Накрая отново умирам в Monster Hunter World и това е забавно

Monster Hunter World (MHW) пусна четвъртата актуализация на заглавието за Iceborne за PC, PS4 и Xbox One. Акцентът е новото чудовище Alatreon. Авторката на MeinMMO Лариса След това влезе в битката и накрая отново умря.

През последните няколко месеца не съм влизал толкова често в Monster Hunter World. След повече от 1000 часа игра, мотивацията ми се провали, поне за мен.

Новите чудовища или варианти обикновено вече не бяха предизвикателство. Това се дължи главно на страхотния ми екип. Ние сме добре установени и всеки знае как да изиграе своя характер. Това често избягва едната или другата смърт.

Затова отидох на новата битка със смесени чувства. Алатреон, вече познат от Monster Hunter Tri, намери път до чудовищата от Iceborne. Бях обаче приятно изненадан. В трудната битка най-накрая умрях отново, всъщност събрах смъртни случаи и това беше много забавно.

Авторът на MyMMO Лариса Тогава е прекарал над 1000 часа в MHW. Тя обича декоративната броня и събира всички лъкове, което е любимото й оръжие.

Алатреон ни побеждава след 1,5 минути - не обратното

Що за чудовище е Алатреон? Вече знаех малко за "новия " черен дракон от дневника на разработчиците 6, който излезе на 3 юли.

Той редува своите елементи между лед, огън и дракон. Освен това играчите трябва да го атакуват с елементарни атаки, за да смекчат най-силната му атака.

Как премина първата битка?? Това беше цялата информация, която имах за тази битка. Не исках да чета повече, но просто изпробвайте малко. Затова се потопихме в него в деня на издаването, без дори да знаем какво правим.

Имам арки за всички елементи, така че току-що избрах един и ние тримата сме изключени. След първата ми смърт след около 10 секунди успяхме да добавим нещо към Alatreon.

Приспихме го, счупихме му рогата и въпреки че летеше наоколо, се справихме добре, поне си мислехме. И тогава всички така или иначе умряхме. Това беше след около 1,5 минути.

Черният дракон Алатреон изглежда още по-ужасяващ отблизо

Какво прави Алатреон толкова труден? Alatreon прави мощна ударна вълна на всеки 5-8 минути. Ако не хвърляте бустери за живот, отвари, прахове за живот и всичко едновременно, няма да оцелеете. Във всеки случай никога не сме го оцелели.

За съжаление тук не е така, че можете да се скриете. С Monster Behemoth играчите можеха да се защитят зад камъни, а с Alatreon не. Почти нищо не ви предпазва от смърт. Освен ако не можете да смекчите ударната вълна.

Как можеш да преживееш ударната вълна? Това работи, ако нанесете много елементарни щети на Alatreon. Също така трябва да го атакувате възможно най-често с нокът и да ударите стената с прашки, много мощна атака в Monster Hunter World. Но вие също обичате да умирате по-често, отколкото не.

Успяхме да му счупим рога в един кръг с лъкова пушка

Освен това трябва да сте обхванали различни елементи в група. Най-добрият лед, дракон и огън. В зависимост от това кой елемент приема Алатреон, вашите атаки ще бъдат неефективни и не можете да смекчите новата. След това останалите играчи трябва да компенсират това с останалите елементи.

Винаги започва с фаза на пожар, така че е препоръчително първо да се изправите пред нея с лед. Ако сте му нанесли достатъчно елементарни щети, ударната вълна ще бъде отслабена. Ура, оцеляхте обиколка! Ако не беше това, което се чувства като 100 други атаки, които могат да ви струват живота.

Как точно работи това с механиката и подробности как можете да ударите Alatreon, можете да разберете в неговото видео от Arekkz Gaming:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Затова играйте внимателно и наблюдавайте Алатреон много внимателно. Той е много пъргав и пътува много във въздуха. Ако той хване вас или вашите другари, излекувайте ви възможно най-бързо или хвърлете отвара за вашите колеги играчи. В противен случай вече е половин успех, когато сте смекчили ударната вълна.

Ние много крещяхме и се смеехме

И защо сега е толкова забавно? Трябва да се признае, че първите няколко битки бяха много разочароващи и едва не ухапах контролера си един или друг път.

Това обаче направи и забавлението. Борбата срещу Алатреон просто не беше предвидима, както много други. В началото дори не знаехме с какви оръжия и елементи да играем.

Опитахме много, възстановихме нашите сетове и стигнахме малко по-напред с всеки опит. И това отдавна не съм го имал в Monster Hunter World. Усещането за постоянен напредък в тежка битка.

Забавлявахме се много в гласовия чат. Ние крещяхме и се смеехме, когато отново благословихме времето. Чувствах се малко като началото на Monster Hunter World: Просто умрете отново и наистина не знам защо сега.