Хаос в Япония: Изглежда толкова зле, когато има 300 PS5, които можете да купите в магазина

Голям търговец на електроника пусна в продажба 300 нови конзоли PlayStation 5 в Япония - на място в магазина. Екшънът обаче бързо стигна до лош край.

* Изображението на корицата е изображение на икона

Така че става въпрос за наличността на PS5: Дори през 2021 г. ще бъде всичко друго, но не и лесно да се осигури PlayStation 5. В Германия най-накрая се доставят все повече неизпълнени поръчки, но тези, които искат да купят PS5, гледат в тръбата или трябва да приемат прекомерни цени от нагло препродавачи.

Също така или особено в Япония, "родната страна " на конзолата, PS5 в момента е трудно или невъзможно да се получи. Но има и много заинтересовани страни, които са готови да купят. Това сега е демонстрирано от кампания за продажби на голям японски дилър.

Продажбата на PS5 води до бурни сцени и полицейски операции

Ами хаосът? На 30 януари мегасторът Yodobashi Camera Electrics Megastore в Акихабара, един от най-големите в Япония, предлага нов контингент конзоли PS5 за продажба - на място в магазина. Тогава целият ад се развихри там.

Все повече хора се появиха там, тълпата бързо нарасна - имайте предвид въпреки Корона.

Малко след това лактите бяха удължени - хората бяха блъскани, блъскани и обиждани, служителите бяха вербално малтретирани. Очевидно всичко е излязло толкова извън контрол, че служителите не само са били изтласкани, но дори гишетата са били „премествани“ от потискащата тълпа.

Ето няколко кадъра от действието:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter //twitter.com/tabata__97/status/1355332446862991364?s=20

Дори японците понякога са изумени от сцените. Защото в Япония подобни неща очевидно обикновено са по-подредени и цивилизовани.

Ето как завърши: Накратко: в хаос. И след това кампанията по продажбите беше отменена, полицията трябваше да се премести и да възстанови реда.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Не забравяйте: в момента Токио има най-високия брой корона в страната и правителството обяви извънредно положение там поради новия коронен вирус.

Как се стигна до такава бързина? Като цяло PS5 в момента е трудно да се получи в Япония. Но два други фактора също изиграха роля тук:

Магазинът в Акихабара очевидно е една от 2 агенции "Yodobashi Cameras" в района на Токио-Йокохама, където вътрешната "черна кредитна карта " не е длъжна да купува PS5. Това иначе е предпоставка за веригата, за да може да се противодейства на прекупвачите.

Освен това този път бяха издадени 300 номерирани билета за PS5 - според принципа „първи дошъл, първи обслужен“. При предишни продажби това беше решено на случаен принцип.

Може ли подобно нещо да се случи и на нас? В момента не. Защото при нас и в Европа като цяло, PS5 е и няма да бъде намерен на дребно в обозримо бъдеще - поради ограниченията на Corona.

Обаче в Европа вече имаше сравними, ако не и по-лоши сцени, когато PS4 се появи в продажба. Ето един от многобройните примери:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Какво ще кажете за вас? С такава бързина бихте ли опитали късмета си, ако можете да си купите PS5 на място сега? Или кратките и хаотични вълни от продажби в онлайн търговците са твърде стресиращи за вас?

Между другото, ако все още търсите PlayStation 5: Кога най-накрая PS5 ще може да бъде закупен отново? Текущото състояние през 2021 г.

Източник (и): Kotaku