EA след Battlefield 5 в криза - APEX Legends ще ви спаси за 3 дни

От години Electronic Arts има много проблеми с Titanfall. Но новата издънка "Apex Legends " мутира в дете-чудо и спасете спъващия се гигант на фондовата борса след Battlefield 5 разочарован.

Ето как изглеждаше февруари за EA преди няколко дни: Февруари 2019 всъщност изглеждаше като ужасно черен месец за Electronic Arts.

Още в сряда, 6 февруари, Marketwatch съобщи, че EA претърпява най-големия спад на цените на фондовия пазар от повече от десетилетие:

  • EA обяви тримесечните данни късно вторник вечерта.
  • В началото на търговския ден в сряда делът тогава загуби 13,3%. Това беше най-голямата загуба на борсата на EA от 2008 г. насам.

13,3% представляват загуба на стойност от 3,7 милиарда долара пазарен капитал.

Защо EA загуби толкова голяма стойност на фондовия пазар? Една от причините за катастрофата бяха лошите продажби на Battlefield 5 и ясните думи за това от шефа на EA, Андрю Уилсън.

Уилсън каза, че Battlefield 5 е продал "милион единици по-малко от планираните 7,3 милиона единици".

В Battlefield 5 EA отложи датата на пускане и започна без режим Battle Royale.

Казаха, че Уилсън е взел решения, които не са се развили по план. Те също така споменаха "силна конкурентна среда" през тримесечието.

Уилсън каза, че EA се е сблъскал със "значителни предизвикателства" през последното тримесечие и очаква те да продължат и през текущото тримесечие.

Ето как видяхте Apex Legends преди седмица: Но преди да бъдат обявени данните за фондовия пазар, се появиха слухове, че EA планира изненадващо стартиране на нова игра Titanfall.

  • Слуховете бяха на 2.2. излезе
  • и потвърден в понеделник, 4.2.

Във вторник, 5 февруари, на Ars Technica беше публикувана статия, която силно критикува изненадващото пускане на "Titanfall " стрелеца Apex Legends.

Авторът се страхува, че EA ще повтори своите грешки в Titanfall 2, като пусне Apex Legends в същия времеви прозорец като хит на блокбъстъра. И двете игри са "само онлайн стрелци. " Те се състезават помежду си.

Освен това авторът на Apex Legends не беше развълнуван. Най-много той виждаше това като солидна стандартна тарифа, в която липсваха най-важните характеристики на Titanfall: титаните и състезанието по стената.

Цена на акциите на Electronic Arts. Източник: Vg 247

Ето как изглежда ситуацията сега: Почти 5 дни по-късно приливът се обърна напълно за Electronic Arts:

  • Apex Legends вече имаше над 10 милиона регистрирани играчи в четвъртък, 7 февруари
  • 1 милион играчи вече бяха на живо по едно и също време.
  • На Twitch Apex Legends преминава през покрива и се състезава с Fortnite за 1-во място
  • заглавието се счита за хит на изненадата.

След срива в сряда борсовата цена на Electronic Arts вече се беше възстановила в петък, 8 февруари. Сега курсът е дори над нивото, на което беше преди.

Това е ироничното: Игралната поредица "Titanfall " беше проблемно дете за Electronic Arts в продължение на години. Финалната вноска, Titanfall 2, не отговаря на очакванията, след като бе освободена за нещастие между Call of Duty: Infinite Warfare и Battlefield 1 през 2016 г..

Сега смелото решение с Apex Legends спести на групата много неприятности и разреши кризата в рамките на няколко дни. Определено беше гореща седмица за Electronic Arts.

Ето как поддържате актуалност с APEX Legends: За повече новини, ръководства и информация за популярния онлайн стрелец, моля, посетете специализираната страница на MeinMMO във Facebook със 100% APEX Legends.

Повече за Apex Legends: