Плюйте ме, но Destiny 2 се справя по-добре в края на 2020 г., отколкото в предишни години

Дори в момента да има много мрънкане - авторът на MeinMMO Свен Галицки поглежда назад към Destiny 2 в края на 2020 г. и осъзнава сам: Екшън MMO от Bungie вече е в по-добро положение, отколкото през всичките години преди. Разберете защо тук.

Какво става с мрънкането? Краят на годината бавно се приближава. По това време Destiny 2 традиционно става по-тих. Трябва да се направи по-малко, предишното съдържание вече е вече завършено, но новите трябва да изчакат до новата година.

В момента зимното събитие "Der Anbruch" все още се провежда, но иначе екшън MMO на Bungie има сравнително малко свежо съдържание, което може да се предложи. Някои хора обичат да използват това време на годината, за да погледнат назад към крайната година на съдбата и да разгледат отблизо текущото статукво на играта.

И тъй като в момента играчите имат по-малко работа, те традиционно обичат да се оплакват повече.

Също интересно:

 • Destiny 2: Всички съставки и рецепти - така че печете правилно през 2020 г.
 • Бързо ферма Dawning Essence за оръжия и рецепти за събития
 • Destiny 2: струва ли си новото оръжие от зимното събитие 2020? Практическият тест

Какво се критикува? По принцип критиката по това време е същата година след година:

 • Има многобройни списъци с желания какво съдбата трябва да направи по-добре възможно най-скоро, в противен случай ще спрете.
 • Отново и отново четете, върви само надолу и ако Съдбата не направи веднага X или Y, то скоро ще бъде мъртво.
 • Стрелецът така или иначе умира от години, но след новото разширение Beyond Light отново е особено окончателно и драматично.
 • И това, което чувате отново и отново: Играта се справя по-зле от всякога. Повечето решения за разработчици са лоши, заобикалят общността и не може да стане по-лошо.

Това не е по-различно и през 2020 г. Особено разширението Beyond Light трябва да понесе много критики.

Но казвам: Дори и да не всеки би трябвало да го гледа по този начин - Въпреки всички тези често оправдани критики, Destiny 2 е в много по-добра позиция в очите ми в края на 2020 г., отколкото през всичките години преди това. Но нека да обясня защо.

Време е да се отпуснете и да прегледате годината на Съдбата

Къде ще бъде Destiny 2 в края на 2020 г.?

Ето най-важните ключови моменти: Destiny 2 пусна новата експанзия Beyond Light през ноември. Това донесе със себе си всякакво ново съдържание - включително ново местоположение, нов елемент на повреда и свързаните с това нови правомощия за настойниците, както и нов рейд.

Beyond Light е първото от общо 3 големи разширения, които ще предоставят на Destiny 2 ново съдържание до 2022 г. и вероятно след това. Отвъд светлината беше приет със смесени чувства. Определено имаше похвали, но и някои критики.

Освен това в момента паралелно протича 12-ият сезон, сезонът на лова. В допълнение към основните годишни разширения като Beyond Light, сезонният модел със своите сезони осигурява допълнително попълване на съдържанието в течение на една година.

Освен това Destiny 2 вече стана много по-малък. Играта не може да се развива безкрайно и затова много съдържание беше завъртано в така наречения Съд за съхранение на съдбата с появата на Beyond Light - включително множество локации и свързани дейности. Сейфът съдържа цялото съдържание от двете части на Destiny и разработчиците могат да използват подходящите ресурси тук за по-нататъшния курс на Destiny 2.

Посоката на марша е зададена

Ето защо Destiny 2 сега е по-добре от преди

Някои хора сега могат да попитат: Сега, разбира се, можете да се запитате: какво е различното сега от предишните години? С изключение на Stasis и Content Vault, по принцип звучи като в края на предходните години: Ново разширение, Сезони, обичайното мрънкане в края на годината.

В допълнение, много съдържание беше загубено тази година и голяма част от трудно спечеленото и заветно оборудване стана напълно без значение поради залеза на слънцето (за крайната игра). Как може играта да изглежда по-добре от това?

Най-накрая има генерален план: Е, причината, поради която Destiny 2 за края на 2020 г. е толкова добра, колкото всъщност е за мен, е много проста:

Вече знаете къде точно върви пътуването и какво приблизително да очаквате след 2022 година. Най-накрая има голям генерален план за играта, голямата рамка за бъдещето е фиксирана. И точно това беше различното в предходните години и беше силно критикувано от мнозина.

Планът до 2022г

Независимо дали става въпрос за залез слънце, сезонно съдържание или съдържание, което е отпаднало - да, определено има оправдана критика. Но според мен всичко това са дребни неща в сравнение с това, когато играта няма ясна философия, няма ясна посока, в която иска да се развива и сама не знае какво и как в крайна сметка иска да бъде.

Точно това доведе до излизането на Destiny 2 в състояние, в което всички просто свиха рамене и се чудеха как е могло да се случи.

Тук имаше несигурност: Освен това имаше години на несигурност и самооткриване:

 • Forsaken беше добър, но какво следва за сезонния модел?
 • Как протича всъщност след отделянето от Activision?
 • Какво може да направи Bungie самостоятелно??
 • Ако пристигне Destiny 3 или ако продължите да залагате на Destiny 2?
 • Какво въобще планира да прави Bungie със Destiny??

Нямаше верен отговор на тези и много други основни въпроси до 2020 г. Но Bungie очевидно е успял да се пренареди и тази година научихме много за това.

Сега знаем

Сега знаем Накрая

 • Няма да има Destiny 3, Bungie е изцяло отдаден на Destiny 2 в дългосрочен план.
 • Destiny 2 се движи все повече и повече в посока на действие MMO, сега се нарича като такъв.
 • Bungie има конкретни планове за играта. През 2021 и 2022 г. следваща голяма добавка ще се появява ежегодно, последвана от Seasons, която трябва да осигури попълване на съдържанието до следващото разширяване. Това означава, че разписанието е настроено до 2023 г. С последното разширяване историята все още не е разказана докрай.
 • Няма да има друго разширение с размерите на Forsaken, Bungie не може да направи това самостоятелно. Новият Beyond Light показва какви порядъци ни очакват.
 • През 2021 г. ще има кръстосана игра, така че играчите да могат да играят помежду си на всички платформи.

Накратко: По принцип вече знаем със сигурност какво да очакваме приблизително с и със Destiny 2 до 2023 година. Не всеки трябва да харесва това, не всеки трябва да се съгласява с това, всичко това със сигурност може да бъде критикувано - особено детайлите. Но това не променя факта, че най-накрая имате представа за голямата картина и точна представа за това какво е съдбата и какво планира да направи през следващите години.

Независимо дали искате да станете част от него - всеки трябва да реши сам. Но според мен сега можете да направите точно толкова по-добре, отколкото през всичките години преди.

Какво е вашето мнение? Как гледате в момента на Destiny 2? Уведомете нас и други читатели на MeinMMO в коментарите.