FIFA 21: 5 съвета за повече победи в Уикенд лигата

Уикенд лигата е най-тежкото състезание във FIFA 21 Ultimate Team. Ето няколко съвета, за да започнете във FUT Champions.

Това е Уикенд лигата: Уикенд лигата винаги се провежда през уикенда и е режимът, който може да ви донесе най-добрите награди в Ultimate Team. В допълнение към монети и пакети, той също така ви дава избор на играчи от определен ранг, в който можете да получите TOTW играчи за вашия отбор.

Лигата за уикенда обаче също е доста трудна. Имате уикенд, за да изиграете 30 мача. Обикновено започва в 9:00 сутринта в петък и завършва по едно и също време в понеделник. Колкото повече победи съберете, толкова по-силни ще бъдат вашите награди в крайна сметка.

Първата уикенд лига във FIFA 21 обаче е отложена. Така че има още малко време за подготовка. Ето няколко съвета как да преминете през Уикенд лигата.

Уикенд лигата носи най-добрите награди, но е трудна

1. Винаги играйте фокусирано в Уикенд лигата

Може би знаете от себе си: В кариерен режим или в Squad Battles вече сте напълно разглобили AI, водете с 3: 0 и по принцип е невъзможно да предадете играта. Дори в режими, при които всяка една победа може да не се брои, понякога оставяте концентрацията ви да се влачи малко, ако изглежда добре. След това поглеждате мобилния си телефон, слушате съобщение - каквото и да било.

В FUT Champions обаче това може да се обърка много. Противниците тук са силни и дори аванс от 3: 0 на почивката не означава, че ще излезете като победител. Ако загубите концентрация, рискът да продължите да губите е голям. И това само ви дразни повече за следващата игра.

В Уикенд лигата всяка една победа има значение за много. Съответно е горчиво да се отказват точки, които се смятаха за безопасни.

Някои играчи обичат да слушат музика в Weekend League, за да се концентрират още по-добре. Изключването на коментаторите също помага на някои да се съсредоточат. Това обаче в крайна сметка е въпрос на вкус.

2. Правете почивки

Уикенд лигата е доста пълна с 30 игри и когато имате време, изкушението да разрушите колкото се може повече игри е страхотно. Но това може да е грешен подход.

Ако сте в положителен ход, можете, разбира се, да се опитате да го поддържате възможно най-дълго. Но при отрицателно бягане се изкушавате да „поне спрете с печалба“. Това може да се обърка наистина: Продължавате да играете, губите ентусиазма си за игра и концентрацията си - и се отказвате от игра след игра. По-препоръчително е да изтеглите линия и да продължите да играете по-късно.

Ако разочарованието стане твърде голямо, просто трябва да си вземете почивка

Може дори да си струва просто да започнете отново ден по-късно. Някои силни играчи изтеглят възможно най-много мачове отпред назад. Ако имате късмет, ги избягвате, когато започнете по-късно през уикенда. Тогава просто трябва да се уверите, че все още има достатъчно време за мачовете.

Важно е да не се разочаровате твърде много. FIFA обаче е податлива на това - наскоро стриймър счупи своя PS4 контролер, след като допусна гол, например.

3. Свикнете с това

Това не означава непременно, че трябва да играете малко съперници в събота сутринта преди Уикенд лигата - дори ако това разбира се може да си струва. По-скоро това означава, че трябва да се опитате да намерите формация и отбор, който ви подхожда преди Уикенд лигата.

Експериментирането по време на Уикенд лигата може да бъде по-трудно от игра с отбор, в който познавате всеки играч отвътре и също така знаете няколко маршрута наизуст. Ако обаче изобщо нищо не работи - тогава малко почивка също може да си струва през уикенда.

Тук можете да намерите преглед на някои силни формации.

4. Научете няколко хода на уменията

В новата FIFA дриблирането има голяма стойност. От една страна, можете да разигравате противниците си със силен дриблинг и в същото време да държите топката, докато съотборниците ви са в добри позиции за подаване.

Преместванията на уменията могат да бъдат изненадващият елемент, който ви дава точно това малко пространство, от което се нуждаете. Дори не е нужно да научавате супер откровените движения, които изискват клавишни комбинации като специална атака от Tekken. Може и с малки трикове.

  • Хвърлянето на топката е много ефективно за едва преминаващи опоненти и вратари непосредствено преди дуел. За хвърлянето на топката просто трябва да натиснете пръчката настрани в текущата посока на движение.
  • "Bridge " също може да помогне. Просто натискате двукратно R1 / RB и получавате малко ускорение на скоростта, което може да ви отведе покрай опонента ви.
  • В допълнение, новият пъргав дриблинг също си струва да насочи топката близо до играча и да остави противниците да избягат в космоса. За да направите това, просто трябва да задържите R1 и след това да преместите левия стик.

Можете да намерите още няколко добри умения тук във видеото от Fokus Clan в YouTube:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Имайте предвид, че особено 5-звездните умения са особено добри в изпълнението на трикове. Колкото по-добър е рейтингът на уменията на вашите играчи, толкова по-голям е шансът за успех.

Плъзгането назад не е толкова силно при FIFA 21, както обикновено. Използвайте го само в зависимост от ситуацията.

5. Обърнете голямо внимание на защитата си

В допълнение към дриблирането, първите няколко дни във FIFA 21 показаха, че в момента проходите в бягането са много силни. Защитата бързо се смазва, ако играете добри подавания в цевта на по-бързите нападатели. Освен това кръстосванията отново са ефективни - не бива да забравяте, че след една година във FIFA 20, в която на практика не бяха отбелязани голове с глава.

Когато опонентите имат силни бягания, те се възползват от всяка грешка в защита

Ето защо важи следното: Защитата трябва да стои. Както дрибърите, така и тичащите спринтьори могат да бъдат прихванати, ако защитата е добре позиционирана. Ето защо си струва да се опитате, особено с полузащитниците, да хващате топки рано. Издърпването на централния защитник от задната четворка дава много пространство, което противникът може да използва студено.

Трябва да се опитвате да атакувате нападателя агресивно с централния защитник, само ако сте абсолютно сигурни, че можете да спечелите топката. Защото ако нападателят спечели дуела, той обикновено е приключил и има само пазача пред себе си.

Какви съвети имате за Уикенд лигата? Знаете ли още няколко трика, които трябва да можете да направите? Кажете ни в коментарите! По-скоро ли сте в режим на кариера? Тогава можете да намерите най-добрия талант във FIFA 21 тук.