FIFA 21: EA забранява на 18-годишните за цял живот за най-глупавото действие досега

18-годишен ирландец бе окончателно забранен на всички игри на Electronics Arts, включително FIFA 21. Играчът беше толкова разстроен от поражението във FIFA 20 през май 2020 г., че срещна истинския играч Ян Райт, с неговия персонаж расово обиден в Instagram. Съдът показа мекота, ЕА не.

Това беше инцидентът:

 • През май 2020 г. момчето беше във ФИФА 20: Играеше Арсенал и използваше, наред с други неща, футболната легенда Ян Райт, нападателят може да бъде игран като икона във ФИФА.
 • Когато загуби играта, той влезе в Instagram и расово обиди истинския играч Ян Райт в директни съобщения.
 • 57-годишната футболна легенда Райт публикува обидите, които получи в Twitter на 11 май 2020 г .: Тийнейджърът му беше написал "Той беше проклета маймуна", последвано от расистка злоупотреба. Общо имаше 20 съобщения.
Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter Момчето написа насилствени обиди на Ян Райт в Instagram
 • Вероятно най-лошата новина беше: „Ти си като 65-годишен. Ако получа корона вирус, ще ти кашля в лицето и ще ти дам смъртно наказание. Когато те видя, ще те сложа на смъртното ти легло. "
 • Тогава играчът беше съден - сега присъдата е известна.
Във FIFA можете да играете онлайн с герои, които са по модел на истински футболисти. Предимно това са настоящи играчи; "Иконите" обаче са великите футболисти от миналото, в предишната им форма. Така че през 2021 г. все още можете да вкарате гол с играч, който е на 57 години в реалния живот като Иън Райт.

Младо, незряло, наивно - ястието показва нежност

Това беше присъдата на съда: Съдът не оправда тийнейджъра, но присъдата беше мека: Нямаше наказателна присъда.

Обвиняемият беше показал достоверно угризения на съвестта и също така дари 500 евро на мрежа срещу расизма. Фактът, че Ян Райт вече е простил на играча, изигра важна роля за меката присъда, постанови съдът. Тийнейджърът бе изпратил на Райт извинение, написано на ръка, което Райт прие.

Защитникът на тийнейджъра каза, че действията на неговия клиент са "просто извън разгара на момента".

Съдът се съгласи, като каза: Подсъдимият е млад, незрял и малко наивен човек.

Иконата Ян Райт.

EA забранява на 18-годишните от всичко за цял живот

Това е наказанието на EA: Но EA не е толкова милостив. Те забраниха на тийнейджъра от всички игри за цял живот, не само от игрите на FIFA, но и от всички игри, които EA управлява.

EA казва, че Ян Райт е част от семейството на EA Sports. Той беше жертва на ужасна, расистка атака. Това поведение е неприемливо на всяко ниво.

Ето какво казва Ян Райт: Отначало той беше разочарован от решението на съда. Той каза: „Човек ме желае да умра заради цвета на кожата ми. Никое изявление на съдия относно "наивността " или "незрялостта " никога няма да ме накара да го приема. И така: да, разочарован съм. Изморен съм. Всички сме уморени. "

Райт обаче беше доволен от забраната на EA в неговия подкаст: „Той вече не може да влезе в себе си. Той може да излезе и да играе с приятелите си, но е забранен за постоянно. И знаете ли какво? Дори и това да е малко, това е малко парче, което е изхвърлено от планината на расизма. Това показва, че има последствия. "

Райт хвали EA: Те се държаха страхотно и промениха цялата си политика. Дори му се извиниха, казва Райт, което според него е странно. Но EA настояваше да се извини: защото това беше тяхната платформа и за това те отговарят. Там всеки трябва да се чувства в безопасност.

Още вълнуващи статии за FIFA на MeinMMO

 • Зон обяснява на професионалния футболист колко е куц във ФИФА - той се защитава
 • DrDisrespect играе FIFA на Twitch - стартира FUT спор незабавно
 • EA нарича плячката бокс много етичен механизъм на изненада

Защо поведението на момчето е толкова глупаво? Съдията нарича поведението „незряло и наивно“: Но да атакуваш истински човек, защото не можеш да вкараш гол с неговия герой във FIFA 20, може просто да бъде описано като изключително глупаво.

FIFA е известна с това, че причинява истерики:

 • Понякога контролерите се разбиват в процеса
 • понякога викаш наоколо като луд
 • понякога казват, че зад нея стои таен заговор за ЕА, инерцията

Но да отидете в Instagram и да расирате някого заради собствената му неспособност да го мразите и да му пожелаете смърт от Covid е срам за всеки геймър.

В противен случай, когато говорите за „глупави действия на тийнейджъри във FIFA“, винаги става въпрос за микротранзакции. Наличието на икони като Ян Райт във вашия екип може да стане доста скъпо:

17-годишен отваря пакети за почти 5000 евро - с кредитната карта на баща си

Източник (и): independent.ie