ESO Morrowind - Ами сега, къде е крайната игра?

Фантастична MMORPG Elder Scrolls Online (ESO) най-накрая се раздели с типичните конвенции за MMORPG след актуализацията на One Tamriel. Там, където World of Warcraft и Co. разчитат на ясно дефинирана игра, в Tamriel преобладава различна концепция.

"The Elder Scrolls Online не е игра като всяка друга! " Това са думите, които Мат Фирор, главният разработчик на ESO, описва своята игра. И той е прав, защото от старта си през 2014 г. The Elder Scrolls Online всъщност се е развил от търговска онлайн ролева игра до наистина уникална на пазара MMORG.

Най-голямата разлика спрямо WoW, SWTOR и други подобни? В ESO няма финал в обичайния смисъл. Продължава по този начин в разширяването на Morrowind!

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Преди всичко беше по-лошо!

Това обаче не винаги е било така. Колкото и да е странно, когато стартира през 2014 г., The Elder Scrolls Online нямаше много общо с "истинската " игра Elder Scrolls. Тъй като в легендарните шаблони за соло играчи Oblivion или Skyrim можете да ходите почти навсякъде от самото начало. Благодарение на мащабируеми предизвикателства, никога няма да срещнете опоненти, които са били твърде трудни за вашето ниво от самото начало. Понякога беше трудно предизвикателство да ги победим, но винаги имаше някакъв начин.

В резултат на това цялата игрална зона беше свободно достъпна и поканена да бъде изследвана и изследвана до насита. Тази свобода да отидете навсякъде и да откривате нови неща винаги е била голямата атракция на игрите Elder Scrolls.

Тогава само The Elder Scrolls Online беше всичко друго, но не и безплатно. В началото на играта бяхте принуден да влезете в един от трите съюза и оттам насетне бяхте ограничени до техните територии. Трябваше да ги преработите един след друг.

Всеки, който искаше да се измъкне от този твърд корсет, беше наказан за смелостта си, тъй като в по-късните райони съществата бяха твърде силни и веднага изкривиха герои от ниско ниво. Когато най-накрая стигнахте до финала на ниво 50, ви беше позволено да мелите подземия в края на играта, за да събирате ветерански точки и след това накрая да разорете зоните на останалите фракции.

Край на реда Endgame

Подобна дефиниция на крайната игра е често срещана в много онлайн ролеви игри като World of Warcraft. Прокарате пътя си през нивото на фазата възможно най-бързо, за да можете най-накрая да пуснете прасето на максимално ниво и да се справите с големите набези и подземия.

Ако се появи добавка, която повишава максималното ниво, бягащата пътека започва отначало и вие се опитвате да достигнете новия максимум възможно най-бързо. В противен случай не сте в крайната игра и не можете да играете играта както трябва!

Ето как изглеждаше по-рано в ESO. Играчите кастираха в крайните игри като Kargstein или Schnittermark, защото там най-добрата плячка беше лесно да се получи на максимално ниво. Останалите красиви региони, като например островите, заснети през лятото, обрасли с черешови дървета или причудливите вулканични пейзажи на континенталната част на Мороуинд, са били посещавани само от разпуснати. Но тогава дойде Един Тамриел и хвърли всичко зад борда!

По-малко World of Warcraft, повече Skyrim

С актуализацията на One Tamriel в края на 2016 г. всички ограничения за състезания, съюзи и нива бяха напълно премахнати. Вашите герои официално все още са граждани на Пакта Ebonheart, на Daggerfall Alliance или Elven Dominium, но извън PvP това всъщност няма значение. Още от самото начало можете да отидете навсякъде, където и да отидете като авантюрист.

Както обикновено от Skyrim and Co., нивото ни вече не играе важна роля. Независимо дали се състезаваме като скитник, току-що избягал от студеното пристанище, или като високовъоръжен герой с безброй шампионски точки, предизвикателствата се мащабират съответно и всеки се забавлява и прави ценен принос за групата.

Опитахме го в теста: Колега Лея с нейния лечебен гущер от ниво 3, вашият наистина като злодей от ниво 20 на Хаджиит и двама приятели с бивши герои от „Ендшпил“ отидоха в Каргщайн и в подземия и излязоха живи и пълни с плячка!

Съществува ли изобщо endgame?

The Elder Scrolls Online ви предлага огромен свят още от началото на играта, който всеки може да изследва по свое усмотрение. Благодарение на мащабирането, всички противници са подходящи предизвикателства и винаги ще намерите плячката и занаятите, които са най-подходящи за вас на вашето относително ниво. Така че не е нужно да посещавате ресурсно земеделие в области, които не харесвате. На красивия остров Ауридон лежи същата руда, както в безплодните скали.

Остана само едно нещо като класически финал: набезите и подземията във ветерански режим все още са много трудни.

Защото дори ако герой от ниво 3 теоретично бъде издигнат до нивото на рейда, той все още няма специалното оборудване и многото страхотни умения и бонуси, които дават на опитен герой подходящия лак. Това не замества голямата свобода на Един Тамриел - и това е хубаво! В края на краищата, игривите усилия и напредък някъде трябва да си струват.

Ето защо ESO продължава с наскоро обявената добавка Morrowind - добавките ВИНАГИ са чисто крайно съдържание в онлайн ролевите игри - както обикновено.

Новият регион Vvardenfell също ще бъде достъпен за всички купувачи на разширението от самото начало. Съдържанието на крайната игра е достъпно само в тежкия рейд "Clockwork City ". Ако искате, можете дори да създадете нов герой, например настойника, и да започнете своя приключенски живот веднага в добавката в отделен урок. Elder Scrolls Online иска да продължи своя курс като "Skyrim-Online ", следователно.

В крайна сметка ESO поставя философския въпрос: „Ако всеки може да направи всичко от самото начало, ESO единичен край ли е или всъщност няма край?“

Юрген казва: За мен практически няма финал в ESO, тъй като липсата на състезание до максимално ниво и последващото разглеждане на затвореното преди това съдържание в края премахва цялата дефиниция на класическия „ендшпил“. Така че ESO е просто "игра ". Само в случаите на ветерани старият край все още живее, точно като мрачен стар дракон, който дебне плячка в отдалечената си пещера. Но ако просто искате да играете онлайн игра на Elder Scrolls, трябва да се забавлявате много с ESO като цяло - без край и игра или натиск за изпълнение!

Толкова за моето мнение. Виждате ли го по подобен начин или имате друго мнение? Винаги ли трябва да е крайна игра или концепцията ESO е освежаваща иновация? Или дори ви дразни, че един напълно начинаещ в ESO е толкова добър, колкото опитен ветеран? Кажете ми в коментарите!

Добре е да знаете: Плановете за ESO 2017