Твърди се, че един от най-добрите състезатели по скорост на Minecraft е изневерявал - губи всичките си записи

YouTuber Dream израсна с бързи писти до Minecraft. В момента той има над 15,6 милиона абонати в YouTube. Но наскоро всички записи бяха отменени от общността. Твърди се, че е изневерявал.

Какво стана? Още през октомври 2020 г. друг състезател по скорост на Minecraft обвини Dream в измама. Въпреки че оттогава тези туитове бяха изтрити, конкретното беше, че Dream твърде лесно се е докопал до редки предмети.

В стаята се подозираше, че той може да е манипулирал шансовете за падане. В резултат на това операторите на Speedrun.com, платформа за такива записи, извършиха разследване.

През декември те публикуваха 29-страничен анализ на твърденията, който не се отнасяше до един, а до няколко от рекордите му. Те стигат до заключението, че шансовете да получат капките, както ги е получил Dream, са около 1 на 177 милиарда. Това изглеждаше толкова малко вероятно за операторите, че записите на YouTuber бяха свалени от платформата.

Как реагира Dream на твърденията? Dream пусна своята папка за мод онлайн след обвиненията. Въпреки това той отново и отново прави промени, така че няма гаранция за тази комбинация.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Dream отговори на твърденията във видео и също така намери трети страни, които провериха изчисленията на Speedrun.com и, според собствените им изявления, откриха грешки.

Шансът не би трябвало да е толкова малък, както твърди документът. Въпреки че той оспори резултатите, неговите записи засега остават изключени от класирането.

Повече за Minecraft на MeinMMO:

  • Minecraft: YouTuber живее в хардкор режим 2000 дни и милиони го гледат
  • Minecraft: Craft Attack 8 доминира в немския YouTube - какво стои зад него?
  • Minecraft: Феновете работят по този мега проект за Lord of the Rings от 10 години

Сънят получава твърде редки предмети твърде често

Каква е скоростта на бягане?? Целта на скоростните писти е "игра чрез " Minecraft. За да направите това, трябва да влезете в Нишата и да победите т. Нар. Ender Dragon. Бегачите с добра скорост могат да направят това за по-малко от 15 минути.

При тези скоростни бягания по-специално два елемента играят важна роля, за да достигнат “Краят ”, специален регион:

  • Кафявата пръчка
  • Пердената перла

И двата елемента обаче се получават главно чрез случайни капки. Lohenrute се предлага с 50% шанс да падне от определени тълпи в Поречието, Enderperle е най-бързият в замяна на злато от Piglins. Шансът за това обаче е само 5%.

И точно тук се казва, че Дрийм е изневерявал.

Какво откри общността на speedrun? Твърди се, че Dream е получил перлата на Ender 42 пъти, като е убил само 262 противника. Това повиши средния му шанс до 15%. Той е получил Lohenroute 211 пъти от 305 тълпи - шанс от 70%.

В тази диаграма можете да видите колко късмет е имал Dream (син), колко висока трябва да бъде действителната крива (жълт) и как е преминал с друг скоростен трактор (червен). Зелената лента представлява късмет над 1 на 1000. Дори над тази линия беше Dream.

Какво прави цялата ситуация толкова сложна? На пръв поглед не изглежда толкова абсурдно, че Dream е получил толкова много перли Ender с по-голям шанс. Но ако се потопите по-дълбоко в статистиката, такова трайно щастие е повече от малко вероятно.

Докато общността Speedrun е много сигурна в своите изявления, много фенове на Dream по-специално се съмняват в резултатите.

Ако искате да разгледате по-отблизо случая и темата за вероятностите, ще намерите интересно видео от YouTuber Karl Jobst тук:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Как продължава сега? И двете страни не стигнаха до общо мнение, но помолиха общностите си, че не трябва да има негативни коментари и съобщения за омраза за другата страна.

Самата Dream обаче се възползва значително от шумотевицата около нейните скорости на Minecraft. През 2020 г. имаше повече от 12 милиона нови абонати. Дори последните му видеоклипове все още се гледат 20 до 60 милиона пъти.

Въпреки че Minecraft все още е много популярен и особено популярен в YouTube, една част от играта не се справя толкова добре:

Minecraft Earth оцеля малко повече от година и ще бъде пенсиониран през 2021 г.

Източник (и): PCGamer