Първо впечатление Skyforge: вкусна бърза храна

В момента Free2Play MMO Skyforge е в затворена бета версия. Руският проект се разглежда като маяк на надеждата през следващите няколко години. Нашият автор Шуман съобщава от затворената бета версия. Какво е първото му впечатление? Какво е неговото мнение.

Пиша за Skyforge от около година, видях много видеоклипове и прочетох повече за него. Така че бях развълнуван от затворената бета версия. От сряда най-накрая имах възможността наистина да играя Skyforge, така че искам да ви създам първо впечатление. Всичко това трябва да се третира внимателно, тъй като такива първи впечатления винаги са оцветени лично.

Не играх еднакво всичките 6 класа или се справях с всеки аспект еднакво. Но в крайна сметка не можете да направите това в никоя игра. И разбира се Skyforge все още е в рано затворена бета версия, така че всичко може да се промени. Следователно: Това не е тест, не е неотменим, това не е "истината ", това е впечатление. И ако имате друг, с нетърпение ще го прочетем в коментарите.

Радвайте се, че започнах статията по този начин. Алтернативата беше: „Хвърлете се на прах, смъртни, вашият нов бог е тук“, но тъй като онзи ден бях объркан с Кортин, предпочетох да го отщипя.

И така: До Skyforge.

Skyforge е лоби MMO, а не MMORPG, както биха искали ветераните

Първото нещо, което всеки трябва да разбере: С всеки нов MMORPG има играчи, които копнеят за свобода и възможностите, които Ultima Online или други игри донесоха. Те могат да спрат да четат веднага. Skyforge изобщо не е за тях. Вероятно това не е игра за феновете на MMORPG, които настояват за "RPG".

Skyforge е лоби MMO и има много повече общо с Diablo 3, отколкото с "класическите ролеви игри. " Всичко, което "пуристите " се оплакват от World of Warcraft през последните години, води до крайности Skyforge. Няма проучване, няма занаяти, всъщност почти няма класически зони за търсене, почти никакви социални елементи (те трябва да идват само с гилдиите.)

Skyforge е дефиницията на фоайето MMO, при което веднага се пренасяте от преддверието към "съответните екземпляри " без път между тях. Това е малко като да останеш в града със World of Warcraft и да играеш на екземпляри до 90 с помощта на „груповия търсач“. Кошмар за едни, краткотрайно разсейване за други.

Играта от Skyforge

Части екземпляри, части Guild Wars 2 карти

По-голямата част от времето се прекарва в "инстанции " по принцип, това са малки парчета съдържание с 2 или 3 шефа и няколко групи за боклук. Може да отнеме между 8 и 15 минути. И можете да ги победите чрез тях сами или с двама други. Това винаги са едни и същи карти. Те се адаптират към нивото, има специални „цели“, като „Не умирайте толкова често или използвайте финишъра си 10 пъти“.

Тези карти отпускат "награда " след завършване, което вече е определено предварително. Но това не са директно „предмети“, а вид ресурс, който ви е необходим, за да увеличите талантите или да изпратите адепти на мисии. По-вероятно е предметите да идват от убийства на шефове.

В бета версията има "три" отворени карти, които са зони като в Guild Wars 2, например, където се премествате от една зона с цветни рамки към следващата на наистина добрата мини-карта, сякаш сте в транс и издухвате какво е на картата Мини карта, маркирана с лилав щит. Тези карти не се адаптират към нивото и следователно са без значение доста бързо.

Тук се преследват 4 куеста едновременно - всеки носи различен тип талант.

Куестове

Куестовете са доста отрезвяващи. Има голям "Социален център ", подобен на кулата в Destiny, който е разделен на 4 мини зони. Там говорите с NPC в малки сцени. Те ви изпращат на търсене. За да направите това, отидете в един от "нормалните " екземпляри и направете малка специална поръчка там. След това приключвате екземпляра както обикновено или правите пробег за него.

Всичко напомня повече на Hack ’n Slay, отколкото MMORPG, както ги познаваме. Но има добри аргументи за това: Инвестирането на ресурси в куестове, които играчите изпитват само веднъж, може да се инвестира по-добре другаде.

Как да станете по-силни в Skyforge?

В Skyforge няма ниво, но има „Престиж“. Всичко, което ви прави по-силни: по-добро оборудване, по-добри стойности, по-добри бонуси от последователи, веднага се отразява в точките за престиж.

След това те регулират дали получавате куестове, колко силни са опонентите в случаите и т.н.. Престижът в Skyforge е като текущ висок резултат с последствия. Играчите също търсят групи, като посочват своите Престижни точки. По принцип е като ниво.

Предмети - анонимни мечове и щитове

Системата на артикулите в играта на живо е логична, но отрезвяваща. Всеки клас има 6 слота: оръжие, ръчно и 4 идентични слота за пръстени. Ако имате "по-добър артикул " в джоба си, до оборудвания елемент се показва червена стрелка, сочеща надолу. Човек трябва да обменя това. На практика тук се брои "нивото на артикула " на обекта. Защото това увеличава общия престиж.

Оръжието и вторичното оръжие имат - в зависимост от нивото на качеството - определено „бонусно свойство“, но това наистина не е толкова диво. За разлика от Diablo 3 или Destiny, оръжията нямат собствени имена и истории или променят геймплея.

Положителното е: Интерфейсът е приятен и можете също така да доставяте други вторични класове с елементи, без да променяте класа. Clickkerei и удобството са наистина добре решени в интерфейса на целия Skyforge.

В Skyforge има и периферна система: Можете да надстроите три различни неща в инвентара. Работи по такъв начин, че да демонтирате обекти, като по този начин получавате камъни за подобрение и след това ги обменяте за преки постоянни стойности. Така че вие ​​сте косвено доволни от всеки обект, дори ако това е просто боклук, защото по някакъв начин се използва. Също така няма нужда да продавате "Trash-Loot" при дилъра.

Талантите: Всичко е малко надуто

Най-важното за прогреса със сигурност е дървото на талантите, атласът на прогреса. Оказва се огромно и плашещо в началото. На практика е доста отрезвяващо. Едва ли забелязвате дали отключвате „малък възел“, който носи още 10 издръжливост или не. Има някак си 200 „възли“ на клас, но ще забележите може би 15 от тях. Точно както в другите MMORPG. Има много вятър за малко вещество.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Талантите, които отключвате, укрепват уменията - не е задължително да забележите това и на практика. Вече обаче можете да видите самите умения. След това те носят нови бутони за натискане, макар че това е относително ограничено в Skyforge, тъй като не можете свободно да избирате уменията, а имате само избор между 2 умения на клавишна комбинация, които също идват относително късно в дървото на уменията. Моят побъркан се изигра в час 2 почти по същия начин, както в часове 20 и 30, след което беше добавен още един бутон.

Класовете на Skyforge: голяма сила

Силното е многокласната система на Skyforge. Вече започвате с 3 или 5 класа, 4 други вече могат да се играят в един вид уроци. В Skyforge можете просто да промените класа и да продължите да залагате с друг, да инвестирате точки за умения там и по този начин да увеличите "общата си сила ", тъй като нормалните "малки възли ", които след това носят +10 издръжливост или нещо подобно, за целия символ е валиден.

Адептната система: Потьомкински последователи

Обещах си много за адептната система, мини-играта и това може би беше грешката: това не е разкритие.

На практика това в никакъв случай не е като в World of Warcraft, където се срещате с героите и където всичко има малко чар, а е доста хартиено и безкръвно: фасада, от която въображението на играчите първо трябва да направи повече. "Последователите ", последователите, които имате, са индексни карти. Те нямат реални характеристики, точно както в азиатските игри, само един цвят, един ранг, една професия. Ако искате да надстроите ремарке от "сиво до зелено ", например, просто трябва да обедините две "сиви " в една "зелена ".

Сега е ясно и защо никога не виждате за какво става въпрос тук:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Много преди това звучеше много по-мощно: "мисионерите ", които могат да бъдат изпратени, за да спечелят последователи и да повишат репутацията: на практика това е прославено кошче за боклук. Вие се отказвате от нелюбим последовател и в замяна на това зеленият ресурс, който означава "Последовател ", се увеличава със сумата X в играта.

Играта не ви кара да се чувствате „наистина“ бог тук. Това е друг метод за изливане на ресурси във фуния, който преди това сте придобили, за да станете малко по-силен.

Всичко това звучи ужасно, добре ли е Skyforge?

Да, Skyforge е невероятно добър. Точно играта иска да бъде. Но не точно това търсят феновете на жанра.

Трябва да сте наясно какво е това: това е бързо хранене. Всяко зъбно колело в играта се блокира. Нищо не е наистина изненадващо. Всичко е твърдо, има ръка и крак. Това е ВМС ОНД, Щефан Киеслинг, Винер Шницел сред MMORPG.

Бойната система е лесна за игра, екземплярите са добре проектирани. Винаги си имаш цел: кой ресурс ми трябва след това? Винаги е ясно: Ето как го разбирам. Така че продължете и станете по-силни. Всичко е ясно съобщено. Може би е най-добре да играете с двама приятели, да си чатите и да блъскате инстанциите.

Играта вече работи изключително гладко. Това е забавно. Изминаха бързо 2,3 часа. И мога да си представя, че ще бъде много прилична игра между тях с много потенциал, ако бъде доразвита. Въпреки това, MMORPG ветераните не трябва да имат огромни очаквания от Skyforge. Вероятно не е това, на което се надяват феновете на жанра от следващия голям MMORPG, а по-скоро покана към феновете на екшън игри или MOBA, за да се огледат в този жанр. Между другото, ще се придържам към него: играта е създадена за конзоли.

Може би ще може да расте отново, когато бъде пуснат и да убеди по-ясно. Най-спешно ще е необходима "мотивираща " плячка. Замяната на "меч " с itemlvl 110 с "меч " с itemlvl 120 просто не се чувства добре.

7 наблюдения

  • В момента играта е триезична: текстовете са на немски, гласовият изход е руски, а интерфейсът е английски.
  • Естетиката е предимно прилична, само с някои черти на лицето и окосмяване по лицето можете ясно да видите, че играта не идва от Азия или Запада, а от Русия.
  • Четирите класа, които все още не са в играта, вече могат да бъдат изпробвани в тренировъчната зала. Тук Skyforge има може би най-силния си актив: защото класовете играят по различен начин. И комбинациите са плавни. Бойната система е явна витрина в момента. Идеята да играете един час и да се плъзнете в три класа и всеки път да изпитвате нещо различно е примамлива.
  • Pay2Win риск: Не е в бета версията на Skyforge. Ако обаче кликнете върху валути, вече има “Limits ”, след което вече няма да получавате никакви ресурси. Вероятно можете да премахнете тези ограничения в завършената игра. Така че има потенциал за Pay2Win. Как ще се получи, може да се каже само по-късно.
  • Бях само за кратко в PvP. Това беше арена на „всички срещу всички“ от 6 души: Като боец ​​от близък бой, няма на какво да се смеете, криомантите (бойци с голям брой с огромен потенциал за CC) доминират. Това показаха и статистически данни от руската бета версия. Балансът тук става труден, но винаги е така.
  • Има и групов екземпляр за 5 души. Но това всъщност не е нищо диво сега. Все още не може да се каже нищо за крайната игра.
  • Малко е гадно да се клюкарства за сексистките дрехи на персонажа. Можете също така да облечете всички тях правилно със здрава система за костюми. Можете обаче да сложите и бельо върху тях. Вбесеният вече изглежда като Зена, ако Зена трябваше да хване мъже.

В допълнение към тази статия препоръчвам и големия ни преглед на Skyforge - механиката на играта се разглежда по-подробно. Той се появява и в нашата статия за носителите на надежда в MMORPG през 2015 и 2016 г..