Братството на стоманата идва към Fallout 76 - Но кой е това изобщо?

В предстоящата актуализация "Dawn of Steel " легендарното Brotherhood of Steel най-накрая се връща към Fallout 76. Но какво точно прави Братството толкова специално? MeinMMO ви дава малко уроци по история на Fallout и обяснява кои са тези рицари, откъде идват и какви могат да бъдат целите им.

Какво е Братството на стоманата? Основната цел на Братството на стоманата е да спаси технологията на стария свят от война и да я запази в безопасност за бъдещето на човечеството.

Като такъв, това е военен орден със силна йерархия, възникнал от бивши войници и офицери на американските войски и се променя отново и отново през десетилетията. Целите и структурите се променят отново и отново.

Братството е толкова важно за света на Fallout, че се появява на всяка официална част от поредицата. Той дори има своя собствена игра, която обаче не принадлежи на официалния канон.

Със своите рицари, паладини и учени, тя е емблематично присъствие, за което всеки играч на Fallout трябва да е чувал поне веднъж. Но зад някак мистичното име се крие много повече от група смелчаци в сантиметрова дебела стоманена броня с големи оръдия.

Братството на стоманата е известно с използването на силова броня.

„Америка се провали. Нека да изковаме Братство от стомана "

Произходът на легендарната фракция: Първите предшественици на Братството на стоманата са официално войници на американската армия, които са служили преди Великата война. Армейско подразделение е служило при капитан Роджър Макссон във военната база Марипоса в Калифорния през 2076 година.

Там те трябваше да пазят изследователски проект, в който правителството на САЩ се страхуваше от шпионаж от страна на Китай. Проектът включваше изследване на FEV, "Принудителният еволюционен вирус ", който по-късно отговаря за супер мутантите и дори за изгорените и запалителни зверове във Fallout 76.

След като звеното на Макссън научава, че учените провеждат експерименти с вируса върху военнопленници, те се бунтуват. Такъв план противоречи на техните морални стандарти.

Чрез разпит Макссън установява, че тези проекти са санкционирани от правителството и вярата му в тях е разклатена. Като лидер на новото въстание, той обяви отделянето си от САЩ и бомбите паднаха само три дни по-късно.

Артър Макссън, потомък на Роджър Макссън, води глава от Братството във Fallout 4. Източник на изображението: Fallout Wiki.

Как възникна Братството на стоманата? След приключване на ядрените удари Макссън, неговите войски и техните семейства избягаха в Lost Hills, стар правителствен бункер. Това все още служи като основна база на Братството на стоманата.

Използвайки сателит, Макссън потърси други членове на армията и намери лейтенант Елизабет "Лизи" Тагърди от американските рейнджъри, която по това време оперираше в Апалачия, Западна Вирджиния.

Макссон обясни на Taggerdy какво е преживял в Mariposa и защо правителствените организации са осъдени да повтарят грешки, които в крайна сметка са довели до бедствие.

Той ясно заявява, че Америка се е провалила и се отказва от правителствени организации. Твърди се, че Братството действа изрично извън правителството на САЩ, за да предотврати използването му като армия. Той обясни:

Не можем просто да останем в американската армия. Тогава е въпрос на време някой генерален или кървав политик да излезе от трезора и да започне да ни нарежда. Още по-лошо, ще заповядате на някой войник да започне всичко отначало. Пореден кръг от ядрена смърт.

Макссън в холокасетата "Фондация на Братството на стоманата"

В холокасета, открита в Camp Venture във Fallout 76, Макссън изнася реч, в която за първи път споменава Братството по име и казва: „Ще запазим само доброто от миналото. И един ден ще възвърнем изгубеното. Нека да изковаме Братство от стомана! "

знаеше ли? Братството като идея вероятно се основава на "Пазителите", враждебна фракция от играта Пустош. Това се смята за духовен предшественик на цялата серия Fallout.

Как е организирано братството?? Братството е орден със строго военна йерархия. Всеки ръководител дава указания на своите преки подчинени и те трябва да се подчиняват.

