Цикълът е стрелецът, който все още не знаете, че искате

Жанр: Стрелец | Разработчик: Yager | Платформа: PC (Epic Game Store) |Модел: Безплатна игра | Връзка: Цикълът в Epic Games Store |Издание: в очакване | Сезон 3: 08 юли 2020 г.

Научно-фантастичният шутър The Cycle е сякаш Battle Royale се среща със стрелеца Destiny 2. В момента The Cycle все още е в „Ранен достъп“, но върви напред с големи крачки. Двама служители на германския разработчик Yager обясняват играта и нейното бъдеще на автора на MeinMMO Бенедикт Гротхаус.

Цикълът беше обявен през 2018 г., но оттогава почти не е заглавие. Още от обявяването е известно, че The Cycle иска да бъде уникална досега смес от PvE и PvP, един вид бойно кралство със специални функции.

От gamescom 2019 The Cycle може да се играе в безплатен ранен достъп, който можете лесно да изтеглите чрез Epic Games Launcher на вашия компютър.

Като част от „Намери следващата си игра“, аз се впуснах в няколко кръга на научно-фантастичния шутър заедно с разработчиците. Моят колега Кристиан Фриц Шнайдер от GameStar YouTube също беше там.

Като пълен начинаещ първо се запознах с The Cycle и като един от първите, който видя и играе новите функции на предстоящия сезон 3. Също така използвах времето, за да получа малко информация от разработчиците за бъдещето и развитието на играта.

Какво е Цикълът? Цикълът може грубо да се опише като Battle Royale със силен PvE фокус. Това е нещо като PvEvP. Целта на играта е да бъдете на първо място в списъка с точки в края на рунда, но не просто трябва да свалите всичките си опоненти.
Вместо това вършите работа, която се появява в света. С вашите "Търсачи ", това е името на героите в играта, вие събирате кристали, воювате срещу агресивни видове на планетата или събирате определени неща, за да осигурите точки. Играете в групи от по четирима играчи, в дуети или самостоятелно с общо 20 играчи във фоайето.
Ако срещнете опоненти, можете да ги убиете, но не е нужно. Също така е възможно да се сключат съюзи с опоненти и да се развалят отново. След "смърт " играчът може да влезе отново в играта и има втори шанс - при което той всъщност не е убит, а изпратен обратно на кораба. Едва с втората си "смърт " той най-накрая излиза.
В края се затваря буря, която вреди на всички играчи, които са в нея и в центъра на която чака спасителен кораб. Спасителният кораб трябва да достигне поне до един играч в отбора, за да бъдат отчетени точките. Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Немският YouTuber HandOfBlood показва малко геймплей от The Cycle.

Цикълът споменава - Battle Royale с разлика

Ето как работи кръгът: Още преди първия ни мач, по-опитните ми колеги ми обясняват, че няма да прескочим картата като в битка. Вместо това, както всички останали отбори, ние се озоваваме на ръба на картата.

След това ходът на кръг винаги следва приблизително подобна структура:

 • Правете задачи, за да получавате точки
 • Убийте противниците на NPC или отворете сандъци, за да вземете въглища
 • купувайте нови оръжия, които можете да вземете по всяко време от магазин
 • Убивайте противниците, ако застанат на пътя
 • стигнете до спасителния кораб в края на мача и избягайте с него

Той не затваря кръг, който става все по-близо и по-близо. Вместо това има ограничение от 20 минути, през което бурята ще се натрупва, правейки съществата по-агресивни и по-силни. В крайна сметка бурята става толкова силна, че можете да оцелеете само за няколко секунди. Тогава е време да стигнете до спасителния кораб и да избягате.

Не е нужно противниците да бъдат насилствено избивани. В крайна сметка, особено, може дори да е полезно да работите с тях, за да изчистите зоната за кацане. В самостоятелен режим можете да сключвате пактове с други, ако те се съгласят. За мен това звучи подобно на идеята за чистачите - само че Цикълът вече може да се играе свободно.

