Новата начална страница на Mein-MMO.de - Защо тук всичко изглежда различно

Най-накрая започваме рестартирането на нашата страница Mein-MMO.de, която изградихме въз основа на вашите отзиви. В нашата статия за рестартирането шефът на MeinMMO Давид Холман обяснява какво стои зад рестартирането на сайта и как можете да адаптирате „MeinMMO“ към вашите нужди.

Имайте предвид, че това е отворена бета версия, но трябва да приключи след 2 седмици.

Актуализация на 10.10.2019

Записахме някои данни във вътрешна презентация. Може да се интересувате и от:

В обобщение, всички данни наистина са отишли ​​в положителна посока. Откривате повече, четете много повече от новите начални страници и оставате на страницата по-дълго. Лявата колона също се използва много често, както се вижда от топлинната карта. От вчера имахме запис само за използването на тези подстраници. А процентът на отпадане дори е намалял постоянно под 30% през последните няколко дни (тоест извиквате повече страници от началната страница). Например вчера беше 28,69%, което е доста забележимо. Стартовата страница изведнъж става много по-важна за нас.

Не се чувствате така? Тогава, моля, дайте ни обратна връзка или просто използвайте класическата версия. Тогава ще разгледаме това. Следващата актуализация се очаква през септември, защото нашият програмист е във ваканция и gamescom има абсолютния фокус точно сега. Имаме още много да подобрим и мнението на всички е добро!

Актуализация на 31.07.2019

Сайтът отново е онлайн. Успяхме да разрешим проблема с Google.

 • През последните няколко дни също така коригирахме малко мобилния дизайн, така че сега да изглежда още по-ясен
 • Във версията за настолни компютри вече можете да отворите менюто на ниво елемент, като използвате иконата на бургер горе вдясно (тогава видяхме, че доста хора го използваха и ни писаха, че определено ще използват това меню отново за елементи искам).

Актуализация на 25.07.2019

Ще стартираме новата начална страница за следващите няколко дни под „Бета“ в навигацията. Открихме технически проблем, който причинява проблеми с Google. Вече знаем решението, но поправката ще отнеме няколко дни.

Актуализация на 24.07.2019

Благодаря ви за страхотната обратна връзка до момента. Ние работим усърдно във фонов режим и попиваме всичко, което казвате и това, което показват нашите данни. Малък избор от промените:

 • Премахнахме навигацията след нивото, дори ако тя се използваше доста широко от някои. Просто се почувства твърде смачкано в 3 колони. Независимо от това, ние получихме много интересни прозрения и ще имаме това предвид за в бъдеще. Все още планираме да премахнем дясната странична лента, за да имаме повече място.
 • Тези, които продължават да настояват за структурата на старата страница, ще се чувстват най-удобно под „Новини“, защото емисията е структурирана там чисто хронологично. Или, като алтернатива, можете просто да посетите ваниловата версия на следната връзка: Стара начална страница (ние я наричаме Класическа!).
 • Много грешки са коригирани (имаше някои прекъснати пренасочвания, така че отделните области вляво не винаги можеха да бъдат извикани; или менюто се показваше само частично на мобилни устройства)
 • Ако погледнете под „Как давате обратна връзка“ в тази публикация, има и връзка към файл за обратна връзка с Google. Там можете също да видите напредъка и отговорите на вашите отчети, които все още можете да въведете там

Какви бяха целите и какво искахме да постигнем с тях

 • По-добро представяне чрез нова технология - Страниците се зареждат незабавно, без да се чака
 • Персонализирана среда, която ви кани да разглеждате - пожелание, което сте ни отправяли много често напоследък
 • Решение за публикации на начална страница, които бързо изчезват, защото новите ги тласкат надолу. През последните месеци това доведе до преместването на новините от MMORPG от Pokémon GO, Fortnite и Destiny в рамките на няколко часа. Предишната начална страница, която имахме от години, беше предназначена за 15 публикации на ден - не над 40. Следователно старата начална страница често не можеше дори да показва всички публикации, които се появиха в същия ден
 • Като приложение?! По отношение на функциите, това е най-добрият възможен заместител на липсващото мобилно приложение, което често се желае

Кои функции трябва да опитам??

Вече можете наистина да превърнете "MeinMMO " във вашия "MeinMMO ". Възможно е да можете да съставите своя собствена емисия и дори меню според вашите предпочитания! Ако не искате да използвате тези функции, можете да ги игнорирате.

Съвет, ако искате само хронологичната версия: Можете да го намерите отляво под „Новини“. Там можете да зададете страницата точно както е била преди.

Функция номер 1: Вашето собствено меню.

Вече можете да сглобите свое собствено меню. Най-лесно е, ако изберете темата в любимите и щракнете върху иконата на бургер с плюс, за да я добавите към навигацията. Също така ще видите тази икона в темите и оттам можете да активирате елемента от менюто. Това важи и за звездата, което ще обясним в следващата стъпка.

Липсва ли ви игра в навигацията? Няма проблем, можете да проектирате страницата според вашия вкус.

Функция номер 2: Вашата собствена емисия.

