Fallout 76 се справи много добре през 2020 г. - какво следва?

След трудната първа година Fallout 76 наистина се засили отново през 2020 г. Общото настроение се е подобрило значително, както прогнозира авторът на MeinMMO Бенедикт Гротхаус. Да видим дали може да стане още по-добре през 2021 година.

Ето как мина 2020 г. за Fallout 76: В края на 2019 г. прогнозирах силна 2020 г. за Fallout 76 - и бях прав. Въпреки отлаганията, Wastelanders, голямата актуализация, която всички чакаха, излезе през пролетта.

Само това гарантира, че Fallout 76 е в по-добро състояние, отколкото когато беше пуснат през ноември 2018 г. Той бе измъчван от грешки и проблеми с производителността и много играчи бяха на мнение, че играта трябва да прекарва повече време в разработка.

По време на Wastelanders настроението ставаше все по-добро и най-накрая, в края на лятото / есента, беше пусната One Wasteland for All, актуализацията, която трябваше да спаси Fallout 76. Тук Bethesda коренно промени начина на игра на Fallout 76 и искаше преди всичко да засили груповата игра.

Дори One Wasteland да не работи толкова добре за соловите играчи, актуализацията постави основата за това, което ще дойде след: The Steel Dawn. В момента сме в тази актуализация и Fallout 76 се справя по-добре от всякога.

Трите големи актуализации през 2020 г. наистина много помогнаха на MMO за оцеляване. Но какво ги прави толкова специални и как са спасили Fallout 76?

Пустошници - това са чакали всички

Най-голямата промяна в Wastelanders: Актуализацията на Wastelanders представи персонажи, които не са играчи (NPC), адресирайки една от най-големите критики, които играчите са имали в началото на играта.

Заедно с NPC се появиха две фракции, Raiders и Settlers, към които играчите оттогава могат да се присъединят. Историята продължи и бяха въведени нови системи, като полезните златни кюлчета за ново топ оборудване.

Wastelanders е проектиран по такъв начин, че новите играчи просто "проспаха " първата година и сега започват отначало, докато ветераните от историята вече са свършили цялата подготвителна работа.

NPC и диалози - това е, което играчите чакат.

Ето как Fallout 76 го подобри: С новите NPC, техните куестове и променените области, безплодният, мъртъв свят на Fallout 76 е изпълнен с живот. Където преди имаше само чудовища, духове, изгорени хора или най-много супер мутанти, най-накрая можете да намерите човешки NPC и живи герои, с които можете да си взаимодействате.

НДК-тата придават на Fallout 76 дълбочина, която преди е отсъствала в тази форма. Новите играчи могат да се потопят в един по-богат свят, а ветераните трябва да открият нови неща - като хотел на ужасите, който е бил просто къща в нищото преди Wastelanders.

Wastelanders даде на Fallout 76 нещо, което феновете на сериала пропуснаха по отношение на играта: взаимодействие със света. Преди актуализацията играчите научиха повече за историята само чрез холокасети, терминали или роботи. Още от пустошниците „истински“ хора разказват своите истории.

Влиянието беше очевидно и върху Steam, където Fallout 76 се появи с Wastelanders. След слаб старт там, рейтингите се покачиха бързо, превръщайки Fallout 76 в „до голяма степен положителна“ игра.

One Wasteland - Подготовката за нещо голямо

Най-голямата промяна в One Wasteland: След Wastelanders и огромната история в тях, One Wasteland най-накрая донесе най-голямата промяна в геймплея на Fallout 76 досега: динамични нива.

Всеки противник в целия свят се адаптира към нивото на играча от One Wasteland - с определени ограничения надолу, така че предизвикателството да остане. Това има няколко предимства:

  • Наградите се адаптират към нивото - няма повече „безсмислено“ земеделие
  • груповата игра е засилена, в края на краищата ветераните вече също се възползват от "по-малките " предизвикателства
  • Съдържанието остава свежо и актуално, защото почти всеки геймър може да го направи по всяко време

Развитието на характера остава на място. Съоръженията за крайни игри и новите легендарни бонуси поддържат играчите все по-силни, дори когато противниците се адаптират към тях.

С “Една пустош ” ежедневните операции попаднаха в играта с големи награди.

Възникна проблем: Адаптацията на противниците обаче доведе до факта, че особено нови и самостоятелни играчи вече не виждаха себе си в състояние да завършат съдържанието на играта сами. Групите или помощта на по-силни играчи станаха почти задължителни.

Функции, които улесняват това, като легендарни бонуси, са достъпни само по-късно в играта и дотогава новодошлите ще трябва да хапят. В нашата специална тема за MeinMMO, авторът Флориан Франк обяснява защо One Wasteland не се приема добре от соловите играчи.

През декември 2019 г. поисках 5 неща, в които Fallout 76 трябва да бъде добър. Сред тях имаше специализации и по-добри подземия. С легендарните бонуси се появи нещо, което преминава като "Специализации " и с ежедневните операции има вълнуващи подземия за до четирима играчи. Така че One Wasteland вече донесе две от нещата, които исках.
По-късно, със Steel Dawn, към моя списък бяха добавени още строителни обекти за новите лавици C.A.M.P. Всичко, което липсва, е чат за шрифтове и повече музика, но промените досега вече са помогнали добре на Fallout 76.

Стоманена зора - Началото на нова ера

Най-голямата промяна в Steel Dawn: С Steel Dawn, последната голяма актуализация за Fallout 76 през 2020 г., Brotherhood of Steel най-накрая влезе в игра. Това е една от най-известните и важни фракции в целия франчайз.

Досега рицарите, паладините и учените можеха да бъдат намерени само като трупове. Сега те имат своя собствена база и играчите могат да взаимодействат с тях, да спечелят доверието им и да ги опознаят.

Тъй като Fallout 76 се провежда преди всички останали части на Fallout, играчите със Steel Dawn могат да изпитат на живо как Brotherhood of Steel се превръща в една от най-важните фигури, които светът познава след Великата война.

Братството на стоманата е една от най-известните фракции във вселената Fallout.

Ето как Fallout 76 го подобри: „Братството на стоманата“ е фракция, на която феновете на сериала са особено доволни. Досега той е бил включен във всяка част на Fallout и вече е постигнал легендарен статус.

В допълнение, Fallout 76 получи редица промени в геймплея, като повече оръжия и броня, подобрена механика за оцеляване или къщи на C.A.M.P. - ваши собствени трезори, които можете да изградите под земята.