Ето защо Новият свят е в уникална позиция благодарение на Amazon

Разработчиците от Amazon отговориха на няколко въпроса за Новия свят относно развитието на MMO. Прочетете тук за това, което научихме от Alpha, плановете за бъдещето и влиянието на Amazon. На въпросите отговори шефът на Studio Patrick Gilmore.

С Amazon има гигант зад предстоящата пясъчна MMO "Нов свят ". В MeinMMO се чудехме какво въздействие може да окаже това върху развитието. Ръководителят на студиото Патрик Гилмор ни даде отговор. Има и поглед върху оценката на първия алфа тест.

New World може да планира 10 години предварително благодарение на Amazon

MeinMMO: Играчите очакват Новият свят да има големи предимства пред други MMO в разработка, защото Amazon стои зад него с много пари. Затова мнозина очакват по-голяма игра. Но наистина ли говорим за AAA бюджет само защото Amazon участва??

Патрик Гилмор: Това е страхотен въпрос, но е трудно да се отговори. Amazon е много отдаден на Новия свят. Искаме да е страхотно и сме склонни да ровим дълбоко в това, което очакват феновете ни.

От друга страна, видяхме как много блокбъстъри се удавиха под тежестта на твърде много ефекти и завишен бюджет. Това често се случва, когато творческа компания иска да угоди на всички играчи.

Истината е, че ние сме сравнително малък екип в Amazon. Подобно на независим екип, ние трябва да останем съсредоточени и да взимаме трудни решения сами, за да придобием най-добрия опит.

Мисля, че предимството, при което ресурсите на Amazon играят най-голямата роля, е, че можем да мислим дългосрочно, а не само размера на екипа или мащаба на играта. Много от нашите решения се основават на това къде виждаме нашата игра или забавление като цяло - след 10 години.

Вътрешно хората бяха вдъхновени от високите амбиции, които имаме с Новия свят. Но преобладаващият въпрос беше: "Как да започнем? ". В този момент всички се чувствахме ограничени и първо трябваше да направим съкращения, но всички сме благодарни за възможността да планираме в дългосрочен план.

MeinMMO: Колко хора работят в момента по Новия свят?

Патрик Гилмор: Обикновено не говорим за точни цифри, но мнозина биха се изненадали колко малък е екипът ни в сравнение с много други MMO.

Какво харесват алфа тестерите и какво им липсва в Новия свят

MeinMMO: Кои бяха най-важните неща, които научихте от първите алфа тестове? Какво хареса най-много на играчите и какво все още трябва да ревизирате??

Патрик Гилмор: О, човече. Колко време имаш?

Мисля, че най-важната [обратна връзка] идва от действителното поддържане на играта на живо. Компилации, осигуряване на качество и персонал, пускане на ново съдържание, слушане на обратна връзка с играчите, обяснение на съдържанието и като цяло разработване [

...

]. Дори да имаме много опитни разработчици в екипа, лесно е да забравим, че правим всичко това за първи път в Amazon.

Първото хубаво нещо, което научихме, беше, че играчите харесват нашата концепция и фокуса на играта. PvP, главата до главата битка, базирани на оборудване стилове на игра и огромен свят със специална тайна генерират положителни отзиви.

Най-големият ни риск беше ангажиментът ни към пясъчния аспект на играта, знаейки добре, че ако имаме много блокиращи системи, можем да наемем само голям брой играчи. Въпреки че вече направихме промени в пускането на таблици, точки за опит, разходи за артикули, номера на щети и много друго съдържание и ще ги направим, е хубаво да видим, че нашата пясъчна система работи добре.

С наученото направихме промени и в Новия свят. Както в много алфи, отново имаше играчи, които разбиха играта по различни начини, които не очаквахме.

В Новия свят няма да има примигвания

Това включва ускорено натрупване на опит или унищожаване на системи, които трябва да направят войните и битките справедливи. Видяхме играчи, използващи twinks, за да проникнат във вражеските крепости или да се възползват от други подвизи. Затова премахнахме създаването на допълнителни знаци.

Също така научихме, че Новият свят привлича играчи извън традиционния жанр пясъчник. Така че те не са имали опита, който сме очаквали предварително. Попитахте за системи, които поддържат крива на обучение и в момента работим по решения за това.

Първата част от нашето интервю беше за геймплея. Обсъдени бяха куестове, аспекти на оцеляването, гилдии и специални събития: