Тази група спаси над 70 000 играчи в космическа MMO - защо?

Fuel Rats вече са спасили 70 000 играчи в космическия MMO Elite Dangerous. Но кои са те изобщо и защо го правят?

Какво се празнува в Elite Dangerous? В момента играчите празнуват организацията Fuel Rats, защото междувременно са спасили 70 000 пилоти в космическата MMO от сигурна виртуална смърт.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Горивните плъхове имат необходимото гориво

Кои са горивните плъхове така или иначе? Fuel Rats са елитна организация за играчи, създадена през 2015 г. Тъй като играчите винаги са блокирани в необятното пространство, защото не са обърнали внимание на достатъчно гориво.

Горивните плъхове са се образували така, че тези пилоти да не трябва да се отказват от често ценния си кораб. Те планират спасителни мисии до най-отдалечените кътчета на галактиката, за да донесат блокираното основно гориво, за да могат поне да стигнат до първите аванпости на цивилизацията, за да могат да се зареждат с гориво.

Това вече доведе до много зрелищни спасителни операции. През 2017 г. например пилотът Cmdr. Perersa да бъде спасен.

Играчите от Elite Dangerous успяха да наблюдават това спасяване на живо. Перереса искаше да постави нов рекорд и да полети толкова далеч в космоса, колкото никой преди. Обаче горивото свърши по пътя и Perersa беше блокиран там, където никой друг не може да отиде.

Плъховете с гориво организираха помощ, което ги изтласка до краен предел. Въпреки това се получи и Перереса беше спасен.

Подобни действия гарантират, че горивните плъхове са се превърнали в постоянна и уважавана институция на Elite Dangerous. Играчите знаят, че могат да се обърнат към тази организация, ако нещо се обърка, докато проучва космоса и е необходимо гориво.

Как да се свържете с горивните плъхове? Ако сте заседнали в космоса в Elite Dangerous, ще трябва да се обадите за помощ на уебсайта на организацията.

Очаквайте да не бъдете спасени веднага. Организирането на спасителен план може да отнеме известно време.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

На помощ идват добрите момчета в космоса

Как се справя групата?? В зависимост от позицията на заседналите, няколко напълно заредени кораба на съвета тръгват по посока на играча, който трябва да бъде спасен, и образуват един вид верига за пренос на гориво. След това последният кораб трябва да пристигне при заседналия човек с достатъчно гориво, за да може да изцеди достатъчно гориво, за да лети безопасно. Спасителят, разбира се, все още трябва да има достатъчно количество в резервоара, за да се върне безопасно.

Какво струва спасяването? Спасяването по принцип е безплатно. Горивните плъхове обаче се радват да получават дарения. Можете да уговорите индивидуална сума с организацията. Плъховете с гориво виждат себе си като „добрите момчета“ в Elite Dangerous и искат да спасят колкото се може повече играчи.

Защо правят това? Групата вижда себе си като помощник в нужда. Просто има много случаи, когато играчите остават блокирани в космоса. Това може да бъде разочароващо и това е мястото, където горивните плъхове искат да се притекат на помощ.

Това е и вид ролева игра. Играчите влизат в ролята на космически ADAC, забавляват се много и правят нещо добро.

Винаги работи? Не. Горивните плъхове също имат ограничения. До момента 2823 играчи не са спасени, според уебсайта на организацията. Понастоящем 70 297 успешни операции, това е разумно намаляване.

Случвало ли ви се е да потърсите помощта на горивните плъхове в Elite Dangerous? Разкажете ни за вашия опит.

  • Интересувате ли се от Elite Dangerous? Космическата MMO може да бъде наистина вълнуваща през 2020 г..
  • Отново и отново, играчите намират интересни нови неща в играта. Нова цивилизация например. Именно това прави Elite Dangerous толкова вълнуващо.
Източник (и): MMORPG.org.pl, Spiegel, Reddit