Мега Токио Центърът на покемоните - посещение на покемонския рай

Пътуването ни през Япония продължава: В Икебукуро посетихме най-големия магазин на Poké в Япония. Как страната на изгряващото слънце се справя с най-известния си франчайз?

Културата на игрите и маниаците е много важна в Япония. Поне на няколко места. На всеки ъгъл има картонени дисплеи или рекламни фигури в стил аниме, а едната или другата марка на играта също се използва за франчайзи и реклама.

Една от тези марки, която процъфтява в Япония от години е Pokémon. Нашият автор Бенедикт беше на посещение в най-големия магазин на Poké в Япония, Pokémon Center Mega Tokyo в Икебукуро.

Пропуснахте първата част? По този начин към част 1 от пътуването, Arcades в Япония - игри като тогава и до днес! Бутилка сок в стил Покемон. Предлага се и в сортовете Pikachu, Bulbasaur, Shiggy и Relaxo.

Poké Balls on the Ceiling - магазин за Poké в най-хип-мола

Pokémon е един от най-популярните франчайзи в Япония. През почти 6-те си месеца в страната не съм забелязал марка, която да се представя по-често. Потискаше се само когато бяха актуални специални събития от други популярни аниме поредици или игри.

Pokémon Center Mega Tokyo е магазин в Sunshine Center в Икебукоро, един от най-хип-мол търговските центрове в Токио. Той привлича съответно голяма аудитория и съответно е пълен. Пътят до магазина в центъра вече е маркиран с топки Poké на тавана.

Центърът е основан през 1998 г., което го прави първият в света. Повторното отваряне в Икебукуро се състоя само преди три години, след като оригиналният магазин беше нараснал толкова много, че беше необходимо по-добро местоположение.

Много покемони се сливат в малко пространство

„Отглеждането“ обаче не означава, че помещенията са големи. Както показва опитът във всички магазини в Токио, Pokémon Store е плътно опакован, за да може да изцеди колкото се може повече продукти в малко пространство.

По отношение на площта тя трябва да е колкото две класни стаи. Отне почти 2 часа, докато видях всичко и успях да получа ясна картина.

Много избор и добре сортирани.

Като се има предвид количеството продукти там, едва ли е имало нито един артикул с повече от пет артикула на рафта. Изборът е огромен и веднага щом нещо е на склад, той незабавно се презарежда. Дори в ранните вечерни часове, когато не се случва много, петима служители профучаха през редовете и провериха дали всичко е на склад.

Играчки, сладкиши, дрехи

...

нищо, което не съществува

Изборът на неща е поразителен. Все още не мога да разбера и опиша всичко, което беше там. Въпреки че буквално имам снимка на всеки рафт. В края на фотосерията забравих какво дойде по средата.

Да, това е шпатула. Не, не знам защо.

Но имаше няколко особено странни неща, които ми останаха в съзнанието дори без снимки. В допълнение към обичайните продукти като плюшени играчки, висулки, дрехи и материали за писане, имаше и такива Ястия, чаши, клечки (хаши) за деца и възрастни, чинии и форми за печене на торти Пикачу.

Но става наистина лудо по пътя към касите. Удобно поставени за хленчещите и сега капризни деца, пред касите има цели рафтове, пълни със сладкиши: Бисквитки, гумени покемони, бонбони и y andkan, желе, направено от паста от червен боб. Защо? Защото работи.

Между другото, Pokémon също е игра

Разбира се, текущите игри Pokémon X и Y и карти за търговия също могат да бъдат закупени. Има и съвпадащи преносими конзоли в стил Pokémon, някои като пакет със свързани игри.

Ако предпочитате да играете Pokémon GO, който също е широко разпространен в Япония, ще намерите и аксесоари за вашия смартфон. Калъфи за мобилни телефони за iPhone с мотиви на Pokémon или директно под формата на Pikachu за Poké safari по улиците.

Pokémon Go: Най-великата MMO на всички времена!


За приятели на аналогови игри има и настолни игри, повечето от които всъщност не разбрах. Въпреки че има поне една версия на Pokémon Monopoly, има и фризби и това, което прилича на машина за граплинг за дома.

Достатъчно пазаруване? След това тръгнете да залагате или да гледате фигури!

Pokémon Center ви приканва да останете, дори ако вече сте прекарали достатъчно време, харчейки парите си. На всеки ъгъл на магазина са най-новите или най-известните покемони като огромни цифри (приблизително 1,50-2 м).
Ако това не е достатъчно, можете да направите своя снимка с най-новото поколение Star Pokémon срещу заплащане на входа на магазина. За тази цел се създава малка панорама, на която двама служители дават кратки указания и се позовават на маркировката на пода, на която фотографът и лицето, което се снима, трябва да стоят за най-добри резултати.

Ако ви е стигнало да търсите, можете и активно да направите нещо. Има няколко игрални автомати до входа, където може да се играе Pokken Tournament. През повечето време те бяха добре осигурени.

Прекалено облечен?

Въпреки че магазинът беше зает и пълен с екстри, не се чувствах смачкана. Изглежда дори не получих „предозиране“ на Pokémon, въпреки повтарящите се реклами и дрънкания от малки монитори.

Същото в Mega Store на Pokémon Center е като в други магазини за стоки за други франчайзи в Япония: Всичко се върти около една тема, но е осветено от толкова много ъгли, че нищо не се повтаря.

Независимо дали Fate, Monster Hunter, One Piece или Pokémon, фен магазините успяват да използват своята марка - в положителен смисъл. Някои неща изглеждат сиреневи, но съм виждал само няколко статии, от които поклатих глава и си помислих: „Кой има нужда от подобно нещо?“ Така че определено се препоръчва за феновете.
Искате още интересни статии за покемоните? Посетете нашата група Pokémon GO във Facebook!