Първо впечатление: Новите арени на зоната на войната в Междузвездни войни: Старата република

Спомняме си: преди 2 седмици докладвах за актуализацията на 2.4 Междузвездни войни: Старата република, където наред с други неща се появи дългоочакваното PvP съдържание. Междувременно тази актуализация достигна до сървъра на живо и затова исках да я отнема, за да разгледам по-отблизо 3-те нови арени в зоната на войната. Скъпи мой падаван!

Освежаващо различно: арени в MMO на Междузвездни войни

Първото впечатление е доста положително, защото битките са различни и именно това ги прави толкова интересни. Във вече известните военни зони става дума и за самоутвърждаване срещу играчи от другата страна на властта, но има различни рамкови условия, които се броят. Дори не бих казал, че броят на играчите прави тази разлика. В зоните на военните действия 8 играчи се състезават помежду си, на арените има 4 играчи, които влизат в битка, така че в зависимост от перспективата империята или републиката могат да решат битката за себе си.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Разбира се и това е фактор, няма съмнение за това. С този брой играчи вече не е толкова лесно да се изгладят грешките, допуснати от един индивид. Тук всеки трябва да направи значителен принос, за да може лаврите да бъдат събрани след 2 или 3 кръга. Това, до което бях стигнал обаче, е, че този път става дума преди всичко за поддържане на живота възможно най-накрая. Това създава напълно нова динамика, която също е умело инсценирана от дизайна на картата.

Във военните зони 8vs8 целта винаги беше да се улови база или да се отведе обект до местоназначението му, за да се спечелят точки. Не ставаше дума за вас, а повече за околната среда. На арените, от друга страна, трябва да внимавате, за да не бъдете надхитрени. Тук няма да бъдете реанимирани. Който е навън, е навън. С версиите 8vs8 понякога беше възможно да се жертвате или просто да се потопите в битка - дори след смъртта, всичко по никакъв начин не беше загубено. В повечето случаи при арените е различно.

Тактически игри на арената

Можете да разпознаете новата динамика, особено като докоснете двете противоположни групи. Първо се опитвате да влезете в добра позиция на арената - безсмислената смърт не вдъхновява точно вашите колеги играчи. Папките също ви позволяват да действате от скривалище или, например, внезапно да се хвърлите от мост срещу враг, от засада, така да се каже. Вече съм виждал смелчаци - може да работи, но не е задължително. Трябва да е ясно, че играта в екип е важна - като правило се избира "слабо място ", което първо трябва да бъде победено. Ако не се съберете тук, поражението обикновено е сигурно - освен ако нямате противници, които действат по същия начин, което понякога може да бъде доста смешно. Но изглежда много различно спрямо добрите групи.

Между другото, тук можете да видите как се наричат ​​новите арени и кои места служат като театри на войната:

В момента все още има грешка, която причинява неправилен състав на групата. Вече имах доста битки, в които трябваше да се бия само с 4 противника само с 2 играчи - коварната империя със сигурност ще обвини този факт, grr! „Наистина е тъмно, виждам много гняв“, би казал Йода. Надяваме се, че този проблем скоро ще остане в миналото.

Точно тогава осъзнавате колко е важно да оцелеете като група. Битките 3v4 завършиха с опустошителни поражения. Все още не мога да кажа дали балансирането на класа не е толкова оптимално. Във форума имаше няколко аргумента, но това са само субективни впечатления - все пак няколко фактора играят роля: оборудването, дървото на уменията, работата в екип в група и уменията на самия играч. Независимо от това, джедайската сянка например по своята същност има тактически предимства, които те могат да използват в своя полза.

Заключение: Новите арени в Междузвездни войни: Старата република внасят разнообразие в далечната, далечната галактика и определено са убедителни!