работи до 3 други проекта в допълнение към GW2, включително мобилна игра (чрез Guildnews). Как изглежда с тези проекти след съкращенията през 2019 г. и сега през 2020 г. не е известно.

Забележимо е обаче, че цялото ръководство на компанията се разпадна след съкращенията през 2019 г .:

  • Първо, Майк О'Брайън, президентът и последният оставащ основател на ArenaNet, напусна студиото през октомври.
  • Малко по-късно последвал и неговият наследник Майк Задоройни. Той пое ежедневния бизнес като директор на игри и след това тихо изчезна през ноември - в посока Amazon Games.

Между другото, не е напълно ясно кой в ​​момента е шеф на ArenaNet. Колегите от MassivelyOP предполагат Джон Тейлър, за когото се знае малко. Някои от писателите Massively имат много добри връзки с ArenaNet, така че твърдението е доста надеждно.

Майк Задаройни трябваше да ръководи ArenaNet и изчезна след кратко време.

Какво следва за GW2? Докато ArenaNet се бори с много проблеми, Guild Wars 2 се справя добре. The Living World Season 5 предоставя редовно съдържание и първият нов фрактал от януари 2019 г. се появи едва през септември.

Третото разширяване, End of Dragons, също е планирано за 2021 г., за което вече имаше кратък трейлър.