Шефът на екип на LoL е глобен с $ 5000 за неприятен туит

Анди "Реджиналд" Дин е бивш професионалист и съсобственик на екипа на League of Legends TSM. В Twitter той коментира дебат, който се върти около вноса на играчи от други региони в Америка. Той стана обиден и беше глобен от Riot Games.

Какво точно се случи? Плейърът Vulcan е текущата поддръжка от Cloud9, професионален екип. В Twitter той коментира дебат за вноса, който в момента тече в американския LoL.

Той туитна иронично: "Ако искате напълно внесен екип, защо не си купите екип директно в региона?"

Реджиналд, ръководителят на TSM, отговори със следното изказване: “Невежествен туит. Ако всеки екип на LCS напусне LCS - ще останете без работа, приятелю и вероятно ще получавате само минималната заплата. "

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Как реагира Riot?? След това разработчиците на играта глобиха Reginald с 5000 долара - официално за „неправилно поведение“, според уебсайта DotEsports.

Оттогава Реджиналд се извини на Вулкан за думите и каза, че понякога емоциите му му се разминават. Вулкан от своя страна прие извинението.

В интервю с Травис Гафорд, създател на съдържание, посветен на LoL и esports, играчът каза:

Не го приемах лично [

...

]. Според мен няма какво много да се извинявам. Мисля, че като собственик на отбор трябва да е по-спокоен и да не ме напада, както го е направил, но е добре.

Зад атаката обаче се крие интересен дебат, който в момента се води в Америка. Тъй като досега, съгласно правило за внос, само 2 играчи от чужбина могат да бъдат доведени в отбор. Но точно срещу това сега се обявяват много шефове на отбори.

Повече за електронните спортове в LoL на MeinMMO:

 • Шалке 04 може да загуби отбора на LoL, защото футболистите играят толкова зле
 • Професионалистът от LoL (24) смята, че възрастта не вреди на уменията му в играта
 • Twitch streamer поема грешния, безумен шеф на LoL екип

Америка разчита на играчи от други региони, вместо на собственото си потомство

Какъв е проблемът в Америка?

 • През последните години еспортът в LoL е доминиран от отбори от Корея, Китай и от време на време от Европа.
 • Американският LCS се счита за най-слабия регион. През 2019 и 2020 г. никой от трите отбора дори не излезе от груповата фаза на Световното първенство.
 • Наскоро TSM, отборът на Реджиналд, дори падна с 0-6 в Worlds.

Последният забележителен успех на американски отбор беше Team Liquid на Mid-Season Invitational 2019. По това време те изненадващо попаднаха във финала, но бяха загубени с 3: 0 срещу G2 Esports.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Можете да гледате акцентите от финалите на MSI в това видео.

Успехът на MSI 2019 се дължи главно на двама играчи:

 • Джо "CoreJJ " Йонг-ин (тогава 24-годишен) - поддръжник, закупен от корейския екип Gen.G.
 • Jeong "Impact " Eon-young (на 23 години по това време) - топ ланер, който вече стана световен шампион през 2013 г. с корейския отбор T1 около Faker

Така че вместо да популяризират собственото си потомство, американският отбор купуваше силни и възрастни играчи от чужбина. Това не прави изключение и на някои места дори отнема огромни суми пари:

 • В края на 2020 г. Team Cloud9 купи европейските играчи Perks от G2 Esports - за 5 милиона долара
 • TSM също се включи и нае корейската поддръжка SwrdArt за 6 милиона долара.
 • През 2019 г. джунглърът Broxah премина от European Fnatic на Team Liquid. Още тогава треньорът на G2 Esports разкритикува: "Всеки, който се промени от ЕС в САЩ, се отказва от победа ".

Проблемите около потомството на американския LCS са известни в цял свят. Корейският среден и световен шампион DoinB заяви, че стари ветерани и играчи от чужбина ще доминират в САЩ.