Съдбата 2: Това казва Бунги за критиката на големия пъзел

Големият пъзел от Сезон 9 на Destiny 2 е решен, но остави много Guardian разочаровани. Лошата комуникация на крайната награда се критикува като основен проблем; мнозина очакваха нещо различно. Сега Bungie го коментира.

За какво е пъзелът?? На 14 януари изненадващо влезе в действие ново търсене, което включваше огромен пъзел в Коридорите на времето. Това задържаше Пазителите почти седмица, докато най-накрая можеше да бъде разбит с помощта и сътрудничеството на хиляди играчи.

Но колкото и вълнуващо и готино да намери този мамут пъзел, мнозина бяха разочаровани накрая и имаше някои критики към големия финал: Защо най-готиният пъзел на Destiny 2 разочарован в края

Какво точно се критикува? В центъра на критиката беше наградата за всички усилия. По принцип дори не самата награда, а начинът, по който е съобщена предварително.

Защото в края на пъзела настойниците получиха екзотичен предмет, който от своя страна започна екзотично търсене. Проблемът с това: И търсенето, и екзотиката, която чакаше в края му, вече бяха известни - по принцип от началото на сезон 9.

Екзотичната термоядрена пушка Bastion вече е представена в пътната карта и на официалния уебсайт на Bungie и според плана всъщност е планирана за 28 януари.

Тъй като такива пъзели винаги носеха неизвестни награди и бастионът се изпълняваше с различна начална дата, много хора очакваха, че и този път ще има нещо съвсем ново. Нещо, което не се показва в пътната карта. Но вместо това имате оръжие, което вече беше известно. В края на вълнуващото неизвестно чакаше нещо, което отдавна беше известно. И това развали финала на иначе хвалената пъзел в много игри.

Тогава много хора чуха: Ако преди това човек не е съобщавал на бастиона толкова обширно и с друга дата, а само е въвеждал "Екзотика " или въпросителни през януари без фиксирана дата в пътната карта, тогава повечето от тях сега също бъдете с наградата абсолютно доволни.

Ето какво казва Bungie: Сега Bungie също коментира тази тема. В разговор с разочарован фен в Twitter мениджърът на общността dmg04 се обърна към този проблем и обясни гледната точка на Bungie.

Фенът първо заяви, че му е писнало от разочарованията като Безсмъртния дух от сезон 8. Той смяташе, че екипът би се научил от него. Той наистина беше погълнат от пъзела, за да разбере накрая, че човек е възнаграден с елемент от пътната карта. В крайна сметка той попита дали някой, който работи по това съдържание, прави крачка назад и мисли, че общността може да е разстроена от това.

Първоначално имаше насрещен въпрос от dmg04. В него се казва: „Поради инвестираното време, наградата или друга причина, смятате ли за разочароващо, когато общността се събере, за да отключи нова и уникална екзотика в началото? Бихте ли предпочели ясни очаквания пред мистериозните тук? "

След това Мениджърът на общността обясни подхода на студиото в този случай: „Когато разработваме пътна карта, нашата цел е да зададем очаквания относно стойността (на съдържанието). Или: Какъв е обхватът на съдържанието, което идва със сезонната карта? Това дава възможност на играчите да оправдаят покупка в сравнение с предишните сезони. "

Тогава dmg04 специално се обърна към новия екзотичен бастион: “Ако не бяхме изброили екзотичното (в пътната карта), това можеше да доведе до дискусия за липсата на съдържание. Ако нямахме пътна карта, това може да доведе до дискусия, щяхме да маскираме сезона и да не предоставим достатъчно важна информация за внимателна покупка.

Накрая dmg попита какво би предпочела общността: "На този фон - бихте ли предпочели да влезете в сезон с по-малко очаквания или с повече (ясни) очаквания?"

Това е много фина и предизвикателна линия, по която човек би вървял. Но в крайна сметка те искат да продължат да подобряват съдбата.

Също така важно: Ако все още искате знанието или емблемата от мястото на пъзела "Коридори на времето ", трябва да побързате. Това изчезва скоро - завинаги: Destiny 2: Защо трябва да посетите Коридорите на времето тази седмица

Но търсенето вече е достъпно за всички собственици на сезона без никакви пъзели: Destiny 2 дава на всички търсенето, за което другите са работили усилено в продължение на 1 седмица

Какво мислите за изявлението на Bungie? Бихте ли предпочели да започнете сезон с по-малко конкретна информация и да изживеете повече изненади в замяна? Или предпочитате по-конкретни подробности, за да можете по-добре да прецените дали даден сезон си струва?