Нивовете са базирани на архаични структури. В предварителния първи модел начинаещите започват като учени или миньори. И двамата могат да бъдат повишени до паладин, въпреки че първо трябва да бъдат рицари. Тогава паладините имат възможност да бъдат избрани за най-възрастен. По-късно тези рангове се заменят в началото от кандидати, които след това избират своя път или са назначени.

Системата е ревизирана и разширена няколко пъти по време на братството, като ролите на учени и рицари, а понякога и на паладините, се развиват все повече и повече. По-късно някои глави дори предлагат ролята на "Lancer ", представляващ ВВС.

Регистър на ключовите членове
 • Роджър Макссън: Основател на Братството на стоманата, първо старейшина и сега обожаван от много последователи.
 • Елизабет "Lizzy " Taggerdy: Може би първият паладин и водач на Братството в Апалачия.
 • Грант Макнамара: Цивилен гражданин, приет от Братството в Апалачия, който играе важна роля в борбата срещу запалителните зверове като изследовател.
 • Хейли Такано: Изследовател, който работи за Братството за борба със запалителни животни и който е обучавал Одеса Валдес.
 • Одеса Валдес: Един от първите пазители на Кодекса и част от експедиционните сили за възстановяване присъствието на Братството в Апалачия.
 • Лейла Рахмани: Ръководител на експедицията до Апалачия.
 • Старейшина Илия: Основател на главата в пустинята Мохаве.
 • Нолан Макнамара: Старейшина на главата в пустинята Мохаве, осигури оцеляването на Братството след войната с NCR (Република Нова Калифорния). Възможно свързано с Грант Макнамара.
 • Оуин Лайънс: Основателят на главата за източния бряг, революционизира йерархията на Братството. Неговата идея за Братството беше да помага на другите, вместо просто да жадува за технологии.
 • Хенри Касдин: Основава „Изгнаници от братството“, изгнаници, несъгласни с идеите на Лион. Искаше да се върне към първоначалната задача.
 • Артър Макссън: Потомък на Роджър Макссън и настоящ лидер на Братството на Източното крайбрежие / Британската общност. Взе модела на Лион и го преработи допълнително. Той също така поведе изгнаниците обратно в Братството.

"Нови традиции и собствена митология " - Целите на Братството

Какво работиш? Въпреки че идеята и желанието на повечето войници малко преди и след сформирането на Братството е да помагат на другите, целите скоро се променят.

Под ръководството на Роджър Макссън Братството все още трябва да помага на други хора, но само по вторичен начин. Основната мисия се превърна в намиране и запазване на технологиите на стария свят като вид организация-пазител.

С това братството иска да гарантира, от една страна, знанията от миналото да бъдат запазени за човечеството и в същото време да гарантира, че не се злоупотребява.

За да възстановят цивилизацията и да я възвърнат, нашите наследници ще се нуждаят от тайните на миналото. И тези тайни са в опасност да бъдат изгубени завинаги и завинаги [

...

]

Досега Братството беше добре въоръжена бойна сила. В бъдеще ще бъдем пазители на цивилизацията. Така че трябва да съберем всеки проект, холокасета, книга и проклета бележка, които съдържат градивните елементи на Стария свят, преди да е станало късно.

Нашите учени ще го вземат за себе си, ще го пазят в безопасност и може би дори ще получат нови знания. Рицарите ще ви защитят като твърда черупка около скъпоценно семе. Някой ден [

...

] от това семе ще разцъфне нова цивилизация [

...

]

Помагането на другите е добра цел, цел на войника. Но по този начин

...

ние ще бъдем двигателят, който променя света.

Макссън в холокасетата "Технология за запазване"

Религията на братството: След смъртта на Макссън през 2135 г. орденът на братството става нещо като религия. Няколко членове го нарекоха "Основателят " и "Изкупителят " и почти го обожаваха.

Кодексът, създаден от учените и съдържащ идеологиите на Макссън, се смята за нещо като писанията на Братството. С течение на времето квазивоенната организация се превърна в истински ред.

Мечът с крила и зъбни колела е герб на братството и представлява тяхната мисия да съхраняват и защитават технологиите.

