Cyberpunk 2077: Как може да изглежда мултиплейър, когато дойде?

Cyberpunk 2077 няма да получи мултиплейър режим при стартиране. Демонстрацията на геймплея също така показва, че не бива да очакваме редовен мултиплейър режим в стила на PvP и кооперативни мисии от отворен свят в RPG, ако екипът реши да го въведе в даден момент. Но как може да изглежда мултиплейър тогава?

CD Projekt Red заяви, че поне не се планира мултиплейър за стартирането на RPG от първо лице Cyberpunk 2077. Екипът също не иска да обещава дали изобщо ще има мултиплейър компонент. Както показва демонстрацията на геймплея от E3, обичайният мултиплейър режим също би бил труден за изпълнение.

Няма редовен мултиплейър поради времето на куршуми?

Какво може да се види в демото? Heroine V използваше своеобразно умение за куршум в битките, което забави нещата. Това донякъде напомня на Max Payne или режима VATS от Fallout 3 или 4.

Бавното движение прави мултиплейър невъзможно: Режимът на забавен каданс всъщност е невъзможен или поне изключително труден за изпълнение в мултиплейър режим, поради което Bethesda също го премахна от режима VATS за Fallout 76. Защото времето се забавя за всички замесени. Ако няколко играчи активират своите “Bullet Time ” един след друг, това може да доведе до труден геймплей. Има разбира се начини за решаване на това, но съвсем неелегантно:

  • Времето за куршуми може да се задейства само в определен радиус около играча, който го използва и всички в тази област също ще бъдат забавени. Това обаче има недостатъка, че играчите извън този диапазон получават предимство поради скоростта си.
  • Всички играчи също са забавени, което основно намалява умението до абсурд и би довело до постоянно забавяне.

Ако е мултиплейър, това вероятно ще бъде "различно "

Така че изобщо няма мултиплейър в Cyberpunk 2077? Според CD Projekt Red на E3 беше казано, че няма да видим мултиплейър режим поне за стартирането на Cyberpunk 2077. Екипът иска да се концентрира изцяло върху аспекта на един играч. Разработчиците не могат да обещаят, че по-късно ще има мултиплейър функции. Но поне се експериментира вътрешно. Ако уменията за забавен каданс от демо играта играят толкова важна роля, не бива да очакваме редовна кооперация или PVP с отворен свят за възможен мултиплейър режим.

Но има и други опции:

  • Мултиплейърът може да се проведе „отделно“ от обикновената игра. Възможно е в PvP арена, където са забранени модификации като времето за куршуми.
  • Мултиплейърът може да бъде социален център, където можете просто да се срещате с други играчи в баровете, да се мотаете, да танцувате, да пиете и да обменяте истории.
  • Мултиплейър може да се проведе под формата на мини-игри. Може би играете кръг от кибер футбол срещу други играчи, без да можете да използвате никакви умения.

Показаният "Bullet Time " предполага, че поне съвместни и редовни PvP дейности няма да са възможни, освен ако CD Projekt Red не е намерил начин да направи забавените ефекти смислени и обезсърчени в мултиплейър . Също така изявлението от разработчиците, че изобщо не могат да обещаят да дадат на играта мултиплейър режим, прави цялата ситуация около бъдеща мултиплейър част за Cyberpunk 2077 вълнуваща.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание на YouTube Източник (и): PCGamesN, PCGamer