Вече можете да влияете на стримери директно на Google Stadia - Ето как работи изборът на тълпа

Услугата за стрийминг на игри Google Stadia има нова функция, наречена Crowd Choice, която се използва за първи път в игрите Baldur ’s Gate 3 и Dead by Daylight. Това позволява на зрителите да определят кои решения се вземат от параходите, които наблюдават. Служител на Google ни обясни в интервю как работи тази функция и какво все още се планира.

за какво говорим? С двете игри Baldur ’s Gate 3 и Dead by Daylight, версията на игрите за Google Stadia има нова функция, която е изключително полезна за стримери: Crowd Choice.

Това ви позволява като стример да включите вашата общност директно в потока. Защото в определени ситуации зрителите ви могат активно да решат какво ще се случи по-нататък. Решението, което получава най-много гласове, става повече или по-малко обвързващо за стримера.

Но как точно работи на практика? Как се получава и какво Google планира да прави в тази област в бъдеще? За целта се свързахме с Google с искане за интервю. Можете да намерите въпросите и отговорите в следващия параграф.

Всичко за Crowd Choice - Интервю с Google

Как стигнахте до идеята за Crowd Choice? Изисква ли се от стримери? Създателите на YouTube винаги търсят начини да се свържат със своите зрители, защото ангажираността им помага да изграждат и поддържат своята общност. Един от основните начини, по които създателите правят това днес, е чрез чата в YouTube.

Функцията за избор на тълпа на Stadia използва услугата за чат на YouTube по време на потоци на живо, за да надгражда тази връзка и да провежда анкети със зрителите. Резултатите от тези проучвания влияят на играта. С Crowd Choice публиката се превръща от зрител в активен участник в играта, която гледа.

Как работи? Това вградена функция на самата игра ли е или просто някакъв YouTube / Twitch наслагване?? Анкетите за избор на тълпа се задействат от разработчика, който интегрира API за избор на тълпа в техния код. Анкетите, създадени от разработчика, могат да бъдат свързани с всяко действие в играта. След това, когато създател на YouTube предава поточно своята игра Stadia и активира режим за избор на тълпа, зрителите ще видят анкетите, проектирани от разработчика на играта.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Поток с Crowd Choice to Baldur's Gate 3.

Каква е първата обратна връзка и реакция на стримерите към Crowd Choice? Използва се от мнозина? Първата реакция от общността на създателите беше много положителна! По-специално един създател е имал проблеми с изтеглянето на Baldur's Gate 3 в Steam, когато е стартирал, докато е бил в стрийминг. След минути той купи играта от Stadia и я изигра за зрителите, заедно с Crowd Choice. Това беше страхотен момент, който демонстрира непосредствената достъпност на Stadia за разработчиците, особено когато искате да играете игра веднага.

Защо Dead by Daylight и Baldur's Gate 3 бяха избрани като първите игри, използващи Crowd Choice?? Dead By Daylight и Baldur 's Gate 3 съдържат важен избор, който играчите могат да споделят със своите зрители, и ние сме доволни, че както Behavior Interactive, така и Larian Studios се интересуваха толкова, колкото и ние, за да включим Crowd Choice в тези интегрирани игри. Тези игри са само началото на нашата поддръжка за Crowd Choice - очакваме с нетърпение скоро да разширим функцията до повече заглавия.

Какви са типичните ситуации за избор на тълпа в Baldur's Gate 3 и Dead By Daylight? DbD се основава на бързото действие. Как допринася Изборът на тълпа?? В Dead By Daylight зрителите могат да поемат контрола върху потока на живо, като се обединят с други зрители, за да решат как да продължат. Например можете да помогнете да изберете дали предпочитаният от вас създател на YouTube е “Killer ” или “Survivor ”, последван от кой символ.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Ето как изглежда Crowd Choice в хорър играта Dead by Daylight.

В Baldur's Gate 3, всички повествователни решения могат да бъдат използвани от създателите като възможност да интервюират своите зрители, за да определят какво ще се случи по-нататък по време на тяхното приключение. Всичко, от кого се влюбва вашият герой до този, който става приятел или враг, може да бъде решено от публиката.

Защо стриймърите не могат сами да редактират своите анкети за избор на тълпа? Защо трябва да използвате предварително дефинирани избори? Планирани ли са решенията, които сами сте взели за в бъдеще?? Разработчиците на игри, които поддържат избор на тълпа, определят както случаите, в които функцията се задейства, така и опциите за избор, за които може да се гласува. Това е функция, която внедрихме в сътрудничество с нашите партньори за развитие и в този момент решенията във всяка игра са предварително дефинирани.

Смятате ли да добавите Crowd Choice към други игри, които вече работят на Stadia? И колко игри планирате да пуснете с тази функция в бъдеще? Crowd Choice ще бъде добавен към други игри на Stadia в близко бъдеще. В допълнение към Dead By Daylight и Baldur's Gate 3, ние планираме и други нови начини, по които можете да използвате Crowd Choice в други игри.

Изборът на тълпа звучи чудесно, но се страхувам, че може да се използва и за тролинг. Какво може да направи стримерът по въпроса? Как може стриймърът да предприеме действия срещу избора на тълпата? На създателя се показват резултатите от гласуването на публиката като процент, а в настоящите игри за избор на тълпа (Baldur's Gate 3 и Dead By Daylight) създателят може да избере дали иска да следва играчите или да вземе свое решение. Това не само предпазва от поведение на тролове, но и отваря нови възможности за използването на функцията от създателите.

По какви начини според вас Crowd Choice ще промени пейзажа на стрийминга? Това ли е посока, от която можем да очакваме повече в бъдеще?? Изборът на тълпа е важна стъпка за Stadia, тъй като увеличава видимостта на подобрените функции на Stadia, които коренно променят начина, по който създателите могат да взаимодействат със своите зрители. Crowd Play, друга функция, разработена за YouTube, ще бъде налична скоро и ще позволи на играчите да влязат директно в играта, за да играят заедно със създател, който в момента гледат на живо в YouTube. Stream Connect и State Share Beta, други функции на Stadia, които вече са въведени за игри в Stadia Store, представляват уникалните и положителни промени, които облачните платформи като Stadia носят със себе си за създателите и техните зрители.

Толкова за текущото състояние на Stadia Crowd Choice. Надяваме се скоро повече игри да получат тази функция, което прави Stadia по-полезен за стриймъри и създатели на съдържание. MMORPG The Elder Scrolls Online на Stadia ще бъде игра, която със сигурност ще се възползва от такава функция.