Ето как намерих Ashes of Creation: Apocalypse преди да бъде затворен

Free2Play издънка Ashes of Creation Apocalypse ви предложи възможността да тествате подробно PvP на MMORPG миналата седмица. Нашият автор Александър Leitsch се осмели да играе играта и сега докладва за преживяванията си в Апокалипсиса.

Наистина очаквах с нетърпение издаването на Апокалипсис, тъй като това е и първият ми шанс да помогна на Ashes of Creation. Разбира се, Апокалипсисът не е пълната MMORPG Ashes of Creation, от която обещавам толкова много.

Но самото преживяване на бойната система и виждането дали разработчиците действително биха могли да създадат версия, която може да се възпроизведе, бяха подхранили очакването ми.

Първата фаза на играта вече приключи и следващите фази трябва да последват в началото на януари. Така че, ако не сте имали възможност сами да играете Апокалипсис, тази статия ще ви даде представа за играта.

Първият ми кръг в Апокалипсис

В първата фаза Ashes of Creation Apocalypse съдържаше само един режим на игра: Battle Royal.

Досега успях да избегна повечето битки с кралските игри, дори и да съм бил принуден да използвам Fortnite по един или друг път. Във всеки случай режимът на игра не отслабва очакванията ми.

Началото на кръг: Началото на първия мач е лесно. Влизате в игра с едно натискане на бутон, завършвате на опашка и след няколко минути първият рунд започна, помислих си.

Но първо се озовахме в някакво фоайе, където можехме да се бием малко, без никой да вземе нито една точка щета. Това лоби обаче беше полезно при свикването с играта, битката и движението.

След известно време настъпи апокалипсисът и след някои цветни ефекти останахме във въздуха. Яздейки на грифони, след това потърсих точка на картата, където да мога да кацна и да се оборудвам.

Игра без класове: В Апокалипсис имате пет слота за инвентар за оръжия, отвари и броня. Можете да създадете последния, като го използвате, за да можете да си върнете свободното пространство. Стилът на игра се определя от намереното оборудване.

Можете да влезете в далечна битка и да атакувате други играчи с лък или арбалет. Но можете също да използвате брадвата, намерените мечове или чукове, които са стандартно оборудвани, за да поставите противниците под натиск в близък бой.

Жезли и жезли също могат да се използват срещу противници, използващи заклинания. Научих всичко това само постепенно, защото в първия рунд имаше директен дуел „брадва срещу брадва“ с друг играч след кратко време.

Успях да спечеля това, но преди да събера плячката си, друг играч ме намери и ми даде благодатния удар. Имате само един живот в кръг от Апокалипсис. След това можете да проследите действието само от гледна точка на останалите играчи.

Така че първата обиколка приключи.

Груповата игра: Едва след няколко обиколки разбрах, че винаги имам съюзници. Мога да избера да се регистрирам за игра с приятели или ще бъда автоматично изтеглен с трима други играчи.

Не мога да ги наруша и да ги проследявам като точки на картата. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да се опитате да останете заедно като група, която да осигури оцеляване за момента.

Краят на мача: В почти всички мачове имаше разбор на малко пространство. Защото с времето зоната за игра става все по-малка и по-малка, тъй като червеният кръг се свива отвън.

Веднага щом преминете през червена стена, получавате постоянни щети. В един мач игралното поле дори беше напълно разформировано. И на двамата играчи оставаше малко живот в края. Атака обаче завърши и този кръг.

Проблемите ми с Апокалипсис

Въпреки че светът на играта е наистина приятен и разнообразен, много анимации в играта изобщо не ми харесаха. Това засили вече съществуващите ми проблеми със скокове и битки.

Борбата и Система за движение: Дискомфортът ми с бойната система се дължи на факта, че атаките консумират издръжливост. Същата издръжливост, с която скачаме или избягваме.

Простото атакуване безполезно не работи, в противен случай трябва да регенерирате издръжливост, преди да можете да ударите отново. Това дишане бързо се превръща в смъртоносна задължителна пауза.

От анимациите, уклончивата роля по-специално отнема свикването и не е толкова динамична, колкото съм свикнал от Guild Wars 2.

Можете също така да спринтирате с вашия герой, например да избягате от битка. Интересното е, че това не отнема никаква издръжливост.

Оборудване: Дори след няколко обиколки все пак имах големи проблеми с оборудването. Така че редовно можете да намерите броня и оръжия в сините, червените или златните цветове.

Но какво точно могат да направят тези оръжия и броня, колко щети всъщност причиняват или какви скрити бонуси съдържат, разбирате едва след като ги облечете. Отнеха много мачове, докато не бях достатъчно безопасен да сменям оборудването.

Още съдържание от Апокалипсис

Системата за търсене: За да осигурят малко дългосрочна мотивация, разработчиците са измислили система за търсене. В него ще намерите седмични задачи, като причиняване на щети на врага, побеждаване на противници или намиране и използване на определени оръжия.

С помощта на Легендарния път, който можете да закупите в магазина, можете също да отключите допълнителни седмични куестове.

Магазинът: Ashes of Creation Apocalypse има магазин за истински пари с всякакви козметични ефекти. Понастоящем този магазин е силно критикуван, тъй като цените понякога са много високи и тъй като има Легендарния път, който вече беше споменат по-горе.

Начало на играта с много проблеми

Първоначално Апокалипсисът трябваше да започне на 18 декември, но играта всъщност не започна едва през уикенда след. Разработчиците бяха възпрепятствани от проблеми в потребителската база данни на новия уебсайт, но също и от сървърни проблеми.

Към края обаче Ashes of Creation: Apocalypse може да се играе много добре.

Връзките бяха стабилни и в противен случай нямаше закъснения или други големи проблеми. Това ме прави особено позитивен по отношение на предстоящия MMORPG, тъй като той бързо реагира и очевидно се научи.

Какво е планирано за бъдещето на Апокалипсис?

Друга тестова фаза на Апокалипсис трябва да продължи на 11 януари. Отначало са планирани само кратки уикенди за стрес тестове. След това официалното освобождаване трябва да се състои през февруари.

Ще има ли повече режими на игра? Ако не ви харесва Battle Royal като режим на игра, можете да очаквате две иновации през 2019 г.:

  • От една страна се предвижда режим на крепост, при който фракция от играчите ги защитава. Другият атакува крепостта.
  • Освен това се планира режим на кооперативен хорд, при който играчите се състезават срещу непрекъснато нарастващите вълни от противници. И двете трябва да могат да се играят за всички като част от Апокалипсис.

Режимът на крепостта е особено интересен за мен, защото ще се превърне в основна характеристика на Ashes of Creation и нейните възли.