Ако искате да съставите своя собствена емисия, която ще се появи на началната страница и под "За мен ", просто кликнете върху звездите под "Любими ". Разбира се, само за темите, които ви интересуват,.

Стъпка 1: Намерете любимите си теми.

И вашият собствен дом е готов на “MEINMMO ”. И видяхте ли, че можете да показвате тази емисия така, както ви харесва? Опитайте бутоните вдясно над публикациите.

Стъпка 2: Посещавайте редовно „За мен“.

Функция номер 3: Маркерите

Нямате време да прочетете интересна статия или ръководството трябва да ви е под ръка? След това задайте отметки, които можете да намерите в едноименната област. Ще видите типичния знак за това във всички приноси. Просто щракнете и страницата ще свърши останалото.

В противен случай има много малки промени, които ще откриете, които не се нуждаят от обяснение.

За какво да внимавате

Новата начална страница е бета и жив обект! По-голям списък с малки неща ще бъде обработен през следващите няколко седмици.

 • В затворената бета версия по-често се споменаваше желанието да може да се изключат други теми. Нашият ред е да изпратим тази функция. Но това ще отнеме известно време.
 • Страничната лента все още няма окончателния дизайн, но скоро ще бъде адаптирана
 • Ако новата начална страница ви изглежда малко смачкана, когато сте в статия: В средносрочен план искаме да премахнем страничната лента, т.е. отделната област отдясно. Нашите данни показват, че никой от вас всъщност не кликва върху него. За съжаление просто разширяването на сайта не може да става и дума, защото това би унищожило нашата рекламна мрежа, към която е прикрепен и GameStar. Страницата всъщност е по-широка от преди
 • Менюто в горната част на заглавката на началната страница все още се адаптира - планираме динамично търсене, което ще бъде интегрирано безпроблемно в текущата начална страница и вече няма да ви изважда
 • Цялата останала част от страницата трябва да бъде напълно преобразувана в новата технология до началото на 2020 г., което значително ще намали времето за зареждане
 • От септември ще се заемем с функциите на общността: Редакторът и опциите за потребителски рецензии ще бъдат подобрени, ние вътрешно мислим за нашата собствена, по-обширна система за коментари, ще има тъмен режим и много други

  ...

  Между другото, не е нужно да сте влезли, за да задавате отметки или да дефинирате района си. Това може да стане и с бисквитки. Ако обаче искате да работи на различни устройства и за да бъдат запазени настройките, трябва да влезете в системата на акаунта MeinMMO.

  Не позволявайте обаче това да ви обърка. Просто дайте обратна връзка и ни кажете какво забелязвате.

  Как давате обратна връзка

  Открили ли сте грешка, голямо желание или искате да предложите промяна? Можете да споделите отзивите си чрез този документ на Google: Отзиви за новата начална страница на Mein-MMO.de

  Вашите предложения и критики ще бъдат незабавно взети предвид в нашия план за рестартиране. Не можем да обещаем, че всичко ще бъде готово до август, но ще можем да работим през много от тях. Между другото, ние отговаряме на вашите запитвания в документа и също така вътрешно определяме кога бихме искали да се обърнем към това. Това става видимо за вас!

  Очаквайте скоро и анкета, но няма да я планираме до утре или по-късно през деня, когато прочетете повече за сайта. Дотогава, коментира.

  И ако е възможно: Моля, използвайте и мобилния сайт! За нас също е много важно това да е добро изживяване и за вас на смартфони.

  Можете също така да обсъдите Discord с други читатели. За тази цел създадохме # бета-рестартиране на нашия канал Discord.

  Как продължихме??

  Работата по новия сайт започна в началото на 2019 г. В края на 2018 г. разпознахме все повече проблеми, свързани със стария дом:

  • Според нашите данни едва ли нещо е било открито, малко се е ровило и много не се е виждало.
  • Увеличават се и оплакванията, че теми няма да има и че всъщност се интересувате само от 2-3 игри, дори да се дразните от останалите.
  • Някои са усетили, че „техните поданици“ се давят и изместват от субекти, които дълбоко не харесват

  Бяхме вдъхновени от приложението на общността StockTwits, заглавната страница на Internet Reddit и популярния агрегатор Google News и бързо разпознахме идеята за страница, която беше за нас и нашия „близък до игра и играещ.“ - Концепция на общността ”може да се побере. И тогава всичко взе своето.

  За нас беше много важно да работим върху това с общността. Споделихме първите чернови на Discord, Facebook и Co. на ранен етап, за да получим обратна връзка.

  Той стана още по-интензивен преди около 2 седмици, когато започнахме голям бета тест на нашия канал Discord. Получихме много предложения в един последен удар и успяхме да адаптираме повечето от тях според вашите желания. Все още липсват само няколко желани функции, но те ще се появят през следващите няколко седмици.

  На този етап бих искал да благодаря на целия екип на Mein-MMO.de, както и на вас, нашите лоялни читатели и които искате да станете такъв, за страхотното сътрудничество.

  И преди всичко, голяма благодарност на нашия разработчик Бен, на целия екип на разработчици около Стефи и на нашия дизайнер Якоб. Те влагат много енергия и страст в проекта. Ако ви показах чатовете, щяхте да разберете какво имам предвид под страст!