Съдбата 2: Bungie сега комуникира по-открито, но все още има критики - защо?

Bungie наскоро стартира информационна кампания, свързана с Destiny 2. Сега хората редовно говорят за неотложни проблеми и бъдещето на стрелеца. Но това, което много играчи са желали отдавна, също предизвиква критики от много други. Защо?

Така е и настоящата ситуация около Destiny 2: С настоящия сезон 10 Destiny 2 се измъкна в голям минимум. Мнозина се оплакват от твърде малко съдържание, липса на иновации или нови причини изобщо да останат на топка. В допълнение, комуникацията от разработчиците също беше силно критикувана.

Това само би рисувало нещата красиво. В същото време те едва ли биха или не се обърнаха към най-важните критики към общността и най-неотложните проблеми на играта - като измамници или нарастващия дисбаланс между Eververse и плячката в играта. Много Пазители вече не искат да приемат това.

Мнозина се интересуват особено от непосредственото бъдеще на Destiny 2. Какво предстои за сезон 11 и след това? Ще остане ли всичко както е и дали Destiny 2 ще бъде на заден план? Или разработчиците искат да обърнат нещата? И ако да, как? Играчите най-накрая искат отговори.

Играчите искат да бъдат изненадани

Накратко: настроението от известно време пада, играчите все повече губят интерес към играта. И дори Bungie най-накрая призна преди няколко седмици: "Знаем, че в момента мнозина са недоволни от Destiny 2 ".

Комуникационна обида около Destiny 2

Ето какво прави Bungie по въпроса: За да противодейства на лошото настроение и накрая да предостави на играчите някои конкретни отговори, Bungie започна офанзива за комуникация в края на април.

Всяка седмица в обозримо бъдеще трябва да се обсъждат бъдещето на Destiny 2 и най-големите проблеми на играта - в седмичния блог за разработчици "Тази седмица в Bungie", който винаги се появяваме в четвъртък вечер.

Bungie вече говори за това: Тази информационна офанзива тече вече 3 седмици и студиото вече се занимава с важни проблеми като дисбаланс на плячката, измамници, сезонен модел или досадни награди. Тук обобщаваме най-важните неща за вас:

  • Открити думи: Destiny 2 представя планове срещу измамници и за по-добри изпитания
  • Destiny 2 носи функцията за броня, която мнозина искат - истинска трансмог
  • Destiny 2 променя баланса на плячката - тежките дейности отново трябва да си струват
  • Destiny 2 въвежда радикални промени в основната дейност, които дразнят мнозина
  • Съдбата 2: Не пропускайте нищо - така Бунги иска да подобри сезоните
  • Destiny 2 преработва безполезен култов дилър Xur, скоро си заслужава отново
  • Destiny 2 за PS5, Xbox Series X официално потвърдено - Какво означава това за Destiny 3?
В общността се формират два лагера

Общността вижда внезапно засилената нужда да говорим разделени

Комуникационната офанзива тече и ще продължи тази седмица. Но какво казват играчите за това? Как всичко се приема от общността??

Мнозина са пожелали точно това: Много играчи намират повишеното желание за разговор и по-отворените думи Bungies наистина добри.

Как точно е минало през последните няколко седмици, мнозина са го пожелали отдавна. Поради това многобройни фенове искат да поддържат сегашното ниво на комуникация и прозрачност.

Това би било добре за настроението около играта и също така ще допринесе за по-добри отношения между Bungie и общността.

Ето защо има и много критики: Но в никакъв случай не всички са доволни от настоящата офанзива за комуникация, определено има много критики - дори ако някой е доста доволен от обсъдените до момента теми и планове.

Много геймъри подчертават, че Bungie прави това само по една причина - а именно, когато остават без пари. Далеч не за първи път комуникацията е критикувана. И също така не за първи път сте по-отворени за желанието да говорите и след това да го увеличите. Това беше вече случаят с първите два DLC, Forsaken, Годишния пропуск и Shadowkeep.

Това явление, така че критиката, може да се наблюдава редовно преди нови издания. Или когато има катастрофална криза и играчите забележимо губят интерес към Destiny, например малко след старта на Destiny 2. Само по себе си Bungie няма да се движи.

Само когато искате отново да продадете нещо на играчите или загубите пари, се случва нещо. След това обаче комуникацията бързо се свежда до абсолютно необходимия минимум. Този модел се корени в Destiny 1 и преминава през цялата история на Destiny 2.

По принцип твърденията винаги са едни и същи. Чуваме ви, всичко се подобрява, всичко става страхотно. За Bungie не става въпрос за общността или по-добрата комуникация, а само едно - парите.

Какво казваш? Какво мислите по този въпрос? Радвате ли се на редовната информация и радвате ли се, че най-накрая се разглеждат важни теми? Или го виждате по същия начин или подобно на критиците? Бихте ли пожелали такова ниво на комуникация в дългосрочен план??

Между другото, дори под обявената статуя на победител за победителите в игрите на Guardian, много играчи си бяха представяли нещо различно: Destiny 2: Titans спечелиха олимпийските игри на Guardian - цената за това е шега

Източник (и): Reddit