"Запад срещу Изток " - Разделени възгледи в братството

Що за вътрешен конфликт е това? Именно тези възгледи обаче доведоха до развитието на различни течения в рамките на братството. Някои членове наблягаха повече на това да помагат на други, а други виждаха мисията на Maxson да съхранява технологиите като най-голямото си предимство.

Това развитие беше подсилено от факта, че Братството беше разпръснато из Северна Америка. Въпреки че броят им беше сравнително малък, експедициите бяха започнати в много различни области.

Това доведе до създаването на все нови "глави", групи в рамките на братството, които бяха оглавявани от собствените си старейшини в съответната област. Тъй като всяка глава имаше свои собствени трудности и различни изисквания, много различни идеи за братството произтичаха от това.

Главите на братството

Братството на стоманата: Оригиналното братство със седалище в Lost Hills и някои аванпости. Това е мястото, където съветът на старейшините действа и управлява всички глави на братството.

Братството на стоманата в Апалачия: Сестринската организация на братството, водена от Лизи Тагърди, която е основана почти по същото време. Той е унищожен няколко години след създаването си, когато рицарите са обхванати от запалителни зверове.

Главата Мохаве: Основан от Илия Илия, който предаде и изостави Братството в разгара на войната с NCR. Сега воден от старейшина Макнамара, който оттогава запечата главата от външния свят.

Лионското братство на стоманата: Глава, цитирана от Owyn Lyons, която открито не се подчинява на заповедите на Съвета на старейшините. Целта на главата е преди всичко хуманитарна помощ и по-малко принудително запазване на знанията. По някое време самото Братство оттегли всякаква подкрепа от главата.

Старейшина Оуин Лайънс, познат от Fallout 3, направи революция в йерархията на Братството. Източник на изображението: Fallout Wiki.

Източната глава: Воден от Артър Макссън, който стартира новата глава в Британската общност от остатъците от Лионското братство и изгнаниците. В момента е активен в пустошта около столицата и в Общността.

"Кръгът от стомана "

Има нещо като отдел за вътрешни работи: "Стоманеният кръг ", за да се осигури ред в братството въпреки многото течения и идеи. Членовете на кръга гарантират, че правилата в братството се спазват и нарушенията се наказват.

Най-известният член е Кристин Ройс, която се намира във Fallout: New Vegas на по-възрастния Илия, след като той предаде братството. Фактът, че тя го гони със снайперска пушка и камуфлажна екипировка, показва приблизително как кръгът изпълнява задачите си.

Братя и сестри отстъпници

През много години на съществуване редица членове на братството се отделиха от него. Някои от най-известните са изгнаниците, които по-късно бяха проследени до Макссън, и главата от Чикаго, която прекъсна връзките с Братството след самолетна катастрофа.

Повечето отстъпници нямат злоба срещу Братството, те просто не са съгласни с решенията на ръководството или неговата глава.

Ханк Мадиган беше един от онези бивши членове. Той се откъсна от братството след плана на Роджър Макссън да се съсредоточи върху запазването на знанията и поставянето на помощ за хората на второ място. Мадиган помогна за създаването на Firebirds, една от организациите за гражданска помощ в Апалачи, която работеше в тясно сътрудничество с Братството, докато в крайна сметка избухна напрежение.

Повече за Fallout 76 на MeinMMO:

 • Цялата история на Fallout 76 досега - лесно обяснима
 • Fallout 76 най-накрая е пълноправен MMORPG след 2 години
 • 5-те най-красиви куеста във Fallout 76 и къде да ги намерите

Братството на стоманата във Fallout 76

Каква е ролята на Братството в Апалачия? Още преди събитията от Fallout 76, главата на Братството в Апалачия е унищожена. Както всички хора, които играчите могат да срещнат първоначално, рицарите и паладините са мъртви.

Независимо от това, те са важна част от историята, защото като играч трябва да вземете приемния изпит, за да можете в крайна сметка да успеете в битката срещу запалителните зверове и да създадете противоотрова срещу изгорената чума.

Откакто актуализацията на Wastelanders, при която NPC се върнаха, отново имаше признаци на активност на Братството. В продължение на няколко седмици и месеци играчите в Апалачия успяха да получават криптирани радиосигнали.