Дразните ли времето за зареждане при стартиране на играта? Ето как Xbox Series X решава проблема

Идването Серия Xbox X има страхотна функция, наречена Бързо възобновяване. Това ви позволява да поддържате няколко игри едновременно, така че да се нуждаете само от минимално време за зареждане, за да превключвате между игрите. Но функцията има малък улов.

Какво е бързо възобновяване? Xbox Series X, предстоящата нова конзола на Microsoft, има функция, наречена Quick Resume. Игрите, които поддържат това, могат да се "държат" в заредено състояние. Ако след това искате да играете друга игра и след известно време искате да се върнете към предишната игра, можете да направите това за около 8 секунди без допълнително време за зареждане.

И двете игри остават заредени от системата, за да можете да започнете отново в същата точка, където сте спрели. Журналистката и YouTuber Alanah Pearce показва как функцията работи във видеоклип.

Във видеоклип в Twitter можете да видите как тя започва общо 4 игри успоредно и скача напред-назад между игрите. Единственото време за изчакване, което възниква, е около 6 до 8 секунди, което е преходът между предварително заредените игри.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Тук можете да видите бързото възобновяване в действие.

Още по-добре: Според Alanah Pearce, функцията за бързо възобновяване трябва да работи, дори ако конзолата е напълно изключена и дори изключена от захранването. Като цяло системата трябва да може да побере до 12 игри по този начин.

Според Пиърс не става дума само за игра на десетки игри едновременно за една вечер. По-скоро можете да превключвате между игрите, които искате да играете, без продължително време за зареждане за повече от седмица.

Quick Resume има улов за MMO феновете

Ами онлайн игрите? Според потребителски коментар от потребителите на Twitter Nuggets, функцията трябва да има улов. Защото, ако играете онлайн игри, веднага ще бъдете прекъснати от сървъра, когато използвате Бързо възобновяване и отново ще се окажете на главния екран. Такъв беше поне случаят със CoD. Според Nuggets функцията за бърз преглед е безсмислена за него.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Независимо от това спестявате поне основните времена за зареждане на играта и "само" трябва да презаредите директното влизане в играта.

Дали функцията наистина има смисъл? В коментарите под публикацията на Алана Пиърс ентусиазмът е ограничен. Защото защо бихте искали да играете толкова много игри едновременно? Изглежда, че повечето потребители играят една и съща игра в продължение на дни и няма нужда да превключват за много кратко време. Главно защото, благодарение на SSD дисковете и модерните технологии, така или иначе едва ли ще имате дълго време за зареждане.

  • Елиас: “Не виждам никаква нужда там. И без това ли игрите имат кратко време за зареждане? "
  • MeK BanE: "Аз съм старомоден в това. Запазвам играта. Приключвам и се връщам към заглавния екран. Защото съм толкова свикнал! "
  • Алекс Таунли: "Е, никога не играя повече от една игра наведнъж, така че никога не бих го използвал."

Други играчи все още намират функцията за готина:

  • Джоел Тук: “През седмицата редовно превключвам между мултиплейър и единични игри, Netflix, YouTube, Twitch и Vudu. И по-скоро става въпрос да не се налага да отивате на заглавния екран и след това сами да зареждате играта. "
  • Destry Weeks: “Като родител на малко дете, което винаги иска да играе техните игри, мисля, че това е чудесна функция. Вместо непрекъснато да се налага да запазвам играта си, да се откажа от нея и след това да започне играта му, можем просто да превключваме напред и назад тук!
  • Xybran: “Това е страхотна функция, това е страхотна допълнителна опция. Подобно на обратната съвместимост, макар че всъщност не е необходимост, все пак това е добра добавка. Никога няма да се оплача от ПОВЕЧЕ опции / функции. "

Заключението на Юрген по темата

Аз съм нетърпелив човек, който има много малко свободно време за игра в момента. Следователно всяка проклета секунда е ценна и всяка секунда, в която се взирам в досадни зареждащи екрани, е загубена секунда. Така че намирам функцията за бързо възобновяване за доста готина и полезна.

Дори ако обикновено играя само по една игра на сесия. Въпреки това може да се случи, че аз залагам половин час, докато жена ми прибира детето в леглото. Когато се върне в хола, трябва да прекъсна игралната сесия, защото съпругата ми иска да гледа сериал например в Netflix. След епизод обаче тя може да си легне и с Бързо възобновяване мога да продължа да залагам точно там, където съм спрял. Това всъщност е доста готино.

И когато детето е достатъчно голямо, за да залага, можем лесно да превключваме между игрите на баща и детските игри на моя син, както потребителят вече обясни в предишния параграф.

Юрген Хорн
Редактор в MeinMMO

Друго интересно нещо за Xbox Series X, според много потребители, е не само страхотната производителност. По-скоро това би трябвало да бъде много често призоваваното „конзолно усещане“, което потребителите оценяват толкова много тук. Можете да разберете за какво става въпрос и как функцията за бързо възобновяване играе роля тук в нашата статия за MeinMMO.

Източник (и): GameRant