5-те най-големи клишета от аниме от Genshin Impact

Genshin Impact е пълен със забавни аниме клишета. Представяме ви най-големия и най-очевиден от тях тук в MeinMMO.

Genshin Impact дойде съвсем неочаквано и завладя играчите на света. Дори онези, които иначе никога не биха се осмелили да играят мобилни игри или скандалните игри gacha, изведнъж ще се забавляват в тази RPG. Genshin Impact прави много правилно и поразява особено феновете на аниме. Играта е пълна с алюзии и клишета, които са известни най-вече от света на анимето. Тук представяме 5-те най-големи от тези клишета:

Настройката на Исекай

През последното десетилетие един жанр доминира на пазара на аниме и го направи подходящ за масите като никой друг: Isekai.

По принцип Isekai е просто термин за "Друг свят " и поне в аниме се занимава най-вече с идеята, че главният герой е доведен в свят, който по някакъв начин не е свой. Добре известни представители са известните "Sword Art Online ", "Re: Zero " или "Overlord ".

Разбира се, тази основна настройка също е била използвана няколко пъти в игрите. Цялата серия "Звезден океан " е основно структурирана по подобен начин и е предимно за изследване на чужди светове, докато човек вече има техническо предимство.

Но Genshin Impact го прави особено лесно тук. Въведението към историята е сравнително банално. Двамата братя и сестри - единият от които се превръща в наш герой - се бият със странна богиня и са победени. Нашият герой се озова в света на Тейват, но първоначално дойде от друг свят. Биг обяснява защо се озоваваме там, няма.

От разказвателна гледна точка това е сравнително прост метод за логично оправдаване защо други герои обясняват всичко на нас и нашия характер точно, сякаш сме нови за света: Ние опознаваме света на играта заедно с главния герой и той не изглежда изкуствено, когато Персонажите казват кой е амено богът или за какво са адепти.

Ако нашият герой беше роден в света, те така или иначе щяха да знаят и никой не би трябвало да им го обяснява.

Добрата жена обяснява само малко, но ни лазерира направо в нирвана.

Германски термини без милост

Всеки, който обича да гледа аниме в японския оригинал, понякога ще трябва да се усмихва като немски зрител. Това е така, защото азиатците обичат звука на немски думи и обичат да ги включват в своите серии. Но тъй като само няколко от гласовите актьори са се научили да говорят немски правилно, произношението често звучи малко странно.

Това обаче по никакъв начин не пречи на анимето да включва многократно немски термини или фрази под формата на магически формули, както в този пример от поредицата Bleach:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Дори Genshin Impact прави това без милост. Големият град "Мондщат " се нарича не само така в немската версия, но и във всички други преводи. Когато след това героите говорят за "Монстет " в японски или английски дублаж, просто трябва да се усмихнете малко. Същото се отнася и за "Holy Lyre der Himmel ", която е странна смесица от немски и английски.

И накрая, героинята от S-ниво Fischl очевидно има доста фетиш за немския език. В противен случай тя едва ли би се нарекла „принцеса на осъждането“ - което между другото е и във всички останали езици.

Fishl, "Принцесата на осъждането " - ако тя знае какво означава това?

Ако обърнете внимание, ще намерите още няколко такива термина в играта.

Genshin Impact скоро ще получи ново съдържание - а именно с кръпка 1.1 през ноември.

Абсурдните правила на дизайна на аниме

Genshin Impact се възползва от аниме естетиката не само в дизайна на героите, но и в цялостното представяне на играта. От време на време в играта има сцени, в които актьорите просто действат, за да изглеждат "готини ", а не защото има смисъл.

Когато Дилюк се приближи до пълзящата орда от Хиличурлен с пълен комфорт, веднага се чувствате напомнени за главните герои от многобройни анимета, които вече не се страхуват от такива малки заплахи.

Kaeya наследи не само очната лепенка, но и прическата му. Абсолютно нормално.

Дори драматичното „Ще пропълзя ръка за злодея, преди да припадна“, влезе в играта.

Но дори героите в света на играта играят с тази странна концепция, сякаш отдавна са я възприели. По време на търсене Каея обяснява, че би било съвсем нормално да наследите превръзка на очите от баща си. Това би било също толкова нормално, колкото наследяването на прическа на родител като дете - друго типично клише за аниме, в което децата често имат същата глава на косата като баща си или майка си.

Diluc е твърде готин за този свят. Или който и да е свят.

Симпатичният и досаден талисман

Дори това да се случва главно в аниме с доста млада публика, талисманът също е част от много „възрастни“ сериали. Това е предимно сладко, но често има и много знания за света и просто предлага на някого да поговори, за да не изглежда толкова глупаво излагането.

Най-известният пример вероятно е Meowth от Pokémon, който стоеше до екипа на Rocket и винаги предоставяше много информация. Дори котката Луна от Sailor Moon все още трябва да е позната на мнозина (дори "истинските момчета " от вас сега да отрекат, че някога са виждали Sailor Moon!).

Пеймон може да лети - но очевидно не може да плува. Типично заболяване талисман.

Genshin Impact тук разчита на Paimon. Малката плаваща дама е на този свят много по-дълго от нас и затова е идеална да блести отново и отново с обяснения и храна за размисъл.

В края на краищата, Паймон е поне персонаж със собствена личност, който също се появява отново и отново в куестовете. Тя е алчна, твърде честна и понякога малко нахална. Въпреки че всички знаем, разбира се, че Paimon всъщност е само спешни разпоредби.

Пеймон е предимно оживен - просто понякога наистина изтощително.

Архетипите на аниме дамите

Последната точка едва ли е изненадваща. В крайна сметка, Genshin Impact е гача игра, в която събирането на героите е основният фокус. Така че е логично многобройните аниме архетипове да са представени сред всички "waifus ".

Много стриймър вече не искат да поддържат системата gacha и се извиняват, видимо близо до сълзи. Положителната кехлибар се среща доста рано.
  • Има Амбър, положителната вихрушка със сърцето на правилното място и силно чувство за справедливост.
  • Лиза, много по-порасналата вещица, която играе с нейните прелести и чиято „Ара Ара“ вероятно е накарала много приятни тръпки по гърба на Weebs.
  • Барбара, твърде добродушната жрица, която по-скоро напомня на японски идол.
  • Нинггуанг, грациозната и някак отдалечена красавица, която винаги изглежда е недостъпна.
Лявата сабя от Съдбата / Остани и дясната Жан от Genshin Impact.

Жан по-специално е един пример, който се откроява. Целият й дизайн на герои изключително напомня на Sabre от поредицата Fate / Stay. Тя е рицар, бие се с меч и ако погледнете двамата в лицето или в дизайна, паралелите са повече от ясни.