Съдбата 2: Мнозина вече са си купили War Spirit, ще съжаляват ли?

Destiny 2 е в извънредна ситуация. Много фенове всъщност приключиха с играта от декември, но искат да се върнат през май, защото вече са закупили 2-ри DLC "War Spirit ". Но Бунги изглежда е закъсал с идеята още през септември. Готов ли е Destiny 2 да се възползва от този уж последен шанс, който феновете им дават?

Настроението в Destiny 2 се промени от "развеселено небе високо " в "натъжен до смърт " в рамките на 8 месеца. Това е луда ситуация, в която Bungie е сега: Въпреки че критиките към играта се приветстват от месеци, следващият DLC "War Spirit " - Bungie със сигурност вече е продаден стотици хиляди пъти.

Това необичайно местоположение е резултат от пътуване с влакче в увеселителен парк, което всъщност върви стабилно надолу от септември 2015 г..

С Destiny 1 и голямото разширение "The Taken King", студиото беше изградило скок на вярата с феновете.

Activision празнува: Сезонна карта и специално издание, продавани в огромни количества

Играчите винаги виждаха Destiny като игра с много потенциал. Те мечтаеха, че MMO стрелецът ще продължи да расте и да стане още по-добър с продължението. Освен това феновете бяха готови да изтърпят уморените години 2016 и 2017, в които всъщност чакаха само Destiny 2.

Тогава Destiny 2 беше най-накрая обявена.

Вярвайки в доброто в Bungie, много играчи не просто закупиха "стандартната версия" на Destiny 2, а по-скоро изданията Deluxe и Collector, които дойдоха със сезонна карта.

Включено в сезонния пропуск: Първото разширяване "Проклятието на Озирис " от декември 2017 г. и "Военният дух " през май 2018 г. Това звучеше като супер план за мнозина преди старта на Destiny 2.

Самата Activision отбеляза това добре: Първият DLC вече се продаде по-добре от „Тъмнината дебне“ в Destiny 1.

Много фенове съжаляват, че са купили сезонната карта

Но Destiny 2 не беше надеждата за по-нататъшно развитие на Destiny, а в много отношения стъпка назад. За разлика от своя предшественик, Destiny 2 предлагаше история и по-голяма достъпност, но имаше дълбоки провали в играта, дългосрочна мотивация и PvP.

Destiny 2 е създаден за случайни геймъри, които избират стандартното издание, а не за ветераните, които са купили едновременно сезонната карта.

След разочароващото развитие на Destiny 2 през месеците след старта и DLC „Проклятието на Озирис“, което не даваше основания да прекарват много време с него, многобройни фенове загърбиха стрелеца през 2018 г..

През първите няколко месеца на 2018 г. Bungie започна да възстановява Destiny 2, но успехите все още не са видими.

Още по темата: Актуализация от март за Destiny 2 в теста - заслужава ли си връщането?

Destiny 2 всъщност не е готова да убеди ветераните до септември

Предвидимите по-големи промени няма да проникнат в Destiny 2 до есента. Само тогава Bungie ще се облече, за да убеди играчите на Destiny отново.

Проблемът сега е:

  • Феновете казват: „Добре, ще проверя Destiny 2 отново през май, все пак платих за DLC“ - Това е последният шанс.
  • Bungie изглежда вече мисли за голямото разширяване през септември, което след това ще доведе до „реални промени“ - Bungie очевидно дори не е готов да използва последния шанс с "военен дух ".

Още през последните няколко седмици стана все по-очевидно: Действителното сътресение, което играчите чакат, няма да дойде през май с "дух на воин ", а само през септември с по-голямото разширение на кометата.

След това пътната карта ще включва лакомства в менюто за септември като "Промени в слотовете за оръжия " или "Случайни хвърляния на оръжия."

Изглежда, че Bungie също мисли за септември, покани стриймъри и YouTube, за да поговори с тях за промените през септември.

Уловът тук: Играчите вече са платили за майския DLC. Bungie вероятно ще поиска от феновете да платят допълнително за Comet.

Пролетните актуализации винаги са били най-слабият период на Destiny

Следователно DLC "Warrior Spirit " е в невъзможната ситуация, за да убеди феновете да се доверят на Bungie до степен, в която да решат отново за Destiny 2 през септември или поне да го обмислят.

Вторият DLC на Destiny 2 трябва да подготви сцената за Bungie, за да може да представи септемврийската експанзия, без разочаровани фенове да събарят щанда си на E3 с вили и бластери.

Как ще работи това с настоящото настроение сред играчите изглежда съмнително.

Традиционно пролетните DLC (House of Wolves 2015) или пролетните актуализации (The Taken Spring 2016) или „Age of Triumph“ (2017) бяха горе-долу фиксирани решения, за да дадат на играчите нещо, което трябва да направят, преди да влязат в по-дълга почивка на съдържание през лятото.

Акцентите винаги идваха в Destiny през септември с "The Taken King " или "Rise of Iron. "

Може ли „военният дух“ да се окаже положителна изненада?

В момента все още не знаем много за "военния дух" и какво чака играчите там.

Има някои доказателства, които предполагат, че "Kriegsgeist " не отговаря за Bungie, а идва от друго студио Activision, което работи по този DLC от 2015 г. Все още не е възможно да се каже дали това ще има положителен или отрицателен ефект.

Ясно е едно: играчите имат огромни очаквания за "военен дух. " Мнозина не са се занимавали с Destiny 2 от месеци, но са купили DLC и го виждат като "последния шанс на Bungie ".

DLC вероятно няма да може да отговори на тези високи очаквания.

„Духът на войната“ обаче трябва поне да е ясен сигнал в правилната посока, в противен случай за Bungie ще бъде изключително трудно да започне правилно разширяването на кометата за Destiny 2 през есента.

Bungie вече ще се изправи срещу попътен вятър, с който не са свикнали.

На 24 април Bungie иска да представи DLC "Боен дух " в поток на живо. Ще докладваме за това на Mein MMO с жива тикер.

Ще бъде вълнуващо.

Повече за Destiny 2:

Destiny 2 сега има кризата, която Destiny 1 избяга преди 3 години