Бронирана война: Все още забавно

Повечето играчи на War Thunder или World of Tanks със сигурност са попаднали на Armored Warfare и са мислили да опитат.

Това ми се случи преди няколко години, когато играта все още беше в бета фаза и това ми се случи наскоро с последната актуализация на играта.

За какво става въпрос за Armored Warfare?

По това време се чудех какво е Armored Warfare и по какво се различава от World of Tanks и War Thunder. Първо, Armored Warfare не започва точно в миналото, а по-скоро през 2039 година.

Светът е в доста бъркотия и различни фракции се опитват да се принудят взаимно да осигурят надмощие в цялата тази бъркотия. За целта използвате бронирани превозни средства и прототипи от епохата на Студената война и настоящето.

Има следните режими: Играчите могат да се върнат към арсеналите на сега 6 търговци, за да се хвърлят в PvP или PvE в битки. Съответните режими предлагат различни подкатегории, в които играчите могат да пускат пара.

В допълнение към стандартния PvP режим, в който 2 отбора от 15, 6 или 3 играчи се състезават един срещу друг, има и глобален режим на действие, при който играчите се състезават в хибриден PvP-PvE сценарий в 2 отбора в няколко битки.

Режимът PvE предлага кооперативни битки за до 5 играчи (наричани още операции) срещу превъзхождащи AI противници, докато имате цели на мисията, които трябва да завършите.

  • Стандартният вариант е много подходящ за начинаещи и индивидуални играчи и целта на мисията вече може да бъде изпълнена от отделни играчи.
  • В хардкор версията екипът всъщност трябва да работи заедно, за да постигне целта на мисията, тъй като AI не само се стреми по-добре, но и има повече точки за живот на превозно средство. Тактическото разбиране и познаване на предимствата и недостатъците на вашето собствено превозно средство помага изключително много, но вие научавате това с времето.

Освен това има PvE режим, задвижван от историята, наричан тук специални операции, в който екип от 5 играчи в хардкор режим се състезават срещу привидно поразителния AI в продължение на няколко мисии на историята.

Ако вашето собствено превозно средство е унищожено по време на PvE мисия, това не е проблем, тъй като имате на разположение общо 3 живота и можете просто да се възродите за малка такса.

Награди и бонуси: След успешна битка разбира се ще получите наградата си. Това се изчислява от представянето по време на битката, щетите и убийствата, които сте направили.

Разбира се, можете да получите допълнителни бонуси, като използвате отличителни знаци, бустове и класическия премиум акаунт. Ако не искате да харчите пари, можете да изпълнявате различни задачи в ежедневните мисии и събития, за да получавате кутии за доставка, усилватели и премиум превозни средства. Задачите са сравнително лесни за изпълнение и досадното мелене на целта е изоставено.

С течение на времето обаче относително малките варианти на мисии стават досадни, тъй като правят всичко това малко монотонно в дългосрочен план. Има много превозни средства за изследване, а с по-високо ниво има по-големи карти, на които можете да играете.

Armored Warfare геймплей

Самите контроли се поддържат прости и лесни за разбиране. Като цяло това напомня контрола на World of Tanks, само че можете да контролирате различни оръжейни системи на едно превозно средство и не само да използвате основния пистолет.

В допълнение се използват различни видове боеприпаси със собствените си силни и слаби страни, при което всеки играч може да адаптира и усъвършенства личния си стил на игра.

Правилото тук е, че проникването не винаги е перфектно: защото снарядите APDS или APFSFDS могат да доведат до свръхсъчетание, ако бронята е твърде лека, което означава, че снарядът прониква през превозното средство и причинява по-малко щети, тъй като няма фрагментация.

HEAT и HESH черупки са по-добри с по-лека броня, но те могат да бъдат спрени или отслабени от ERA и композитна броня.

За щастие можете да вземете в битка повече от един вид боеприпаси и ако сте изстреляли всичко в PvE, можете да попълните веднъж целия магазин за боеприпаси с едно натискане на бутона Q.

От превозно средство ранг 3 получавате възможност да използвате превозни средства като BMP-1, който е сравнително леко брониран, но може също да използва управляеми ракети ПТУР и бойна зона за управление на други тактики.

Направляваната ракета ATGM може лесно да се управлява с мишката и нанася много щети, когато удари. Насочването към движещи се превозни средства обаче трябва да се практикува, тъй като ракетата лети сравнително бавно.

Бойната стая дава възможност на играча да вземе в битка минометен отряд, противотанков отряд или снайперист.

  • Снайперистът прожектира цели, стреля по войници от вражески превозни средства в PvP битки и стреля по оптични модули върху превозни средства. Това е доста непрактично в PvE.
  • Минометният отряд се състои от един войник от ИИ, който поставя хоросан на изходната точка и издава непряк огън по открити врагове от разстояние. Щетите са относително високи в зависимост от типа враг. Превозните средства в движение са само надраскани или дори напълно пропуснати.
  • Противотанковите войски се състоят от 4 войници с изкуствен интелект, които се разпространяват на изходната точка и насочват всяко вражеско превозно средство в обсега със своите ракетни установки. По същество вие сте добър отбор с многообразие с добър потенциал за щети, ако са покрити от огън. Основният враг на противотанковата част в PvE битка са бронетранспортьори с автоматични оръдия.

За щастие бойните войски също могат да се презареждат веднъж в PvE битки.

Графика и грешки

От графична гледна точка играта изглежда доста добре, дори ако двигателят може да използва малко ъпгрейд. Графичните грешки са редки и обикновено не нарушават битката. Самите модели имат прилично ниво на детайлност, а допълнителните камуфлажи и боядисване, които могат да бъдат приложени, се вписват хармонично.

Дизайнът на картата е избран да съответства на всяка област и обичащият дизайн е достъпен на пръв поглед. За съжаление, поради споменатите вече не много големи варианти, картите просто стават еднообразни в дългосрочен план и човек пожелава разработчиците там да измислят нещо след всички тези години.

Въпреки актуализациите, новите превозни средства и една или две корекции на грешки, играта все още има известни грешки от алфата. Тези грешки включват основно незначителни звукови грешки в PvE мисии и малки грешки на картите, които за щастие не оказват влияние върху възможността за възпроизвеждане.

Заключение

В крайна сметка можете да кажете, че Armored Warfare има много потенциал и е добра игра, ако просто се чувствате като случайни игри с приятели вечер.

  • Количеството на изследваните превозни средства
  • възможността за пълнене на PvE битка с един боен взвод, състоящ се от 5 души, с които играете,
  • редовните актуализации и сюжетни мисии,
  • както и броят на активните редовни играчи позволяват няколко часа игрално забавление дори и днес.

Моето заключение: Armored Warfare все още е забавно и мога да го препоръчам на всеки, който може да пренебрегне дребните грешки и монотонността на мисиите. Обаче умишлено говорих само подробно за режима PvE, тъй като играя главно това и нямам почти никаква представа за текущото състояние на PvP в Armored Warfare.