EA официално прекратява работата по химна и преработката

Стрелецът Химн се бори с проблеми от пускането си. Дълго време се спекулира дали по-нататъшното развитие може да бъде спряно. Вече е официално ясно, че EA и BioWare вече няма да работят по Anthem Next или по актуализации като цяло.

Ето какво казва Bioware: В емоционална публикация в блога Кристиан Дейли обяви, че работата по Химн и ревизията Химн 2.0 или Напред ще бъде прекратена.

Отдаде се упорита работа по играта, както подчерта Дейли. Въпреки това, поради Corona, 2020 г. трябваше да бъде трудна година и производителността като цяло да бъде по-ниска:

2020 г. беше година като никоя друга и докато ние в Bioware продължаваме да напредваме във всички наши игрови проекти, работата от дома повлия на производителността ни по време на пандемията и не всичко, което планирахме като студио преди COVID-19, може да бъде постигнати без излишен стрес върху нашите отбори.

Ето защо е решено да спрем работата и да се съсредоточим върху предстоящите заглавия от Mass Effect и Dragon Age, както и да донесем нови актуализации за MMORPG SWTOR.

Накрая той благодари на общността на химна:

Към общността на химна: Благодаря ви за вашата страст и творчество. Вашите отзиви и предложения със сигурност ще помогнат за оформянето на посоката на екипа и лично, вашата доброта и насърчение през последната година са били много необходими.

Какво следва за Химн?? Химнът засега няма да бъде прекратен. Играта продължава с текущото състояние. Няма обаче да има актуализации.

Не е ясно колко дълго сървърите в крайна сметка ще останат онлайн.

Химнът е смазан след дълго изпитание

Ето как отиде Химнът: Anthem беше пуснат през февруари 2019 г. Бързо стана ясно, че основният геймплей на Anthem е убедителен, но не и системите за игри. Преди всичко беше критикувана темата за плячката.

Anthem трябваше да работи 10 години, но малко след издаването липсваха важни актуализации. Почти година след пускането беше казано, че трябва да дойде основна преработка: Химн 2.0.

От март до ноември 2020 г. на щанда на Anthem Next имаше спорадични публикации в блогове и съобщения в Twitter.

През февруари 2021 г. журналистът Джейсън Шрайер съобщи, че EA трябва да реши вътрешно дали Химнът ще продължи или ще бъде прекратен.

Това е екипът, който Anthem Next първоначално е трябвало да изгради.

Electronic Arts дърпа щепсела на химна

Какво се случваше в „Химн нататък“? Anthem 2.0 (или Anthem Next) очевидно е в етап на „инкубатор“ от година и половина. Доколкото знаем от вътрешни доклади, това беше спешно решение:

  • Всъщност екип в Остин, Тексас, който преди това е работил по MMORPG Star Wars: The Old Republic, е имал за цел да наблюдава по-нататъшното развитие на Anthem
  • Шефовете, които трябваше да бъдат отговорни за това по-нататъшно развитие, напуснаха BioWare през 2019 г. един след друг
  • Също така стана очевидно, че химнът не може да бъде запазен с "нормални актуализации ". Затова стартира проектът „Химн нататък“, основен ремонт на играта.
  • По това време вярвахме на MeinMMO, че химнът е „твърде голям, за да се провали“ за EA - твърде голям, за да го пусна
  • Проектът стартира в режим "инкубатор" с малък екип от 30 души - очевидно трябва да направите основите
  • В началото беше казано, че според вътрешни доклади хората в Тексас все още се надяват и очакват да спасят „Химн“ и имат ясна визия

Сега за втория рожден ден на играта, през февруари 2021 г., тази фаза на инкубатора за Химн приключи. EA трябваше да реши дали да влезе в пълната продукция на Anthem Next.

Очевидно са решили срещу.

Наблюдателите бяха предвидили това развитие. Защото не беше очевидно как EA трябва да печели пари отново с Anthem Next. В началото BioWare и EA изключиха вземането на пари за DLC на играта.

По-нататъшното развитие би било просто твърде скъпо икономически.

В допълнение, Кристиан Дейли, шефът на Anthem Next, напусна отбора в края на 2020 г. Той трябваше да помогне другаде в BioWare. Той е поел кормилото на Dragon Age 4.

Химнът трябваше да бъде игра през 2019 г., която ще надгражда значителния успех на Destiny. Но тази игра вече не е толкова силна, колкото преди няколко години. Много изглежда, че стрелците с плячка обикновено са в криза. Редакторът на MeinMMO Шуман разгледа по-отблизо ситуацията:

MMO стрелецът в криза: Ето как става въпрос за Destiny 2, Химн и Отдел 2