Какво прави играта специална? Поради кръговете и специалните събития и задания, които трябва да бъдат направени, The Cycle се откроява от представителите на жанра. Още преди кръг можете да видите в станцията кой тип мисия е активна. Има различни задачи, от простия лов за чудовища и събирането на предмети, до задържането на определени точки до спасяването на дронове.

 • Една от възможните мисии: събиране на кристали
 • Една от възможните мисии: събиране на зарядни станции
 • Картата показва налични поръчки
 • Можете да видите кои четири мисии са активни преди мача
 • Разбивка в края на мача

Има редица задачи, които са склонни да благоприятстват PvE и някои, които са специално насочени към конфликт. Конфликтните задачи обикновено са събития, които показват на картата, че даден екип ги прави и къде се провежда. След това други играчи имат възможност да нарушат този отбор и да грабнат самите точки.

Можете също така да купите оръжия в магазин, който може да бъде извикан по всяко време на играта. Предварително поставяте товара в станцията заедно с оръжия, умения и костюми, които можете да закупите от три различни репутационни фракции и след това да надстроите с модове. Идеална функция за строители на оръжия и всеки, който обича да внесе свои собствени творения в полето - почти толкова вълнуващо, колкото оръжейника от Call of Duty: Modern Warfare.

С изключение на факта, че всички започват с еднакви условия и въпросът е, че в крайна сметка един човек печели, Цикълът всъщност няма много общо с Battle Royale.

Принципът на играта The Cycle взема елементи от няколко жанра и ги изгражда в нещо съвсем ново. Нещо, което дори не знаех предварително колко много би ми харесало. Тази система води до факта, че дори играчи, които мислят, че не харесват играта, ще я намерят за доста готина. Флориан ми казва в анекдот:

На търговските изложения, където бяхме, било то в gamescom или в MAG в Ерфурт, имахме много хора, които казваха: „О, не, това не е моят тип игра, но

...

о, все пак ще опитам! "Тогава те бяха напълно ентусиазирани от подхода, който могат да кажат:„ Ние се фокусираме върху PvE, събираме колкото се може повече точки и след това отново изчезваме. "Това е част от нашата общност на играчи, които не са много запалени по супер хардкор игри.

Домакините: Флориан Роде работи като ръководител на поддръжката на общността и играчите в Yager and The Cycle от октомври 2019 г. Той вече е работил като Game Master в Aeria Games през 2014 г. и оттогава е натрупал опит в игровата индустрия. Лена Клайн работи в Yager от февруари 2019 г. и наскоро отговаря за създаването на мрежи със създатели на съдържание, например в Twitch. Преди това тя работи в NDR четири години.

Сезон 3 носи повече функции, дори от Destiny 2

Основната причина, поради която разработчиците в MeinMMO ни поканиха да залагаме, е предстоящият сезон 3. Той ще започне на 8 юли 2020 г. с актуализация 16. Докато играех, бях първият, който видя някои от новите функции. Те добавят към геймплея на The Cycle на много места, но го променят напълно на други места.

Тестовете за сезон 3 засега са под NDA. Получихме първи прозрения изключително в Германия. Така че първото нещо, което можете да видите тук, са снимките от новия сезон и характеристиките, които The Cycle все още получава.

В началото на сезон 3 играчите могат да очакват безплатен пакет козметика в Epic Games Store. Ако искате да влезете или вече играете хазарт, трябва да си го осигурите.

Със сезон 3, Цикълът получава социален център, станцията

Това са новите функции: Най-голямата нова функция на Сезон 3 е станцията, в която оставате, когато не сте в мач. Засега станцията е само меню. Със Сезон 3 той ще бъде истински социален център - като кулата в Destiny 2.

Там можете да се срещнете с други играчи, да си купите нови оръжия, да коригирате зареждането си или просто да прекарате малко време в бара и да се огледате за интересни места и великденски яйца.

