CoD Cold War обявява ексклузивна сделка със Sony: Тя дори отива твърде далеч за играчите на PlayStation

Call of Duty: Black Ops Cold War се появява на PlayStation с шепа ексклузивни бонуси. Това включва собствен режим на игра, допълнителни слотове за зареждане и други полезни функции. Но това не върви добре с играчите, дори различни играчи на PlayStation го намират за пресилено.

Каква е изключителната сделка за PlayStation? Версията на PlayStation на Cold War не е идентична с другите версии на играта, въпреки функцията за кръстосана игра. Тъй като Sony сключи изключителна сделка и получи няколко функции, които първоначално ще бъдат достъпни само за PS4 и PS5:

 • Бонус на Battle Pass: Ако закупите Premium Battle Pass, се отключват 5 допълнителни нива за общо 25 нива.
 • Бонус за PlayStation Party: Играчите на PlayStation получават бонус от 25 процента за оръжие XP като част от екип (дори с играчи, които не са PS)
 • Двойна XP бонус: Всеки месец ще има 24-часови събития, при които играчите на PlayStation ще получават двойни XP.
 • Допълнителни зареждания: Играчите на PlayStation получават още два слота за зареждане.
 • Нападение в режим зомби: Този допълнителен режим на игра за зомбита засега ще бъде достъпен само за PlayStation. Само на 1 ноември 2021 г. останалите ще получат режима.

Тези функции могат да се видят и в детайли в подходящо нареченото "Sony Advantage Trailer".

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Ремаркето “Sony Advantage ”

Играчите намират изключителното съдържание за дискриминационно

Ето как нещата с ексклузивите се спускат с играчите: Но противно на очакванията, много реакции на тези ексклузивни екстри не са добри. Потребителят BenjaminWareing на reddit започна гневна нишка със следните думи:

Миналата година изключителен режим на игра беше достатъчно куц, но това не промени играта. Беше ясен и разумно справедлив компромис за кросплей и всички останали неща.

Двата допълнителни слота сега създават клас, предназначен САМО за играчи на PlayStation, И допълнителни пропуски на ниво, И допълнително оръжие XP, И ЕКСКЛУЗИВНИ Double XP събития - „ALL ONLY FOR PLAYSTATION“ преминава границата.

Няма компромис, кръстосаната игра е даденост, в този момент тя е просто антипотребителска и ако това е следствие от изключителната сделка на PlayStation с Activision, тогава те трябва да сведат глави от срам.

Това е страхотно и още една стъпка по пътя към пълно обезправяне на базата на играчите. Това е още една стъпка към загубата на играчи от нехищнически алтернативни игри.

В неговата нишка reddit, която вече имаше над 5000 гласа за и почти 1000 коментара на 7 ноември 2020 г., много потребители се съгласяват:

 • SkippyTheManYT казва: “Ексклузивният режим на игра беше някак глупав, но сега получавате 2 допълнителни слота, за да създадете предимства за клас И прогресия? Толкова е глупаво и антипотребителско. "
 • Meng3267 сега предпочита Microsoft поради тези неща: “Тези антипотребителски насоки са причината да играя на Xbox вместо на PlayStation. Играя предимно игри на трети страни, така че нямам нужда от двете системи. Microsoft стана много по-удобна за потребителите от Sony и аз с удоволствие им давам парите си вместо Sony. "
 • Kirk420 иска феновете на PlayStation да заклеймят и този проблем: „Не бях сигурен за Студената война, но сега се въздържам да го купя“. Знам, че това не означава много, но се надявам и други да направят същото, ако бяха нерешителни като мен. Надяваме се, че играчите на PS също ще изразят своето недоволство, защото никой не печели в тази ситуация. Това е пълна BS. "

Ако се интересувате повече от Студената война на CoD, това също може да ви хареса:

 • Какво прави Call of Duty с Warzone е най-доброто решение за всички играчи на CoD
 • Ето защо нашият автор е по-нерешителен от всякога преди да купи CoD Cold War
 • Всички главни стримери могат да играят Студена война преди издаването, с изключение на Dr Disrespect

Ето защо дори феновете на PlayStation се карат: Новините за ексклузивите дори не се приемат добре от различни фенове на PlayStation. Докато някои празнуват въпроса и очакват ексклузиви, някои фенове на PS са разочаровани:

 • Juuzuo_suzuya пише в Twitter: “Това е отвратително и аз съм PlayStation [потребител]. Виждате, че е лошо, когато потребител на PlayStation не е най-малко ентусиазиран от тази новина. "
 • Century, също потребител на PS в Twitter, казва: "Добре, дори като човек на PlayStation, мога да кажа, че Бонус XP е напълно луд и не би трябвало да е нещо."
 • Потребителят Грегс е развълнуван в Twitter за новите функции, но не разбира защо останалите не трябва да го получават: „Човече, това е страхотно за мен, но геймърите на Xbox и PC също трябва да го получат“. Lmao, това е гадно. "

Дори ремаркето не се справя добре: Отрицателната обратна връзка от разгневени фенове може да се види и под коментарите в трейлъра в мрежата. Гъмжи от саркастични поговорки като:

 • TheGameVerse казва: "Наистина ли го нарекохте " Sony Advantage "? Легендарно! "
 • Аман Хан: "Като играчи на PlayStation искаме консолно равенство! "
 • MaurzStarz: “Как така никой не говори за 2-те допълнителни слота за зареждане? Това буквално е Pay2Win и е изключително глупаво. Няма значение коя платформа го прави; ако го направите така, че вашата платформа да има буквално игрово предимство пред всички останали в мултиплейър-ориентирана игра, тогава това е изключително глупаво. Това е грешно на толкова много нива. "

Има и много негативни коментари за гигантско предварително зареждане, което изненадващо атакува паметта на много потребители на PlayStation. Тук можете да разберете за какво се отнася предварителното зареждане на Call of Duty: Cold War и защо се появява много по-късно на компютъра.

Можете да прочетете повече за гигантския размер на паметта на играта тук: