ESO най-накрая предлага нова функция - и звучи като Индиана Джоунс

MMORPG The Elder Scrolls Online представи новото си разширение Greymoor. Играчите са отведени до Skyrim тук. Ние от MeinMMO успяхме да интервюираме креативния директор на ESO, Rich Lambert, за това в интервю. Той ни обясни новата антикварна система, която трябва да внесе глътка свеж въздух в играта.

Zenimax Online Studios разкриха новата глава за ESO. Историята ви отвежда до черното сърце на Skyrim. Отива в западната част на Скайрим и дори под земята. Ще проникнете в най-дълбоките дълбини на Blackreach и ще се биете срещу мощен вампирски лорд. Предполага се, че главата е много по-тъмна от всички предишни глави.

Ето основните факти за новата глава на Greymoor:

  • новата история започва през февруари с DLC "Harrowstorm "
  • Greymoor има издание на 18 май на компютъра, изданието на Xbox One и PS4 ще последва на 2 юни
  • Greymoor е разположен 1000 години преди събитията на The Elder Scrolls V: Skyrim. Историята е озаглавена "Черното сърце на Skyrim ".
  • Въведена е нова система с антиките, която не се състои от куестове и убийства

Преди да бъде разкрита главата, ние от MeinMMO, заедно с нашите колеги от GameStar, успяхме да разберем повече за фона на новата глава в интервю. Разговаряхме с Рич Ламберт за това как Zenimax би искал да донесе глътка свеж въздух чрез ESO с новото разширение - освен ледените бури на запад от Skyrim.

Екранна снимка на град Самота в западния край на небето

ESO не е получавал нови системи от 3 години

Дори ако ESO е една от най-добрите MMORPG през 2020 г., тъй като блести предимно поради богатата си история, има, разбира се, няколко точки на критика. През последните години ESO донесе големи разширения. През 2019 г. сезонът на хвърчилата доведе до територията на Khajiit Elsweyr. Само по себе си новото съдържание е страхотно, тъй като има нови области, които да се изследват всеки път.

Откакто Zenimax въведе жилища в ESO през 2017 г., няма нови системи извън куестове и убийства. Сортът просто липсва тук на някои места, въпреки че имаше и нови класове като некромант. Проблемите с изпълнението са друга история.

Ето как Zenimax иска да донесе глътка свеж въздух на ESO: Креативният директор Рич Ламбърт ни разказа в интервю за изцяло нова система, която сега влиза в игра с добавката Greymoor.

Искахме да разберем как Zenimax планира да поддържа ESO свеж, тъй като MMORPG съществува от 2014 г..

ESO не работи със спирачна пяна. Тази година имаме много нови играчи. Сега сме над 15 милиона. Непрекъснато работим върху създаването на ново съдържание. Донасянето на нещо ново на всяко тримесечие работи доста добре за нас. Тази година фокусът ни е върху подобряването на представянето. Това е голямо нещо, което нашите играчи искат. [

...

]

Що се отнася до новата механика и функции. Всъщност това е нещо, което сега въвеждаме с новата глава през второто тримесечие. Имаме нова система за геймплей, наречена Антики. От Housing (2017) това е първата голяма нова система, която не се състои само от куестове и убийства. Тук фокусът е повече върху знанията и откритията.

Рич Ламбърт Черно разстояние, един от акцентите в Greymoor

Чрез антиките можете да намерите артефакти, забравени из цял Тамриел. Тогава реликвите можеха да бъдат възстановени само чрез поредица мини-игри, състоящи се от търсене и копаене. Игрите могат да напомнят на потъващи кораби.

Антиките също ви дават нови предмети. Това могат да бъдат козметични артикули за вашия дом или вашия персонаж, но има и оръжия или ново монтиране, за да печелите.

Ламберт продължи, че системата за антики предлага и нов тип съоръжения, наречени Mythic Gear. Твърди се, че това оборудване е поразително силно, но само част от него може да бъде оборудвана наведнъж.

Ще ви дам пример за един от [новите] елементи, за да можете да разберете разликата с нашето оборудване, което вече е в играта. Например има бижу, което можете да получите чрез античната система, която ви дава бонус за скорост в битка. [

...

] Ако не сте в битка, бонусът за скорост се удвоява. Така че той променя настройката на героя ви по различен начин в зависимост от това дали сте в битка или извън битка

Рич Ламбърт Екранна снимка на системата за антики

Представете си как изследвате Индиана Джоунс

Креативният директор специално подчерта, че изследването на количката и света са важни за новата система. Разработчиците имаха ясна представа за Индиана Джоунс и археолозите, възстановяващи древни реликви.

Запитахме се защо разработчиците искат да поставят толкова силен фокус върху знанията и откритията с новата система:

Това е наистина голяма част от Elder Scrolls: Exploration. Тъй като в играта има толкова много знания, мислехме, че ще върви наистина добре с Elder Scrolls. През последните години нашите играчи многократно коментираха колко много обичат количката и че обичат количеството свобода, което имат, когато изследват. Така че ние разработихме система, която обединява тези големи допирни точки. [

...

]

Но това, което наистина искаме да постигнем с античната система, е, че вече нямаме едно и също нещо. Това е нещо съвсем различно, което всъщност никой не очаква. Това не са куестове или убийства.

Рич Ламбърт Екранна снимка от видеоклипа за антикварната система

Новата система обобщава: Поради антиките има стимул да се разхождате из цял Тамриел, за да търсите редки реликви. Това ще бъде един вид пъзел и можете да възстановите реликвите само чрез мини-игри. Чрез реликвите отключвате награди, които могат да се състоят от полезно оборудване и козметични приспособления като нови мебели.

Целта на системата е да даде на играчите нещо съвсем ново, което не беше достъпно в ESO преди. Освен това трябва да се изиграят силните страни на ESO: безплатно проучване и количката.

Какво мислите за антиките? Ще донесе ли новата система глътка свеж въздух на ESO??

Можете да намерите повече информация за DLC и главата Greymoor в нашия голям хъб: