Bannwelle почиства в CoD MW & Warzone, но е остро критикуван

В Call of Duty: Modern Warfare и CoD Warzone очевидно са забранени много играчи. Но мнозина не са съгласни с това и има силни гласове, които се противопоставят или дори призовават за контрамерки.

Що за заклинание е това? Във вторник, 7 юли 2020 г., очевидно е имало по-голяма вълна от постоянни забрани както в Battle Royale Warzone, така и в мултиплейъра на Modern Warfare.

Измамниците са проблем в Modern Warfare и Warzone от известно време, а напоследък дори повече при PS4 и Xbox One. Този път обаче измамниците не изглеждат целта на забраната.

За какво е?? Според акаунта в Twitter ModernWarzone, който често разпространява течове и информация за текущия Call of Duty, се казва, че вълната е премахнала особено токсични играчи.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Така че очевидно ставаше дума за наказване на лошо поведение. Това включва, наред с други неща:

  • Обиди в гласов и текстов чат
  • обикновено токсично поведение
  • очевидно засилени расистки забележки

Стъпки срещу измамници или потребители на експлойти, като скорошния експлойт на оръжия в Warzone, не са известни в тази вълна от забрани. Няма обаче конкретно съобщение от разработчика.

Играчите твърдят, че са невинни

Според няколко изявления, включително в Twitter, тази вълна от забрани е ударила много играчи, които се смятат за невинни. Те нямаше да използват мами или да се държат токсично по никакъв начин:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

През април вече имаше вълна от забрани, при която очевидно невинни играчи бяха забранени. Тогава беше поискано обяснение и дори беше отворена петиция за повторно активиране на сметките.

Activision по-рано заяви, че постоянните забрани обикновено се проверяват на ръка. Въпреки това, геймърите имат впечатлението, че автоматизираният алгоритъм не работи правилно и че те са неправилно забранени.

Това казват играчите: MeinMMO също получи съобщения от читатели, в които се казва, че са били неправилно забранени. С един от тях разговаряхме по-подробно.

На въпрос играчът потвърди, че основно е деактивирал гласовия чат, за да избегне токсичните разговори като цяло. Той така или иначе никога не използва текстов чат.

Профилът му на играч също не показва аномалии. Стойностите съответстват на тези на средния играч, без да са особено силни или особено слаби.

Профилът на играча. Едва ли е активен във Warzone. Източник: CoD Tracker.

Актуализация (14:20 ч.): Играчът отново се свърза с нас. Междувременно той отново е забранен и може да играе отново.

Играчите искат да предприемат контрамерки: В нишка на reddit, която получи над 5600 гласа за по-малко от половин ден, играчите сега искат да предприемат действия срещу забраните. Не бихте постигнали нищо с подкрепа, но сега искате да продължите по различен начин.

Например те призовават за отмяна на плащания или попълване на жалби, на които Activision трябва да отговори, за да не получава санкции от рейтингови компании.

MeinMMO помоли Activision да коментира настоящите забрани. Отговор все още чака и ние ще го добавим веднага щом го получим.

Има и голяма критика към процедурата заради постоянните проблеми с измамниците в играта. Очевидно е възможно да създадете нов акаунт само за $ 2 и по този начин да заобиколите забрана в Warzone например, дори и да е постоянна. Очевидно невинните играчи смятат, че са били третирани несправедливо.