 • Станцията - като кулата в Destiny 2
 • Гледката на планетата от гарата
 • Има дори терариум
 • NPC също анимират станцията
 • Преглед на офертите в касата
 • Барът в гарата: The Lucky Leafman
 • Вътрешността на късметлия
 • Това е мястото, където търсачите кацат, след като са били победени - но само визуално
 • Станцията за Бойния проход
 • Поклон към удовлетворителен
 • Новите фракционни магазини - тук от Королев

Друга голяма корекция е премахването на занаятчийските материали. Досега беше необходимо да носите със себе си определени ресурси от мач, за да отключите оръжията и модовете си. От сезон 3 има само една единствена валута, което би улеснило много започването.

В самите кръгове има нова мисия: движещ се влак. Този влак минава по картата и може да бъде взет от играчите. Докато го имате, той ще ви печели точки пасивно и не е нужно да му обръщате внимание. Опонентите обаче могат да ви го откраднат по всяко време. Това създава нова динамика за това дали защитавате влака и пренебрегвате други поръчки за него или приемате риска другите да поемат влака вместо вас.

Бележките за сезона 3 преди кръпка разкриват вълнуващи промени

Като цяло трябва да има няколко A4 страници с промени и корекции на грешки. Ето защо обобщих някои от другите най-важни промени тук:

 • всички оръжия и модификации са коригирани, пушката е ремонтирана
 • който умре, вече може да повтори своя "Recall Beacon " от мястото на смъртта си, за да си върне повторното влизане
 • опашките получават "Съвпадение на базата на умения " (SBMM)
 • нов боен пас с нови златотърсачи
 • режим на игра „само с покана“ за турнири - за общността на esports
 • системата за пинг става контекстуална, подобно на силно аплодираната система Apex Legends
 • Един от новите изследователи: Primetime, стример
 • Преработено оръжие в новото меню
 • Козметика: „Позиция на пяна“ в Battle Pass
 • Козметика: „Позиция на пяна“ в Battle Pass
 • Козметика: Емоция в Battle Pass
 • Някои от наградите в Battle Pass
 • Новото меню за персонализиране на козметика и златотърсачи
 • Новият Prospector Ronin
 • Новият Prospector Primetime

Колко добри са промените? Наистина започнах Цикъла едва след тестване на Сезон 3. Моето впечатление обаче е, че играта ще бъде много по-приятна и по-гладка с новите функции.

Прегледът е по-добър с отделните местоположения в станцията и огромната колекция от десетки различни материали се заменя с една валута. Сезон 3 е идеален за новодошлите.

Някои от промените, от друга страна, са по-„приятни“ - като SBMM или новия режим за общността. Това обаче са неща, които играчите спешно са искали, както ми казват Флориан и Лена.

Още игри от Намери следващата си игра

 • Outriders - Малко съдба, щипка предавки и много RPG
 • Biomutant: Почти забравената игра с отворен свят е по-вълнуваща от всякога
 • Играна в продължение на четири часа: Това е Cyberpunk 2077
 • С Crowfall може би най-вълнуващата западна MMORPG стартира от 6 години насам
Всички статии за FYNG

Steam, PS4, Xbox One? Бъдещето на Цикъла

Кои функции тепърва предстоят? Засега трябваше да бъдат изтрити някои от функциите, които първоначално бяха планирани за сезон 3. Но те трябва да дойдат по-късно, вероятно в края на юли. Те включват:

 • режим на плейър 10vs10
 • Статистика и постижения за играчите, като например статистика за убийства с определени оръжия
 • нова кариера, "Проспектор нива ", за да напреднете с целия акаунт

В допълнение, Цикълът вероятно ще получи някои ограничени във времето събития със специални режими на събитие, като например събиране на яйца за Великден. Това ще запази играта свежа в дългосрочен план.

Материалът, който сега ще бъде премахнат от играта със Сезон 3, също може да бъде използван отново в бъдеще - например за производство на легендарни оръжия. Историята на играта също така получава повече мисии, за да ви въведе по-дълбоко в историята.

След сезон 3, Цикълът ще получи трета карта и нови оръжия. Кога точно, Флориан и Лена не можаха да ми кажат.