EVE Online: Преглед на потребителя - Когато разочарованието се превърне в любов

Читателят на MeinMMO Tyr Caitan написа подробен потребителски преглед за това как най-накрая намери EVE Online след дълго време. Не искаме да ви откажем това.

EVE Online - един от старите MMO бойни коне процъфтява. Издаден е през 2003 г. и е обичан и мразен от мнозина.

Само няколко MMO, или по-скоро MMORPG, издържат толкова дълго на пазара и могат да оцелеят. CCP Games показа, че със своята нишова игра те могат да задоволят желанието на геймърите и по този начин да бъдат икономически успешни.

И наскоро New Eden (това е името на Вселената, в която се движим) има нова капсула, която прави необятното пространство космическо или по-скоро само по себе си опасно.

От 11 февруари 2005 г., официалният ден на издаване на World of Warcraft в Европа, аз се влюбих в жанра MMO и MMORPG и след много години на WoW минаха почти всички - добрите и лошите.

В допълнение към World of Warcraft, моето MMO минало все още се брои извън хронологичен ред

  • Айон,
  • Разрив,
  • Star Trek Online,
  • Warhammer Online,
  • Властелинът на пръстените онлайн,
  • Elder Scrolls Online,
  • Final Fantasy XIV

и със сигурност още няколко, чиито имена просто не се сещам.

Без „любов от пръв поглед“. И дори не на втория

Но нека стигнем до моята най-нова и може би дори най-трайна любов: EVE Online! Имах нужда от около 7 опита през последните 10 години. Отново и отново се провалях поради невероятно обемистото влизане в този скъпоценен камък.

Понякога екскурзията ми в космоса отнема повече време, понякога по-малко. В крайна сметка обаче разочаровано хвърлих играта в ъгъла - символично, разбира се. Но защо намерих достъп до тази игра и защо тя работи този път?

На първата част от въпроса може да се отговори относително лесно: Гореспоменатият достъп до играта. Това беше много обемисто до не толкова отдавна. Толкова обемист, колкото и изграждането на лунна ракета за катерица.

Новаците започват в EVE с малък кораб. Те могат само да мечтаят за такива големи бойни кораби.

Трябва да имате предвид, че EVE е MMO с пясък. За разлика от класическите MMO на тематичния парк като World of Warcraft или Elder Scrolls Online, тази игра няма предварително зададен път, по който играчът да следва.

Без „цел“ в класическия смисъл или дори инструкции как да постигнете нещо. Вие създавате своя характер - кацнете в космоса и започнете. Както и да е. Никой няма да ви каже.

Това въведение, фактът, че това е MMO с пясък, както и интерфейсът, съставен от падащи менюта и списъци, ме накараха да спра всеки път.

Новите функции улесняват започването

По-възрастен и по-мъдър, отегчен от същата ММО монотонност и свързаната с нея стагнация, се обърнах отново към EVE. И ето - работи! Не, не работи, завладяващо е - и то по ужасяващо добър начин. Но какво се е променило в сравнение с преди?

На първо място, трябва да се спомене положително, че на EVE са дадени някои функции за комфорт, които улесняват започването и ориентирането в тази игра. Междувременно играта съдържа доста приличен урок, който ви доближава до основните функции и благодарение на новия интерфейс на агенцията има ясна представа за всички задачи и опции, които трябва да бъдат изпълнени в EVE.

  • Бих искал да бъда междузвезден търговец, така наречения бегач на мисии (класическите PvE играчи в EVE), производител или миньор (някой трябва да копае всички руди)?
  • Бих искал да участвам в битките между четирите сфери, наречени фракционни войни, или дори да отвърна на удара или да подкрепя триглавското нашествие?

Всичко това сега ми е показано и улеснява много започването.

Разработчиците имат смелостта да променят правилата на играта

Но сега към същинската игра. Какво точно е очарованието на EVE и защо си струва да разгледаме тази игра?

Е, това е игра, която непрекъснато се разраства и има широка база от играчи по целия свят. Винаги се случва нещо и има поне 20 000 играчи онлайн по целия свят по всяко време.

Графично, играта е имала някои много хубави актуализации в миналото и също така ще бъде графично актуализирана в бъдеще. Определено не виждате стария маниак на 17 години. Експлозии, оръдейни кули, светлинни ефекти - всичко мига, мига и изскача по начин, привлекателен за днешното око.

В допълнение, CCP добави много вълнуващо PvE съдържание към EVE. Гореспоменатото Triglavian Invasion е, по мое скромно мнение, най-доброто, което разработчикът е извлякъл някога от MMO. Защо се питате? Много ясно: CCP поставя под въпрос статуквото в EVE и частично променя основните правила на играта.